lauantai 21. huhtikuuta 2012

Kiitti, mulle riitti!

Nämä räntäsateet meinaan..

Maanantaina oli vielä nätti ilma ja kenttä hyvässä kunnossa. Musta meni aamupäivällä yhden tunnin ja oli hieman väsyneen oloinen iltapäivällä. Todennäköisin syy kyllä taitaa olla edellispäivän hyppelöt. Etusissa oli myös vähän nestettä. Oli tunnillakin kuulemma ehkä vähän normaalia hitaampi. Oli muutenkin ratsastaessa tosi jäykkä ja ensimmäiseksi kun ohjat otti käteen, nosti pään suoraan ylös, mitä ei ole aiemmin tehnyt. Johtuneeko selän jäykkyydestä vai aamupäivän ratsastajasta, mene ja tiedä.
Pehmeni melko nopeasti, mutta normaali innokkuus puuttui. Menin vajaan tunnin, aluksi isoilla ympyröillä hölkkää mahdollisimman pitkänä ja alhaalla. Sitten parit laukkaympyrät samoin. Pääasiallisesti tein pohkeenväistöjä, joissa pyrin pitämään hevosen rentona ja pyöreänä. Aluksi tein käynnissä, myöhemmin siirtymiä raviin väistössä ja väistöjä ravissa. Oikealle paljon helpompi kuin vasemmalle. Käänsin aina päädystä pituushalkaisijalle ja väistätin uralle ja taas toisesta päädystä halkaisijalle ja väistö toiseen suuntaan. Siitä tuli eräänlainen salmiakkikuvio, tuossa alla 'pohjapiirros' jos siitä nyt mitään voi ymmärtää. Tein myös pari väistöä laukassa, mutta ei niistä sen enempää, ehkä ensi kerralla kokeilen sitä taas tunnilla, koska nyt toinen suunta ei vain toiminut. Lopuksi vielä eteen-alas ja poni olikin huomattavasti vertyneempi.
Katinka oli tarkoitus irtojuoksuttaa, mutta Anne tuli valkusta Foriolan kanssa kun olin tekemässä iltatallia ja tarvitsi apua Fortunan kopittamisessa. Lapsi siis ekaa kertaa koppiin (jos ei lasketa Suomeen tuloa mamman kanssa). Koppi ei pelottanut, mutta sillalle ei aluksi tohtinut astua. Kun silta tuli tutuksi, meni koppiin todellä nätisti ja odotti siellä nätisti.
Katkoviivat on väistöä..

Tiistaina pääsinkin taas juoksemaan itse Dinon kanssa. Meni tosi kivasti eikä mun oikeestaan edes tarvinut juosta, kiitos koiran hyvän irtoamisen ja superkontaktien. Ensi viikolla onkin taas Even vuoro, kun työharjoittelu on ohi ja koulusta pääsee sentään inhimilliseen aikaan pois. Vaikein kohta toisessa radassa oli putki-putki. Ekassa radassa ne samat putket mentiin toiste päin ja pääsiin olemaan todella kaukana, mutta toiste päin se jälkimmäinen putki ei millään näyttänyt kiinnostavalta, vaan Dino yritti palata luokseni. Ongelma saattoi johtua siitä, että toiseen suuntaan mennessä koira oli oikealla puolellani ja vasemmalla puolella toimiminen on Dinolle jotenkin automaattisempaa. Vaikka olen koittanut treenata molempia puolia.. Muuten kaikki tapahtuneet virheet oli kyllä ihan allekirjoittaneen mokailuja, mutta ei se hassummin mennyt, kolmanneksi ohjauskerraksi.. Onneksi agilitytreenit on hallissa, satoi taas räntää eikä estevalkkua siis vielä tiistaina ollutkaan.

En tiedä onko kukaan ihmetellyt, että Katinka liikkuisi jotenkin epäsäännöllisesti kun kirjoitan siitä harvemmin. Katinka kuitenkin on Annella tuntikäytössä, joten liikkuu lähes joka päivä tunneilla. Tänne kirjoitan vain niistä kerroista kun itse liikutan ponia. Valitettava tosiasia on, että Katinka on minulle hieman pieni, joten ratsastan sillä korkeintaan pari kertaa viikossa. Nämäkin vain, jos on ollut kevyellä pitkään tai lähinnä alkeistunneilla, ihan verryttämismielessä. Hankinta listalla siintää kärryt, jotta liikutus olisi mielekkäämpää (tosin taivuttelu on sitten hankalampaa). Ponilla on kuitenkin jo ikää ja on aina ollut hitaasti lämpiävä, joten mielelläni en anna useita vapaapäiviä viikossa, jos edes sitä yhtäkään ettei turhaan jäykisty. Pienen koon vuoksi myös tuntiratsastajien määrä on rajoitettu (ja ne kaikki pienet tuntuu aina olevan yhtäaikaa tunneilla), joten Katinka ei ihan joka päivä tunneille pääse.
Kesä, missä olet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!