keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Voittoputki jatkuu

Russicup 3

Blogi laahaa vähän jäljessä, öh.. huonoista syistä, mutta..
Sunnuntaina (28.7.) oltiin joka tapauksessa Loviisassa Russicupin 3. osakilpailussa. Tällä kertaa vuorossa esteet ja luokkina huimat 40cm (verkaksi) ja 60cm (cuppi-luokka). Seuraksi Hennalle ja Katinkalle lähti Mila Mi:llä vähän treenaamaan vieraissa hyppäämistä.
Kenttä oli uusittu viimevuodesta (ja vähän eri paikassakin) ja oli todella paljon parempi kuin viimeksi. Viime vuonnahan pohja vähän rullasi alta pois, nyt oli tosi hyvä. Paikoin vielä pehmeää, mutta veikkaan talven jälkeen pohjan olevan jo painuneempi ja tasaisempi eli sitä myöden vielä parempi.
Katinka tuijottaa Mimmiä (kameran takana), allekirjoittanut näkyy pönöttävän taustalla..
Radat oli kivoja, linjoja ja kaarteita, muutama tiukka käännös. Uusinnassa ei kovin voinut tietään valita ja oikoa, mutta..
Katinka oli ekassa verkassa jo oikein terävän näköinen ja liikkui kivasti eteen. Teki myös ihan epäröimättä hyvät verkkahypyt ja sama jatkui radalla. Tiet oli sujuvia ja Henna osasi hyvin tukea muutamassa vähän pehmeämmässä kohdassa. Voittohan sieltä heti napsahti ja Mila Min kanssa hienosti toiseksi.
Mulla ei oo tytöistä juuri hyppykuvia, vain verkkahypyistä, kun otin videota kamerallani
Kuudessakympissä poni oli himpun väsynyt, mutta kulki hyvin eteen. Muutamaa estettä vähän hipaisi, mutta onneksi vain hipaisi. Tiukat tiet uusinnassa vei tässäkin luokassa voittoon. Eli russikisojen voittoputki jatkuu. Katinka on voittanut tänä vuonna kaikki luokkansa mihin on osallistunut (ekassa osakilpailussa kaksi koululuokkaa, tokassa yhden koululuokan ja nyt kaksi esteluokkaa). Syyskuun alussa on vielä viimeinen osakilpailu kotitallilla ja paineet on tietenkin valtavat. Siellä todennäköisesti Henna hyppää vain 60cm ja joku lapsonen pääsee harjoittelemaan matalampaa luokkaa. Itse mietin osallistuisinko Mustalla 60cm (todennäköisesti AM5 arvostelu, joten uusinta olisi jo ihan jees korkeutta), mutta se on vielä harkinnassa. Todennäköisesti ainakin annan sen jollekin lapselle 20cm tai 40cm harjoitteluun.
Oli se taas hienoa olla ponin omistaja ja katsella sujuvaa menoa kentän laidalla. Edellispäivän maasto oli näköjään nappivalinta kisavalmisteluksi.
rusettiponi - 60cm sai sijoittuneet russiponit tuollaisen kivan vihreä-mustan ruusukkeenkin, aiemmin niitä on jaettu vain supermini- ja minirussiratsukoille.
Musta sai sunnuntain vapaaksi. Aamulla sen oli ilmeisesti tarkoitus mennä tunnille, mutta kun ei taaskaan oltu viitsitty ilmoittaa asiasta ajoissa, en kerinnyt lähteä sitä laitumelta saalistamaan. Aamulla tytöt oli sitä yrittänyt ottaa, mutta taitaa olla sen verran väsynyt, ettei sitä yhtään huvittanut hommat. Vapaapäiväksi olin sunnuntain sille kyllä kaavaillutkin, kun tiesin etten itse kerkiä kisojen jälkeen (enkä ainakaan jaksa) enää ratsastaa, aamusta puhumattakaan. Ja on se nyt sen verran enemmän tuossa viikolla liikkunutkin, että ansaitsee vapaapäivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!