perjantai 5. lokakuuta 2012

Sataa sataa sataa

Taas

Ah ihanaa, lomaa! Tää onkin nyt viimeinen loma ennen joulua ja tarkoitus oli nauttia..

Maanantaina oli aamusta kouluvalkku, jossa vain minä ja Petra. Tehtiin keskihalkaisijalla avoja ja siirtymisiä (avossa) sekä voltteja. Vasen on Mustalla ihan selkeästi hankalampi suunta tehdä tuota avoa, varsinkin laukassa. Välissä tehtiin ylitaivutuksella Mustan kanssa, jotta saatiin takaset ihan oikeasti töihin sieltä ylhäältä asti (joo, liikkuu ne kintut ihan syvällekin rungon alle, mutta ei silti ihan sieltä lonkasta asti kunnolla). Lopputunnista oli jo ihan super hyvä ja siirtymät onnistu myös hyvin. Nyt kun on ollut paljon sateista, niin kentälläkin on kuivinta mennä keskihalkaisijalla..
Iltapäivällä Musta meni vielä lasten tunnille. Sitä ennen käytiin Annen kanssa Absilla syömässä..

Tiistaina makasin koko päivän sängyn pohjalla nukkuen ja lukien. Koiratkin joutui tyytymään pikkulenkkeihin lähinnä takapihalla. Musta liikutti itseään parilla tunnilla. Kiltti työntekijähän sairastaa aina lomallaan..

Keskiviikkona kävin päivällä ratsastamassa Mustaa reiluhkon tunnin. Aluksi paljon käynnissä (ympyrällä niitä meidän 'avoja'), sitten siirtymiä ympyrällä, vähän pohkeenväistöjä ja lopuksi laukasta pysähdyksien harjoittelua. Onneksi Musta osaa mennä tosi koottuakin laukkaa, pysähdykset jää kyllä melko kauas täydellisistä vielä.. Sen verran oli kipeä olo, etten Katinkan kanssa jaksanut tehdä mitään.
koirapainia

Torstain Musta sai kokonaan vapaaksi ja itse vietin aikani taas sängyn pohjalla maaten. Edes Dino ei päässyt treeneihinsä.

Perjantaina Musta meni lasten tunnille ja sen jälkeen pari tuntia taukoa ennen kuin meidän 1,5h estevalkku, jossa harjoittelimme kyllä enemmän sunnuntain tyyliohjelmaa kuin estehyppyjä (mut äänestettiin kumoon 3-1, itse oisin halunnut ihan perus estetunnin). Aluksi siirtymiä halkaisijalla, vähän verkkailua puomeilla ja kääntämisiä. Hyppyjä tultiin peräkkäin sitten useampi kerta, toiset puomeina/kavaletteina, minä ja Henna vähän isompina (kai se jälkimmäinen pysty oli kasikymppinen olevinaan..) Täytyy kyllä sanoa, että tollasen suhteutetun jälkeen ei ole ihan helppo saada Mustaa nätisti laukasta käyntiin, saatikka sitten sunnuntaina kun se jälkimmäisen olisi tarkoitus olla ihan kunnon kokoinen okseri.. kuka nää siirtymät tänne oikein merkkas (Annen suunnittelema rata, mut mun puhtaaks kirjottama eli olen kai itse syyllinen noihin muutamin vähän hankalampiin kohtiin). Hypyt meni kyllä tosi kivasti, mutta nyt pitää tehdä kompromissi sen suhteen käytänkö estejalustimia vai vähän pidempiä. Pidemmillä ois helpompi olla kunnolla ympärillä ja saada siirtymistä siistimmät, mutta pääseekö niillä sitten kunnolla hyppyihin??
Illalla olin tosi väsynyt ja saunassa huomasin, että vasen lapa vetää ihan kramppiin jos lauteilla maaten yrittään nostaa vasuri ylös. Ei toi pari päivää sängyssä makailua tehnyt oikein hyvää..
Tähän pikkuflunssaan ei oo ainakaan auttanut se, että on ollut tosi märkää ja melko kylmääkin. Onneks suurimmat sateet on lähes aina tulleet yöllä, joten ei ole hirveän montaa kertaa tarvinut kastua..
Mahdollisesti ehkä viimeinen kuva tallin estekisoista.. ainakin hetkeen.. 70cm

Lauantai olikin hepoille vähän rankempi päivä, kun useampi halusi tulla harjoittelemaan kisoja varten ja sitten parit perustunnit siihen vielä päälle. Musta juoksi aamusta 3 tuntia (tosin kaksi niistä talutuksessa käyntiä ja ravia sekä maastossa). Ratsastin nopeasti läpi eli ympyrällä siirtymisiä sekä muutamia laukka-käynti ja laukka-seis harjoitteita vielä. Vähän tuppasi taas puskemaan pohkeiden päälle, varsinkin oikean, mutta kivan rento oli. Hieman tietysti jo väsynyt, minkä takia varustauduin kannuksilla ja ekaa kertaa tällä viikolla (tai kahteen viikkoon) laitoin ohuemman kuolaimen eli meidän ns. koulukuolaimen, jotta saan pidätteet vähän napakammin läpi ja ennaltaehkäisen mahdollisen kädellä roikkumisen. Muuten olen nyt pari viikkoa mennyt pelkästään tuolla muovi-nivelellä (happy mouth tai mikä lie) ja Musta on toiminut tosi kivasti sillä ihan perustyöskentelyssäkin. Kisoihin taidan kuitenkin valita tuon vähän terävämmän niin on mahdollisesti vähän helpompi ja kevyempi.
Hyvin on mennyt jo lapsillekin mun värifriikkiys perille, kun Pinja aamulla kyselee, että missä väreissä Musta sunnuntaina kulkee, jotta hän voi mahdollisesti pukeutua sävy sävyyn. Väriksi valikoitui nyt punainen, kun se huopa on käytössä. Suojia en ajatellut laittaa ja sanoin Pinjallekin, että jos kovin sataa, niin minä menen kyllä ihan sadeasussa..
Mimmi tähtäili kamerallaan ahkerasti mun ratsastaessa, että mahdollisesti tulee joskus vähän muitakin kuvia kuin noita hyppykuvia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!