tiistai 16. lokakuuta 2012

Neopreeni ja Soft Shell

Nuo ihmemateriaalit

Ostinpa tässä päivänä muutamana uudet ratsarit. Oikeastaan ne tarttui mukaan tarjouskorista, kun olin ostamassa greenlinea Mustaa varten. Materiaalina Soft Shell eli veden ja tuulen pitävää. Käytännössä tätä ei vielä ole näiden housujen kohdalla todistettu, koska kumma kyllä, ei ole sadellut (kunnolla) ratsastaessa sen jälkeen kun nämä olen jalkaani kiskonut.

Ladies TuffRider Active Soft Shell Full Seat Breeches  -  CLOSEOUT SALE!
Nämä näyttää jokseenkin samalta..
Housut on sisäpuolelta pehmeää fleecen tyyppistä materiaalia ja ulkopuoli tosiaan tuota soft shelliä. Joustoa ei turhan paljon ole, mutta olen saanut housut kiskottua pitkistenkin päälle ja niissä on ihan ok ratsastaa. Aavistuksen ehkä tämä mun koko kinnaa polvesta, joten turhan lyhyillä jalustimilla menosta ei kannata haaveilla. Ajattelin kyllä, että olisivat materiaalina lämpöisämmät, mutta vaikka tuuli ei mene läpi, niin melko viileät alkaa näillä +5 asteen keleillä olemaan, pitkistenkin kanssa. Housut on kokonahkapaikkaiset ja voin lyödä vetoa, että sieltä se vesi sitten sateella menee läpi, nahkapaikan alla kun ei sitä soft shelliä ole. Selkeä suunnittelu virhe..
Merkkinä on TuffRider, minulle ihan tuntematon merkki, mutta pieni googlettelu vei ulkomaisille nettikauppasivuille ja merkillä tuntuu olevan paljonkin tuotteita.

Kuvittelin ostaessa, että housut olisivat olleet neopreeniä, joka on materiaalina erittäin lämpöä pitävää. Minulla on yhdet neopreeniset ratsastushanskat (jossain varmassa tallessa tällä hetkellä) ja niillä tarkeni hyvin ratsastaa sinne viiteentoista pakkasasteeseen ja senkin jälkeen kylmä hiipi sormiin niistä nahkaisista sormien kohdista. Kokonaan neopreeniset hanskat olisikin varmaan unelma lämpöiset talvikeleille. Nuo oli sateellakin niin hyvät, että on varmaan pakko kaivella esiin.

Ostin myös soft shell -takin, merkkiä Eurohunter. Väri on turhan vaalea tallikäyttöön eli näyttää nopeasti likaiselta, mutta -50% tarjousta ei vaan pysty ohittamaan. Muuten takki on tosi kiva. Sisäpuolella fleecevuori, joten on myös lämmin. Tallihommia tehdessä olen ottanut fleecepusakan pois alta ja pitänyt takkia ihan vain t-paidan päällä. Lisäksi tykkään, kun hihassa on vain pieni logo eli tuo Eurohunterin hevossiluetti, mikä kuvassakin on näkyvissä (ilman tekstiä tosin). En vaan yksinkertaisesti voi sietää tuotteita joissa valmistajan logo peittää puolet tuotteesta (erityisenä inhokkina voisin mainita mm. Eskadronin fleeceloimet joissa se Eskadron lukee koko kyljen mitalta.. yrgh!), minusta ne on aina näyttäneet vähän mauttomilta.

Nyt kun vielä löydän nuo mainitsemani hanskat, niin alkaa asukokonaisuus olla lupaavan vedenpitävä näin kosteaan syksyyn. Olenkin jo kyllästynyt kastumiseen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!