perjantai 9. tammikuuta 2015

Ponit on pop

Koulutunti

Musta oli maanantaina ollut aamupäivällä alkeistunnilla, joten kävin nopeasti ratsastamassa ilman satulaa ennen koulutuntia. Samalla onnistuin jotenkin rikkomaan fleecen jota olen käyttänyt ratsastaessa klippauksen jälkeen. Siinä ei ole vatsavöitä, joten etenkin ilman satulaa mentäessä tai alku- ja loppukäynneissä todella hyvä. Nyt oli toiseen kylkeen tullut repeämä, enkä yhtään keksi mistä. Onneksi ei ole iso, niin saan sen ompelukoneella kursittua kasaan (kunhan ehdin).

Musta oli ihan jees, ei parhaimmillaan ja ehkä aavistuksen väsyneen oloinen, mutta pehmeä ja herkkä. Siinä ratsastaessani tuli Vilja kertomaan, että saisin valita tunnille Sunrisen tai Roventan. Sanilla en ole koskaan mennyt ja koska kyseessa on juuri viisi vuotiaaksi kääntynyt nuori hevonen päätin valita Roventan ja kokeilla Sania joskus vähän armollisemmalla kelillä. Roventan kyydissä pysyisi toppahousuillakin, noista nuorista ei aina ole niin varmuutta. Roventalla olen viimeksi mennyt joskus viitisen vuotta sitten sen ollessa viisivuotias. Jos ei oteta lukuun kerran muutamaa esteen ylitystä ja laitumelle ratsuiluja (ilman satulaa).
Roventa tammikuu 2013
Roventa oli superreippaan tuntuinen ja synteettinen satula yhdistettynä liukkaisiin toppahousuihin ei aina ole paras mahdollinen valinta.. Poni malttoi kuitenkin jäädä nätisti alle ja malttaa mielensä oikeiden nappuloiden löydyttyä melko nopeastikin. Toisella pitkällä sivulla teimme parin puomin ympärille voltit joilta jatkoimme avotaivutuksella pari askelta ennen suoristusta ja seuraavaa volttia (tai kulmaa). Toisella pitkällä sivulla teimme pohkeenväistöä uraa kohti pienissä pätkissä, aluksi käynnissä ja sitten ravissa. Pohkeenväistössä Rovis yritti kiirehtiä, volteilla oli tosi hyvä ja pysyi hyvin ryhdissä. Raviväistöt oli helpompiä kuin käynti eikä Roventa yrittänyt silloin kiirehtiä niin paljon. Lopuksi väistöön yhdistettiin vielä laukannosto niin, että laukka nostettiin ennen uraa ja jatkettiin suoraan. Hevoset eivät siis saaneet painua uralle laukassa vaan ulkolavan piti olla hallussa. Oikealle Roventa tarjosi ensin vasenta laukkaa, mutta kun sain suoruuden kohdilleen ja kiirehtimisen väistöstä pois niin tuli tosi hyviä nostoja.
Roventa on luonnostaan etupainoinen ja alaspäin menevä, mutta jaksoi hienosti nousta ylöspäin ja kantaa itsensä. Vasen laukka meinasi levähtää helpommin se kun on ponille vaikeampi suunta.

Roventa oli oikeasti tosi mukava eikä varmasti ole vähiten se syynä, että Anne on ratsastanut sitä läpi useamman kerran viikossa ja edellisen kerran juuri sunnuntaina.
Tammikuu 2014. Edessä Roventa, taustalla Katinka, Musta, Epron, Simppa ja Mi
On ollut todella hyödyllistä ratsastaa nyt eri hevosilla ja huomata saavansa nekin toimimaan. Sen lisäksi muut opettavat sellaisia asioita joita Musta ei mulle opeta. Roventa esimerkiksi on todella tarkka ulkoavuista ja Orhidee taas koko istunnasta. Mustan kanssa kun on tehty yhteistyötä jo niin paljon, että se toimii jo lähes 'ajatuksella', muilla joutuu oikeasti miettimään mitä on tekemässä ja miksi. Ja Orhidee on lisäksi todellakin tarkka istunnasta tai se ei vaan käänny tai tee muutakaan jos istuu vastaan.

2 kommenttia:

Rohkeasti vaan!