sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Superponeja ja superratsastaja

Russikisoissa jälleen..

Keskiviikkona oli ihan turkasen kuumaa koko päivän, joten en vaan saanut itsestäni aikaiseksi mennä tallille, vaikka olin ajatellut mennä kuvamaan tyttöjen estevalkkua. Haluaisin Katinkasta hyvän hyppykuvan joltain isommalta esteeltä, jonka voisin lähettää sukupostiin. Nyt siellä on hyppykuvana vain sellaisen surkean pienen ristikon ylitys, eihän se kerro totuutta mun pienestä pomppuponista!

Torstaina oli viileämpää, mutta aamupäivästä mun alunperin piti mennä pesemään kummisetäni ikkunat (peruuntui sitten) ja päivällä alkoikin sataa ja ukkostaa ihan kunnolla. Totesin etten vapaaehtoisesti lähde kyllä kastumaan sen tiistain jälkeen..

Perjantaina lähdettiin Annen ja Vertsun kanssa Särkkikseen ja poikettiin matkalla Hööksissä. Ostin sieltä mukaan nyt sen kauan katselemani estesatulan Mustalle sovitukseen. Lähtee sitten takaisin jos ei ole hyvä.. Särkkiksessä vierähtikin sitten koko päivä, huomaan vanhentuneeni, kun ei pää meinaa kestää enää samaa pyöritystä kuin joskus viisi vuotta sitten viimeksi huvipuistossa käydessäni.
Musta sai jokatapauksessa siis kolmannen vapaan peräkkäin, no ehkä se on pikku loman ansainnutkin..
Yöllä oli kuulemma kyllä huudellut tammojen perään, kun Anne oli ne illalla hakenut aamua varten valmiiksi tarhoihin. Pojat jäi vielä laitsalle, mutta Mustalle oli ilmeisesti iskenyt huoli tytöistä.

Lauantaina Musta meni 1-2 alkeis/jatkotuntia ja me Hennan, Milan ja Mimmin kanssa suunnattiin nokka kohti Littoista ja russicupin toista osakilpailua. Ajoa kolmisen tuntia suuntaansa, kyydissä Katinka ja Epron. Matkalla sateli aika runsaastikin, mutta määränpäässä onneksi malttoi olla satamatta koko kisojen ajan. Kisat oli lisäksi ihan Börjesin naapurissa, joten piipahdettiin myös shoppailemassa kisailun lomassa.
Jostain syystä c-merkin luokka oli päätetty siirtää viimeiseksi, joten Henna skippasi sen Katinkan kanssa. Tarkoitus oli alunperin ratsastaa c-merkki verkaksi varsinaista kisaluokkaa varten, mutta koska se oli siirretty viimeiseksi, ei sen ratsastamisessa juuri ollut järkeä. Epronilla Henna meni molemmat luokat, kun kisakokemusta oli sen kanssa tullutkin hakemaan.
Loppujenlopuksi olikin hyvä juttu, ettei Katinka mennyt kuin yhden luokan. Pohja oli melko pehmeä ja raskas, joten poni oli väsynyt jo ekan luokan jälkeen eikä radallakaan mitään hirmu reipasta ravia kulkenut. Suoritus oli kuitenkin tasainen, tiet erinomaisia eikä suurempia rikkoja -> prosentit 69 (ja risat) ja luokkavoitto! Henna on näin ollen hyvässä johdossa kahdella voitollaan russicupissa. Palkinnoksi saatiin Dodson&Horrellin Pasture Mix -rehusäkki. Katinka on tuota joskus syönyt, joten saa talveksi siitä pienen rehulisän. Henna voitti lisäksi Epronin kanssa c-merkin ja sai toisen rehusäkin, jonka myös luovutti Katinkan käyttöön, Epron kun ei väkirehuja tarvitse.
Erinomaiset suoritukset siis poneilta ja Hennalta!
Talllilla ratsastin nopeasti Mustaa uuden satulan kanssa, kulki ihan kivasti, mutta mua satula väänsi tosi huonoon asentoon. Lantio kääntyi liian taakse ja paino tuli häpyluulle, enkä saanut millään oikaistu lantiota. Pitää vielä koittaa pienemmän kaaren kanssa, josko istuisi vielä paremmin. Satula vähän valui oikealle (himpun ehkä löysä), kun en voinut ollenkaan tasapainottaa jalustimilla (jalustimia ei saa laittaa jos haluaa palauttaa satulan).
oli pakko ottaa kuva näitten rehusäkkien kanssa :D

Sunnuntaina ratsastin Mustan kangilla. Poni oli väsyneen oloinen, liikkui kyllä reippaasti, mutta ei jaksanut kauan kantaa itseään. Hain aluksi hyvän käynnin ja tein kulmia käynnissä, suorilla ravisiirtymiä. Tämän jälkeen keventelin hetken eteen-alas, jonka jälkeen aloitin laukkatyöskentelyn. Tein molempiin suuntiin muutamia isoja ympyröitä ja myötä-vasta-myötä -laukkapätkiä. Laukat meni hyvin, myös vastalaukat. Musta pysyi tasaisessa rytmissä eikä yrittänyt vaihtaa laukkoja. Lopuksi vielä ympyröillä siirtymiä ravin sisällä, nyt himpun korkeammassa muodossa. Aluksi Musta lähti vain kipittämään, mutta lopuksi tuli pari pätkää jo vähän pidempääkin askelta. Loppuun vielä kunnon pätkät eteen-alas kevennellen isoja kaaria. Viimeksi olenkin tainut kunnolla tehdä koulutyöskentelyä Pilvin valkussa, joten ei ihme jos ei heti jaksa kunnolla.
Koitin vielä nopeasti satulaa selkää kapeammalla kaarella ja kävin kyydissä (tosin paikoiltaan kun en viitsinyt mennä sateeseen kastelemaan satulaa). Nyt tuntui jo paremmalta, mutta pitää kokeilla vielä huomenna (jos ei sada) liikkeessä tuon kaaren kanssa.
Sain kengittäjänkin kiinni ja tulee tiistaina, Mustalla pääsi nyt väli vähän venähtämään, kengät on tosin vielä ihan hyvin kiinni, mutta kaviot alkaa olla turhan pitkät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!