sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Poni lomalla

Pikku kesälomanen

Maanantaina kävin Mustan kanssa hiekkakuopalla, kun en jaksanut taas maastoon lähteä ja kentällä oli tunti. Aluksi keskittyminen oli lähes nolla, kun kaikkea muuta olisi pitänyt tiirailla. Tein pitkään töitä käynnissä hakien tasaista tahtia ja vähän rentoutta. Pieniä pätkiä ravia ja paljon siirtymiä, huolelliset kulmat. Pyrin siis tekemään suht neliömäistä kuviota. Laukkaa otin aina yhden tai kaksi sivua kerrallaan ja melko syvät kulmat. Eli laukkakin hyvin koottua. Laukan jälkeen alkoi rentoutua jo kivasti ja malttoi työskennelläkin.
Kävin vielä vaihtamassa kokeilusatulan selkään ja otin muutaman kierroksen kentällä, sekä pikku kavaletin yli muutaman hypyn. Nyt pystyin jo istumaan normaaliasennossa satulassa eli leveämmän kaaren kanssa oli turhan etukenossa. Annekin vielä halusi kokeilla satulaa. Ainakin Musta liikkuu sen kanssa ihan normaali tapaan. Tarvisi kyllä 10-20cm lyhyemmän vyön, nyt jää aavistuksen löysälle vaikka on vikoissa.
Todennäköisesti satula nyt kuitenkin lähtee vielä takaisin, ehkä ostan sen joskus myöhemmin, kun tulee satula-ale tai sitten säästän siihen Sydneyhen mistä olen haaveillut.


Tiistaina Musta oli päivällä kengityksessä ja odotti mua nätisti karsinassa. Töistäkin onneksi pääsin ajoissa, niin ehdin ongelmitta valkkuun, joka oli tällä kerralla normaalia aikaisemmin.

Tällä kertaa aloitettiin jumppasarjalla, jossa oli puomi - ristikko - yksi askel - pysty - kaksi askelta - okseri. Mä sain tulla sisään laukalla, niin oli helpompi mennä välit. Silti piti vähän ratsastaa eteen, kun apupuomi oli sen verran lähellä, että himpun vauhti hyytyi ristikolle. En vaan kertaakaan saanut Mustaa tuotua vähän kauemmaksi puomista, jolloin olisi jäänyt enemmän tilaa ristikolle.Jumppis meni ihan kivasti, vaikka pohja oli aavistuksen pehmeä sateiden jäljiltä.
Seuraavaksi tultiin pysty-okseri -linjaa, jota sain tulla viidellä askeleella. Vika askel jäi kyllä välillä vähän lyhyeksi, joten optimitilanteissa me oltaisiin päästy tuo myös sillä neljällä.
Lisäksi tultiin tähän perään pysty-pysty kaarretta (oikeestaan siihen piti tehdä jo kulma), joka tultiin kuudella (Foriola viidellä). Tässäkin jäi vika askel vähän lyhyeksi, mutta kaarretta ei saanut oikoa, joten..

kuva harjoituksesta
Viimoiseksi vielä ratana eli jumppis, halkaisijalla oleva okseri, pysty-okseri -linja, pysty-pysty -linja ja viimoiseksi halkaisijan okseri väärästä suunnasta pystynä. Mustan kanssa mentiin rata vain kerran, kun meni ihan ok. Joskus olisi silti kiva hypätä toisenkin kerran, jotta pääsisi korjaamaan ne ihan pikkuvirheetkin mitä aina tekee. Radalla tuli pysty-okseri -linja lähes jo neljällä, mun epäröinnistä johtuen siihen tuli vielä se viides miniaskel, vaikka kuinka yritin ratsastaa eteen.
kannuksesta vähän vauhtia ja häntä heilahtaa protestiksi

Lähdettiin vielä Mustan kanssa vetämään pikku maasto, kesto vajaan tunnin, joten maastolaiset jatkoivat vielä kentällä ja mä pääsin hoitamaan Mustan pois.

Loppuun vielä ihan pieni videonpätkä, jostain syystä kamera poikkas aina itsestään kuvauksen, tais olla akku liian vähissä..


Loppuviikon ja vielä seuraavan maanantainkin Musta piti vapaata. Perjantaina kävin sen verran tallilla, että siirrettiin pojat toiselle laitsalle ja mä nappasin satulan mukaan Tampereelle viikonlopuksi. Kävin siis Hööksissä lauantaina ja palautin satulan sinne. Totta kai sieltä sitten tarttui tilalle jotain pientä (paita alehyllystä yms. ehkä jaksan niitä esitellä myöhemmin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!