lauantai 1. kesäkuuta 2013

Jes jes jes!

Jotain jo opittu..

Tiistaina Musta meni kaksi tuntia (alkeis- ja jatkotunti), joiden välissä huili yhden tunnin verran. Katinka meni vain yhden tunnin ja senkin ilman satulaa, kun joku ötökkä (paarma?) oli käynyt nappaamassa ponirukalta palan pois kainalosta ja siinä oli melko iso turvotuspatti. Ja tietenkin patti oli juuri siinä kohtaa, johon satulavyö tulisi.
Onneksi patti laski vähän liikutuksessa ja kylmäyksessä vielä lisää. Suihkin siihen myös tervalaastaria, jotta reijät ei houkuttaisi muita ötököitä.
Mustan ratsastin tuntien jälkeen nopeasti eteen-alas laukassa ja ravissa. Oli ihan selkeästi väsynyt eilisestä, joten onneksi oli nopeasti yhteistyöhaluinen niin ei tarvinut kauan mennä.
on se komee..
Keskiviikkona hypättiin erikoisesteitä. Kasattiin kentälle vesimatto, molemmat portit, laatikot, laineet, muuri ja kapea este. Yhtään 'normaalia' estettä ei ollut. Harjoitus aloitettiin matalalta portilta (n.40cm), josta Anne vielä pudotti puomin alas, jotta varmasti kaikki pääsee vaikka kävellen yli. Siitä jatkui linja okserille, jonka alla oli keltaiset postinlaatikot. Ja okserikin tultiin ensin ihan pystynä. Kaikki meni hyvin, Orhidee otti oikein jättiloikkia, kun huomasi että esteiden alla on jotain.
Kun kaikki oli tullut pari kertaa hyvin, tultiin laine portille päin ja siitä kaareva linja okserille. Jos hevonen kovasti epäröi laineella, sai jättää okserin väliin ja mennä suoraan uralle, mutta muistaakseni kukaan ei näin tehnyt.
Muuri tultiin oikeassa kierroksessa pikku portin takaa (uralta) ja iso portti vasemmassa kierroksessa laatikko-vesimatto -linjan välistä. Laatikko-vesimatto linja oli pitkähkö 3 askelta, Mustan kanssa tultiin pari kertaa neljällä (tai kolmella ja puolella). Tässä oltiin vielä vetoapuna Orhideelle, jotta se pääsisi varmasti vesimaton yli. Laine hypättiin jossain vaiheessa toisestakin suunnasta, on toiselta puolelta punainen, toiselta sininen.
Musta oli ihan super, ei epäröinyt kertaakaan yhdellekään esteelle vaan meni kaikki ihan suiht-vaan. Tai siis minä en epäröinyt, talven valkut tuottaneet tulosta.
kuva harjoituksesta
Lopuksi hypättiin rataa, joka jokaisella oli vähän erilainen (Orhidee ei hypännyt rataa, kun oli hienosti päässyt jo kaikista yli niin pääsi pois. Nuori hevonen kuitenkin).
Mun rata oli iso portti (portilta päin) -> pikkuportti-okseri -linja -> muuri ja kaarevalinja pikkuportille -> laine ja kaareva okserille -> vesimatto - punaiset laatikot -linja.
Kapean tulin erikseen ennen kuin aloitin radan, koska jouduin odottamaan vuoroani (hyppäsin viimeisenä, niin Anne sai nostettua mulle esteitä. Esim. muuri oli 85cm) ja herättelin pikkuhypyllä ponia.
Rata meni hyvin, lopuksi vain jouduin tulemaan pari kertaa vesimatto-laatikot linjaa, jotta tulisi kolmella ja sitten vielä toisesta suunnasta, josta tulikin ihan helposti kolmella. Jes!!
Suvi oli Katinkalla tunnilla ilman satulaa, kun patti oli vielä sen verran suuri. Ensin oli tarkoitus, että ottaisi vain muutaman hypyn ja menisi vasta seuraavana päivänä tunnille, mutta poni kulki nätisti ja Suvi pysyi hyvin menossa mukana ilman satulaa, joten hyppäsivät koko tunnin. Muuri oli n.75cm ja meni senkin ihan kyselemättä, ihan super-poni. Ja Katinka on todellakin ennen pelännyt ja jännittänyt kaikkea vähänkin poikkeavaa, tosin mikään näistä ei ollut varsinaisesti uusi este Katinkalle, kun vesimattokin oli Anzun vanha sininen (mustaa Katinka ei ole koskaan vielä hypännyt). Sanoinkin Suville, että kiitä Hennaa, kun aikoinaan teki niin ison työn ponin hyppäämisen kanssa.
Tunnista jäi tosi hyvä fiilis ja voin näin ollen luottavaisesti hypätä sunnuntaina 75cm ja 60-90cm jokeriluokan, ehkä jopa niitä 90cm esteitä ;)

Torstaina Mustalla oli vapaata ja perjantaina yksi lastentunti, itse en käynyt ollenkaan paikalla.
Lauantaina puunailin ponin rauhassa, tein kentällä töitä käynnissä (suoristuksia), muutamia ravisiirtymiä ja pätkät laukkaa ylitaivuttaen, kun oli kovin jäykän oloinen kaulastaan. Muutamat laukanvaihdot ja lopuksi ravia eteen-alas. Vasemmasta oikeaan vaihtaa tosi kivasti, oikeasta vasempaan meinaa kaatua vasemmalle ja tulee hirveä kiirus..
Musta oli melko väsyneen oloinen, liekö helle jo uuvuttanut sen.. Yöksi hain tarhaan, jotta lepäisi paremmin seuraavan päivän kisoja ajatellen. Illalla rakennettiin vielä rata seuraavan päivän kisoja varten ja rupesin jo miettimään jokerirataani.. jotenkin ei vaan osaa yhtään arvioida kuinka monta hyppyä kerkiää tekemään 45 sekunnissa.
Katinka oli myös pedikyyrissä aamusella. Sai jatkaa vielä samoilla popoilla joissa kantahokit kiinni. Auttaa hyvin jalkaa, kun on ollut ne muutamat lievät kaviokuumeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!