perjantai 14. kesäkuuta 2013

Lomaillen ja löhöillen

Minä muttei ponit

Kesäkuun ensimmäinen sunnuntai vietettiin tallilla estekisojen merkeissä. Musta oli vähän nuutuneen oloinen, mutta jaksoi tehdä hommansa hyvin ja virkosi loppua kohden. Itse menin ja mokasin ekan ratamme (75cm) aloittamalla hätäisesti ja huonolla tiellä ykköselle, joka johti täysin onnettomaan tiehen kakkoselle ja kieltoon (ei kai kukaan halua päin tolppaa hypätä??) Laineella tuli myös kielto, mutta nyt oli ihan jees etäisyys ja tie, liekö jätin ratsastamatta loppuun asti vai mikä oli ongelma eli hylkyhän siitä tuli. Tosin meillä saa radan jatkaa loppuun asti, että ei siitä sen suurempaa ongelmaa.
kerrankin iso hyppy
kerrassaan tyylikästä..
Jokeri-luokkakin alkoi kiellolla, taas toin huonosti korkealle vesimatto-pystylle. Tokalla yrityksellä yli ja muut menikin sitten ihan nätisti. Vähän muutin suunnitelmiani radalla ja valitsinkin muurin asemesta kapean, siitä kun sai 100pistettä ja muurista vain 80p. Tosin jäi nekin saamatta, kun Musta tuli vähän löysänä ja pudotti. Hävittiin Hennalle ja Epronille 140 pisteellä, joten ei olisi se kapean pisteetkään auttaneet.
vesimatto.. no ei se pysty nyt niin korkee ollukaan miltä ensin näytti

ja laineella..
 Kaiken kaikkiaan kisoista jäi tosi hyvä fiilis, omista mokista huolimatta. Poni hyppää tosi kivasti ja rehellisesti nykyään, vielä kun saisi itsensäkin hereille ja yhtä luottavaiseksi.
 
75cm ratapiirros. Esteet oli samoilla paikoilla myös jokerissa

Maanantaina alkoi päiväleirit, joten löhöilin itse kotona ponien puurtaessa hommiaan useamman tunnin päivässä. Keskiviikkona käväisin nopeasti Mustan selässä, mutta oli todella väsynyt eikä jaksanut edes laukkaa pyörittää kunnolla, joten tyydyin nopeaan suoristeluun käynnissä ja eteen-alas ravailuun.
Perjantain ponit sai vapaaksi ja lauantaina ratsastin Mustan kangilla läpi ajatellen seuraavan päivän koulukisoja. Musta oli vieläkin vähän väsyneen oloinen, joten ratsastin vain pikaisesti läpi. Suoristusta ja taivuttelua olisi tarvinnut kyllä enemmänkin. Katinka verkkaili itseään parilla lastentunnilla ja sen jälkeen Henna ratsasti sen kisafiiliksiin.
Kissamies mittailee itseään Katinkaa vasten..
Sunnuntaina Hyvinkäälle Russimestaruuksien ensimmäiseen osakilpailuun. Henna starttasi Katinkalla verkaksi C-merkin (71% ja risat) voittaen kyseisen luokan (ylpeä omistaja pääsi hakemaan palkinnon) ja teki kelpo suorituksen myös C:2:ssa (70%) vieden ykköstilan ja avaten pistetilinsä huippupisteillä. Tästä on hyvä jatkaa.
Radat meni lähes kuten oli suunniteltu ja Henna teki tasaista työtä sekä huippuhyvät tiet!
Musta oli vielä väsyneen oloinen eikä jaksanut yhtään pidentää askelta, muuten ihan ok. Juuri ennen mun suoritusta alkoi sataa ja tuomareille tuotiin sateenvarjo, mitä Musta sitten halusi pelätä. Vaikka varjo poistui suorituksen ajaksi jäi tuomarille jalkojen päälle sadetakki, mikä oli Mustan mielestä tosi kammottava. Radalla se ei sitten oikein suostunut menemään tuomaripäätyyn ja vaikka toisessa päädyssä tekikin ihan siistiä työtä (mitä nyt ratsastaja meni taas kilometrin liian pitkillä ohjilla) oli prossat alle 56 (ihme että edes niin paljon..)
Ei tunnu oikein luonnistuvan meillä noissa ulkokoulukisoissa, maneesi on näköjään se meijän juttu ;)

Maanantaista keskiviikkoon Musta ahkeroi taas leirikäytössä mun lepäillessä kotona..
supersuorittajat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!