tiistai 16. heinäkuuta 2013

Agility uutisia

Ja videoitakin..

Torstaina ponin lomaillessa käytiin Dinon kanssa epiksissä. Kyseessä oli Dinon ekat ulkokisat, joten ajateltiin Even kanssa, että on parempi jos mä ohjaan. Varsinkin kun Evellä ja Dinolla on ollut taas pikku tauko. Dino meni tosi kivasti, ei kyttäilly mitään vaan rohkeesti kaikki. Kontakteilta vähän lähti liian aikaisin (en kerenny vapauttamaan, mutta pysähtyi niille kyllä) ja sai pikku hepulin. Ei kuitenkan hypännyt vääriä esteitä joten saatiin nolla-tulos ja päästiin kolmansiksi. Eve otti lopuksi vielä saman radan uudestaan, jolloin meni tosi hyvin, mutta toista yritystähän ei sitten tuloksiin lasketa.
Tämän jälkeen vielä hallille treeneihin, hyvin Dino jaksoi. Ihan lopussa huomasi pikku väsymyksen. Kotonakin jaksoi vielä riehua treenien jälkeen.

Tässä iloksenne muutama video, äänet kannattanee laittaa ainakin ekasta hiljaselle, joku koira meinaan haukkuu taustalla, on meinaan ihan au naturelle äänimaisema ilman itse lisättyä musiikkia (laiska kun olen..)
Eka video on rata kokonaisuutena (aluksi mennään aina eka puolikas ja sitten toinen puolikas ja vasta lopuksi koko rata), toka rata on Dinon hienot kepit.
 Kuvia treeneistä laitan tuonne toiseen blogiini, kun teen sinne agility-aiheisen postauksen.





Tiistaina vihdoin taas kiipesin ponimuksen selkään. Oli hiukan jäykkä, mutta ei pahasti. Intoa ainakin piisasi, aluksi oli vaikeuksia löytää rentous. Tein ylitaivutuksia ympyrällä käynnissä ja ravissa molempiin suuntiin. Sen jälkeen paljon siksak-pohkeenväistöjä, ensin käynnissä ja sitten ravissa. Pohkeenväistöissä hevonen alkoi vihdoin kuunnella ja pehmetä kunnolla. Otettiin vielä hyvin loivia avoja käynnissä ja ravissa. Laukat pyöri hyvin, oikea tuntui tosin huonommalta kuin vasen, epäilen että jossain on pikku jumi.

Keskiviikkona se sitten roikautti kivasti vettä just ennen meidän hyppytuntia. Kenttä oli siis märkä ja pehmeäkin. Aluksi tultiin päädyssä yksittäistä kavalettia, mutta EI pääty-ympyrällä, vaan kavaletille suorana ja sen jälkeen pysähdys suoralla hevosella. Aluksi Musta venkuroi vaikka kuinka yritin tehdä jarrutukset tasaisesti molemmilla ohjilla. Epäilen, että vasen ei ole yhtä voimakas kuin oikea, vaikka kuvittelen käyttäväni niitä samalla volyymilla. Vasemmassa kierroksessa tultaessa Musta vähän kompuroi ja saan sen pidettyä juuri ja juuri pystyssä, mutta menetän oman tasapainoni. Onneksi tuiskahdan kentän ehkä kuivimpaan kohtaan enkä niin ollen kastele itseäni. Pari hyppyä ja pysähdystä vielä yksittäisellä, niin siirryttiin toiseen päätyyn, missä oli kahdesta kavaletista innari. Tämäkin tultiin suorana ja siirtyminen käyntiin innarin jälkeen.
Lisäksi oli vielä pysty-okseri -linja, sellainen sujuva neljä askelta. Näidenkin jälkeen otettiin seis ja nyt uskalsin kerran tehdä kunnon pidätteen, jolloin poni lähes istui. Ainakin oli hyvin takaset alla pysähdyksessä. Alkutunnin pysähdyksissä koitti painua kovin alas edestä ja jäädä himpun etupainoiseksi.
Lopuksi kaikkia vähän radan tyylisesti. Aloitettiin innareilla toisessa päädyssä, jonka jälkeen pysty-okseri -linja (Musta oli koko ajan linjalla vähän oikean pohkeen päällä) ja vielä toisella pääty-ympyrällä kavaletti. Sen jälkeen sama homma toiste päin eli alkaen yksittäisestä kavaletista ja linjakin toistepäin.
Vaikka alku oli vähemmän hyvää, niin loppua kohden parani hypyt ja ratsastettavuus. Ainoastaan jäin kompuroinnin seurauksena tukemaan turhan vahvasti kädellä (ettei vaan kaatuis uudestaan), joten käden lopullinen rentous oli tosi vaikea löytää. Esteet pidettiin tosi matalina (n.60cm), koska pohja oli niin pehmeä ja raskas ja upottava.

Jos joku nyt ihmettelee, miksi videot tulee nykyään youtuben kautta, niin johtuu se ihan siitä, että oli muista syistä pakko opetella lataamaan videoita sinnekin ja homma toimi kohtuu näppärästi, niin ajattelin yrittää omiakin videoitani sinne.

4 kommenttia:

  1. videot eivät näy, ovat yksityisiä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voihan perhonen.. aattelin että ne silti näkyis.. pitänee käydä siis muuttamassa asetuksia. kiitos tiedosta :)

      Poista
    2. eipä mitään, nyt näkyy! kivoja videoita :)

      Poista
    3. Kiva, että tykkäät. Voipi siis laitella useamminkin noita näkösälle.

      Poista

Rohkeasti vaan!