keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Tehosunnuntai

Back on business

Perjantaina ja lauantaina oikea olkapääni oli todella kipeä, joten makasin töiden jälkeen vain kotona (lauantaina koko päivän) ja koiratkin sai tyytyä pikaisiin tarpeidenteko-lenkityksiin. Musta ahkeroi kuitenkin tunneilla, joten se ei jäänyt liikutusta vaille.

Sunnuntaina kuitenkin raahasin itseni ja kipeän käteni tallille, jossa ensin ratsastin Mustaa kentällä kevyesti. Pohja oli vähän lipoinen, kun lunta ei ollut vesisateiden ja pakkasten jälkeen vielä tullut riittävästi päälle. Menin kuitenkin puomilinjaa käynnissä ja muutaman kerran ravissa. Pitkillä sivuilla taivuttelin avossa ja päädyt pyrin pitämään ponin suorana. Laukkaa otin muutaman pätkän suoraa sivua ja yksittäistä puomia, hyvin hyvin lyhyttä laukkaa.

Mustan jälkeen kiipesin Vystin selkään, joka ensin vastusteli ohjastuntumaa, sen jälkeen kiirehti käynnissä ihan tajuttomasti. Ravissa rupesi vähän rentoutumaan, mutta roikkui vasemmassa ohjassa (tämä on kuulemma sen tapa) ja oikea käteni oli jo lähes toimintakyvytön tässä vaiheessa, niin ei se ainakaan hommaani helpottanut. Erikokoisilla ympyröillä ja loivilla avoilla sain pikkuhiljaa heposeen jonkinlaista kontaktia ja ravissa Vysti malttoi jo odottaa sekä rentoutua ja pyöristyä. Laukkasin muutaman pitkän sivun, jolloin Vystin mielestä ois pitänyt taas mennä hirveetä vauhtia (pohja ei oikein mua innostanut reippaaseen menoon). Yhden pätkän sain kootumpaa laukkaa mentyä, mutta muuten hepolla oli lähinnä yksi vaihde vaan. Laukkapätkien jälkeen ravi alkoi tosin mennä hyvin ja ratsastus tuntua jopa ihan mukavalle. Anne kävi vielä selässä vähän työstämässä ja taluttelin Fortunaa siivoten kakkoja, fiksu 4v. tuo Fortuna (siis juuri 4-vuotiaaksi kääntynyt). Jättimäinenhän se on, mutta luonne on onneksi ihana.

Näiden jälkeen lähdettiin vielä pieni maastoreissu Orhideen ja Foriolan kanssa. Molemmat oli melkö sätkyisellä päällä ja Foriolakin kyttäili kaikkea, mikä ei ole sille ollenkaan ominaista käytöstä. Anne sanoikin hyvin: Kone on käynnissä, mutta kopissa ei ketään. Kuvasi niin osuvasti Foriolan mentaliteettia sillä hetkellä. Laukassakin se teki jonkun ihme hypähdyksen ja jäi pomppimaan tosi oudosti. Orhidee oli vähän räkäinen, joten mentiin tosi kevyesti vaikka se olikin ihan reippaana liikkumassa. Katsotaan kenet saan maanantaina koulutunnille alle, kun Orhidee saa nyt jäädä sitten pariksi viikoksi lepäämään varuiksi. Räkä oli ihan keltaista, joka viittaisi bakteeritulehdukseen.

2 kommenttia:

  1. Taas hyvä postaus! Ainoastaa ne kuvat, mutta muuten tykkään. Onko Foriola kuinka vanha ja säkä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Foriola on 10-vuotias tamma, joka on nuorempana tehnyt 3 varsaa (viimeisin kääntyi nyt 4-vuotiaaksi ja on myös tallilla). Säkä on 160-165cm, ainakin mun päätä korkeemmalla.

      Poista

Rohkeasti vaan!