torstai 27. kesäkuuta 2013

Läpimärkänä

Robbyn valkku

Maanantaina kävin Mustan kanssa vähän reilu puolentunnin maaston. Paljon käyntiä ja jonkin verran laukkaa. Musta oli kyllä vielä vähän kierroksilla edellispäivän reippailumaastosta, mutta yritin ottaa rauhallisesti, jotta jaksaisi hypätä seuraavana päivänä valkussa. Aluksi kiivettiin yksi lyhyt rinne, kun kävin samalla tsekkaamassa pohjan josko olisi kuiva mäkitreeneihin. Ihan tallin läheltä löytyy pari mukavaa jyrkkää mäkeä, joissa on hyvä tehdä kiipeilytreeniä. Kerran en ollut kiristänyt satulavyötä kunnolla ja meinasi koko satula vähän valahtaa. Nykyään laitankin rintaremmin jos meinaan kiipeillä, ihan varmuuden vuoksi.

Tiistaina hypättiin taas Robbyn valkussa. Ilman piti olla lämmin ja sitähän se olikin, sateesta ei vaan säätiedotus ollut sanonut halaistua sanaa. Sade alkoi ekan ryhmän aloituksen jälkeen ja kiihtyi vain koko ajan. Meidän ryhmän päästessä kentälle lainehti se jo kunnolla ja vettä vaan tuli lisää. Onneksi pohja on hyvä vaikka onkin tosi märkä, mutta jätettiin sitten pysähdykset kokonaan tekemättä ja Musta sai tulla välejä neljällä askeleella ja pienillä hypyillä. Muutenkin piti kiinnittää ekstra paljon huomiota hevosen tasapainottamiseen ja vähän auttamiseenkin. Pohja kyllä söi Mustan intoa ja vauhtia, lisäksi mulla ei ollut edes kannuksia, kun en viitsinyt laittaa saappaita kastumaan.
kuva harjoituksesta
Aluksi tultiin kolmen ristikon sarjaa, joissa väleinä oli 11,5m (mun mielestä kyllä vähän pidempi, mutta..) Alunperin tähän oli tarkoitus tehdä pysähdykset ensin yhden ristikon jälkeen ja sitten kahden ristikon jälkeen, mutta ei viitsitty lähteä tekemään ettei vaan kukaan liukastu, se kun on tuollaisella kaatosateella aina riski (koskaan ei kyllä ole kukaan liukastunut meidän pohjalla, mutta kerta se on ensimmäinenkin). Tulimme siis suoraan kolmea ristikkoa ihan sellaisenaan. Hyvät tiet ja suoraan kaikkien kolmen yli. Musta tosiaan meni tuota erittäin lyhyttä laukkaa ja sai neljä askelta väleihin. Himpun oli ahdasta, mutta ristikotkin niin matalia, että hypyt jäi pieniksi, niin ei haitannut vaikka tuli aika kiinni. Pari kertaa molemmista suunnista niin, että oli tasaiset välit ja suorat hevoset. Sen jälkeen vasemmasta kierroksesta ristikot ja toisessa päädyssä kaksi kertaa pääty-ympyrä ja pienen pystyn ylitys. Taas hevonen suorana ja katse reilusti menosuuntaan päin, jotta hevoset tietää mihin mennä. Hyvin tuli myötälaukat tässä.
Sen jälkeen vielä pysty-okseri -linjaa, joka oli 12metriä. Tämänkin Musta sai tulla neljällä, joten tulin melko rauhallisessa laukassa sisään, jotta olisi tasainen neljä eikä kolme ja puoli askelta. Muutama kerta tätä okseria himpun korottaen. Lopuksi 'rataa', joka alkoi vasemmassa kierroksessa ristikoilla, kierros pääty-ympyrällä pikku pystyn kanssa, sen jälkeen keskihalkaisijan kautta keskimmäiselle ristikolle (vinoon hyppy), pysty-okseri -linja, taas kierros pääty-ympyrällä ja viimeiseksi vielä ristikot oikeassa kierroksessa. Musta otti jälkimmäisellä kerralla ristikoille ekaan väliin kolme askelta, ihan ilman että yritin. Onneksi näin ajoissa, että tulee kolme ja olin mukana menossa. Toiseen väliin tulikin 3,5 askelta kun en tehnyt mitään. Olin melko yllättynyt ja niin oli kyllä Robbykin. Jokainen sai tulla saman radan vielä uudestaan ja nyt piti Mustan kanssa tulla ristikot kolmella vikaksi eli alussa neljällä ja toisesta suunnasta sitten kolmella. Ja tuli helposti kun aavistuksen ratsastin reippaampaan laukkaan.
edes jonkinmoinen hyppykuva.. taitaa olla tallin viimeisimmästä kisoista
Oli kiva treeni, vaikka veden vallassa mentiinkin ja olin valehtelematta alusvaatteita myöden läpimärkä. Sade alkoi onneksi hellittää kun lopetettiin (vaikka myöhemmin jatkuikin vielä hetken), mutta loppukäynneissä meinasi tulla kylmä. Onneksi autosta löytyi vaihtovaatteita, niin ei tarvinut loppupäivää olla märissä.
Varusteetkin olin onneksi pessyt sunnuntaina, joten niille riitti, että satulasta pesi hiekat pois ja lisäsi rasvaa. Suitset ei tarvinut mitään, mutta vatsapanssarin ja satulavyön jouduin kyllä upottamaan veteen saadakseni sen hiekkakerrostuman pois. Mila onneksi jaksoi ratsastaa Mustan takas laitsalle sen syötyä, omat housut ei oikein sallineet satulatta selässä istumista, kun ei olleet tallihousut vaan vaaleat siistimmät housut.

Ensi viikolla pitäisi vielä olla Robbyn valkku ja sen jälkeen Robby lomailee heinäkuun ajan. Toivottavasti Pilvi pyörii silloin enemmän maisemissa, niin keskitytään tuohon vähemmälle jääneeseen koulupuoleen. Musta kyllä kaipaisikin kunnon koulutreeniä, ehkä tällä viikolla joku päivä jaksan, jos tuo tukala helle (tällä hetkellä varjossa 32 astetta, ihan liikaa meikäläiselle) vähän helpottaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!