sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Ei paljon naurata

Mutta onneksi hymyilyttää jo

Lauantaina Musta meni ilman satulaa -tunnille, jonka jälkeen lähdin satuloidulla hevosella maastoköpsylle. Kentällä tein muutamia siirtymiä ja pätkät oikeaa laukkaa sekä taivuttelin paljon käynnissä ja ravissa. Taivutuksissa ihan reilusti ylitaivutusta kaulalle ympyrällä molempiin suuntiin. Oli melko hyvä, hieman jäykähkö vasempaan. Ajoittain käynti tuntui hieman epätahtiselta, mutta parempaan suuntaan ollaan selkeästi menossa. Jalan kylmetys vielä liikutuksen jälkeen.

Sunnuntain löhösin kotona ja ponit sai nauttia vapaapäivästä.

Maanantaina köpöttelin maastossa puolisen tuntia ja hieman taivuttelua kentällä ennen kuin Musta meni lasten tunnille. Hieman oli vielä epätahtinen, lähinnä vasempaan kierrokseen käynnissä. Lasten tunnin jälkeen ohjasajoin Katinkan, vain ravissa eteen-alas venyttelyä. Eteen-alas venyminen alkaa sujua liinaten jo oikein mukavasti. Välillä pitää pehmeyttä hakea vasta-asetusten kautta, mutta kivasti poni alkaa itsekin tarjota rentoa, pitkää ravia. Kävin vielä nopeasti ratsastamassa myös Mustan eteen-alas ravissa.

kuva 3 vuoden takaa.. hanskat näyttää hyviltä, vieläköhän ne on ehjät/tallessa??
Tiistaina köpsyteltiin taas maastossa puolisen tuntia, meillä on tietty tien pätkä, jota käymme kävelemässä ja joka kerta menemme mäkeä hieman pidemmälle ylös. Olen vähän vältellyt mäkiä, koska niitä pitää aina tulla myös alaspäin, joka saattaisi olla jalalle vielä turhan rankkaa. Hiekkakuopalla teimme vielä pätkät takapään väistöjä ja ravisiirtymisiä. Venyttelin kaikki jalat kysyttyäni ensin Annelta voiko mahdolliselle vamma jalalle olla jotain haittaa venytyksistä. Anne sanoi, että nykyään suositaan venytyksiä vammoihin jo hyvinkin nopeasti, jolloin mahdollisesta arpikudoksesta tulee joustavampaa ja kestää myöhemmin paremmin käyttöä. Kaikki jalat venyi ihan nätisti, ei oikeastaan jumeja ollenkaan. Vasempaan etuseen laitoin vielä linimenttiä ja yöksi lämppärin. Kylmetys vaihe on nyt ohi ja ruvetaan hoitamaan lämmöllä (vammaan viikko kylmetystä, sen jälkeen lämpöä - nämä ohjeet fysioterapeutilta).

Keskiviikkona samanlainen ratsastus kuin tiistaina, ilman satulaa tosin. Käynti oli tosi hyvää eikä yhtään epätahtista. Laukkaa en vieläkään ottanut, vaan tyydyin lyhyisiin ravipätkiin ja kevyeen eteen-alas venytykseen lopuksi. Olen pikkuhiljaa alkanut ratsatamaan ravit melko lyhyenä ja koottuna, tarkoitus siirtää vielä enemmän painoa taakse. Loppuun aina lyhyet eteen-alas venytykset. Jalkaan taas linimentti ja lämppäri.

2008 Katinkan kantakirjauksessa. Onpas se punainen..
Alkaa onneksi näyttää pikku hiljaa paremmalta tuon jalan kanssa. Kevyttä liikuntaa se selvästi tarvitsee, koska vapaapäivien jälkeen ei ole parempi, välillä jopa huonompi. Joskus on ennen liikutusta vähän nestettä jalassa, muuten ei tunnu mitään. Tämä ja ensi viikko vielä tarkoitus ottaa rauhallisesti, ensi viikolla vähän kerrassaan rasitusta lisäten ja pikku hiljaa laukkaa mukaan ottaen. Ensi viikon lopulla ehkä muutama matala hyppy jos kelit sallii (= kenttä edes jota kuinkin kuiva).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!