perjantai 26. lokakuuta 2012

Etana Etana näytä sarves

Onko huomenna poutaa?

Torstaina kävin taas maastossa köpsöttelemässä tutun lenkin ja vähän hiekkakuopalla siirtymisiä ja kevyttä taivuttelua. Nea ohjasajoi Simppaa samaan aikaan. Musta meni vielä yhdelle tunnille, jossa pari laukka pätkää. Oli kuulemma ollut reipas. Henna oli hoitanut pois ja satula oli kyllä pyyhitty kurasta, mutta nostettu sitten kurainen vyö siihen päälle.. Yöksi linimentit ja lämppäri.

Dinon treeneissä tehtiin melko hankalaa rataa. Tiukkoja kääntymisiä, esteiden 'väärältä' puolelta hyppyjä (eli takaakiertoja tulosuuntaan nähden), pujottelu tyhjään kulmaan yms. Puomilla meni kontakti hyvin ja pujottelutkin sujui parin harjoittelun jälkeen. Dinolla oli vähän turhastikin vauhtia ja sai pari pientä hepulikohtausta, joissa yhden aikana kävi pelästyttämässä itsensä keinulla. Keinua tehtiinkin sitten lopussa, jossa meni hihnassa kyllä hyvin alku jännityksestä päästyään.
Rataa tehdään aina aluksi parissa pätkässä ja vasta lopussa koko rata. Koko rata meni ihan hyvin, ei nyt nolla-suoritus, mutta ei tainut mennä kuin yksi este väärin. Melko hyvin mun vähäisellä ohjauskokemuksella. Ja Dino selvästi nautti!

Perjantaina kerkisin köpötellä maastossa ja kentällä puolisen tuntia ennen lasten tuntia. Kentällä muutamia siirtymiä ja kevyttä taivuttelua. Musta kivan rento. Tunnilla oli ihan reipas, teimme vain käynti ja ravityöskentelyä. Pidin siis lasten tunnin Annen taas hurvitellessa Horse Showssa.
Ponit sai painua takaisin tarhaan ja lähdin vielä viemään Merviä, Mariannea ja Leneä maastoon. Foriolalla taas. En vieläkään tunne oloani täysin kotoisaksi Fon kyydissä, mutta yhteistyö alkaa sujua. Käynnissä ja ravissa ratsastin pyöreäksi melko matalalle kaulalle. Laukassa meinasi innostua vähän turhasti, varsinkin kotiin päin tullessa.
Maaston jälkeen hain Katinkan ja Mustan sisään ja laitoin Mustalle linimentin ja lämppärin yöksi. Oli liikutuksessa ihan puhdas.
Ruskakuvaa - Palikka syksyllä 2007

Lauantaina Musta meni aamusta 2 tuntia. Toinen melko kevyt perustunti, vähän ympyröitä ja puomeja käynnissä ja ravissa. Muutama ympyrällinen oikeassa laukassa (vasen on vielä varmuuden vuoksi pannassa). Toinen tunti oli alkeistunti maastossa eli käyntiä ja ravia talutuksessa. Lähdin itse taluttamaan Mustaa ja toiseen käteen sain Epronin, kun ratsastajaa vähän jännitti. Pojat onneksi toimii talutuksessa vierekkäinkin hyvin. Anne vaan juoksutti meitä melkein kaikki ylämäet, hiki tuli. Maasto oli siis melkein kokonaan pieniä ylä- ja alamäkiä. Tämän jälkeen autoin nopeasti hoitamaan Katinkan pois (raukka oli ihan hiksa, pakko klipata pian vaikka onkin tosi märät kelit) ja menin sitten Mustalla vielä kentälle vajaaksi puoleksi tunniksi venyttelemään käynnissä ja ravissa. Laukassa otin muutamia siirtymiä (käynti-laukka) molempiin suuntiin. Vasempaan tosin vain yhden noston. Jalka oli aamulla vähän lämmin, mutta saattaa johtua lämpökääreestä, kun ei kerennyt olla ulkona kauaa ennen tuntien alkua.
Venytin kaikki jalat. Etuset venyi hyvin ja Musta rentouttaa ne tosi nopeasti ääriasentoon. Pikku hiljaa olen lähtenyt nostamaan jalkoja kevyesti ääriasennossa. Takajalat venytin suoraan ja siitä ristiin ilman jalan laskemista maahan (Mila auttoi pitämään jalkaa kun vaihdoin puolta). Oikea oli aavistuksen jäykempi, ei tullut niin hyvin eteen kuin vasen. Ero oli kuitenkin melko mitätön. Molemmat venyi hyvin ristiin. Laitoin vielä linimentin vasuriin ja lämppärin päälle. Yöksi saakin jäädä ilman lämppäriä.

Sunnuntaina kevyesti kokoamista Mustalla kentällä. Maastossa ensin alkukäpsyt ja pätkä ravia. Kentällä ympyröillä vähän lyhyemmässä ja korkeammassa muodossa mitä hetkeen on tehty. Ei turhaa prässäystä vielä, haussa vain rentous ja pyöreys. Musta liikkui mielellään ja oli innokas. Vasen kierros oikeaa heikompi. Muutamat laukannostot ja neljännesympyrällinen laukkaa kerralla.

Mustis blingblingeissään..
Toiveaiheet on jo käsittelyssä, aluksi teen kahdesta eniten ääniä saaneesta aiheesta. Kirjoitukset tarvitsee vielä kuvat paikoilleen (uusia ja arkistoista), joten menee viikonlopulle (tahi ensi viikolle) ennen lopullista valmistumista.

2 kommenttia:

Rohkeasti vaan!