lauantai 15. kesäkuuta 2013

Pitkää laukkaa..

Robbyn valkku - kuvat tallin kisoista..

Torstain Robbyn valkussa hypättiin jumppasarja-linjoja. Musta oli tehnyt yhden ilman satulaa tunnin sen päivän leiritunteina, joten oli sopivasti lämmennyt. Himpun ehkä väsynyt, mutta ei häiritsevästi.

Aloitettiin keskimmäisellä linjalla, jossa ravipuomin kautta ristikolle - yksi laukka pystylle ja kaksi laukkaa okserille. Musta sai aloittaa ihan laukalla, jotta pääsi väleihin oikein. Tähän tuli joka kerta askeleet oikein, mutta ekalla kerralla mä odotin jotain miniaskelta ja jäin vähän jälkeen. Ehkä mä joskus opin kun ponikin on jo oppinut. Muutenkin olin alkutunnin ihan kesäterässä ja vähän oijoin kulmissa enkä keskittynyt kunnolla muutenkaan.


kuva harjoituksesta
Tästä jatkettiin ensin vasemmalle (pääty-ympyrä keskimmäisen linjan jälkeen) ja pysty-pysty linja viidellä askeleella. Myös Mustan piti tulla tämä viidellä ja tuli helposti. Ekalla kerralla onneksi tuli isolla hypyllä sisään, kun väisti vähän vasemalle juuri ennen toista pystyä, Robby näet seisoi aidan vierellä ja se oli Mustan mielestä vähän pelottavaa.
Tämän jälkeen toinen linja eli keskilinjan jälkeen jatkettiin oikealle (taas ensin pääty-ympyrä, jotta sai tilaa kääntää). Tämän linjan saimme Mustan kanssa tulla viidellä vaikka se oikeasti oli neljän askeleen linja. Ekalla kerralla tulikin ristikolle pienellä hypyllä, joten se viisi oli hyvä. Viimeinen askel tosin oli aika pieni. Tarkoituksena olla kiusaamatta ponia ja helpottaa osaa tehtävistä sille. Pointtina oli, että jos tulee hyvällä hypyllä ristikolle, niin saa toki mennä neljälläkin, mutta ei tarvi väkisin yrittää jos mahdotonta, silloin mielummin tulee vähän lyhyempänä ja viidellä.
kevyesti menee 75cm, pitäis vaan luottaa itseensä (ja poniin)
Keskilinjan pikkupystyä hypättiin vinoon ja vaihdettiin sillä suuntaa. Tässä toin ekoilla kerroilla ihan liian jyrkässä kulmassa, jolloin Musta vain puski ohi. Tätä vinoon hyppyä tultiin rauhallisella ravilla.
Lopuksi kaikki putkeen eli aloitettiin oikealta keskilinja, jonka jälkeen pääty-ympyrä ja vasemmalle pysty-pysty -linja (taas tuli hyvin viidellä). Päädyn kautta ravissa pikku vino-hyppy ja pysty-okseri -linja, tällä kertaa mekin osuttiin siihen neljällä askeleella, kun tultiin hyvällä hypyllä ristikolle ja oikeasti ratsastin loppuun asti sekä lähdin hyppyyn mukaan. Ei ollut edes vaikea, jes! Päädyssä vielä raviin ja vinohyppy. Olin tosi tyytyväinen vikaan rataan ja niin oli Robbykin.
Korkeudet ei olleet huimia, okserit n.70-75cm ja isompi pysty linjan päässä vajaa 80cm. Tuntui itseasiassa aika matalille.

Perjantaina poni sai ansaitun vapaan (ja olikin hirveä sadekeli, niin ei yhtään harmittanut vaikkei 'päässyt' ratsastamaan). Vietiin poikia laitumelle tien toiselle puolelle ja muutama tamma viereiselle lohkolle torstain tuntien jälkeen. Katinka oli torstain tunnilla tosi letkeän näköinen ja Anne kertoikin sen liikkuneen koko viikon reippaasti ja letkeästi. Onkin tällä viikolla tehnyt enemmän tunteja kuin viime viikolla.
minivesimatto - ihan oikean veden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!