sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Kisoja kisoja

Messilässä

Henna, Katinka, Anne ja Rovis kävivät lauantaina Messilässä hyppäämässä 70cm seuraluokan. Onneksi on aikoinaan ruvettu Katinkaakin rokottamaan, niin on homma siltäkin osin kunnossa, kisat kun oli aluekisojen yhteydessä.
Anne voitti Roventalla ja sanoi että korkeus oli liian matala. Toisaalta nämä pari viikkoa jatkuneet sateet olivat tehneet Messilän alakentästä todella pehmeän ja lätäkköisen. Eli paljon korkeampaa olisi ollut jo huono hypätä.
Henna ja Katinka suoriutuivat radoistaan puhtaasti ja aika riitti 7. sijaan. Ei ollenkaan hullummin pieneltä ponilta hevosten ja isojen ponien joukossa. Lähtijöitä luokassa oli 16. Hieman upottava pohja vei osaltaan Katinkan vauhtia, mutta muuten meno näytti hyvältä.

Kisoista kiirehdittiin kotiin, koska Annella alkoi tunnin pito klo 11. Puolilta päivin lähdettiinkin talkooporukan kanssa ratsastaen laavulle. 'Lapset' ratsasti laavulle ja takaisin, 'aikuiset' heittivät lenkin siinä välissä. Yhteensä aikaa meni vajaa 3h.

Hevosista mukana oli Foriola, Musta, Kitima, Veps, Roventa ja Katinka. Talkoolaisista Vilma, Riitta, Titta, Tuuli, Mila, Siiri, Emma, minä, Anne, Veronica ja makkaranpaistajana Päivi. Osa siis meni laavulle autolla. Hauskaa oli ja makkara maistui ratsastelun jälkeen. Porukasta puuttui Milla ja Riina.
Vilma ja Foriola, minä ja Musta, Siiri ja Kitima, Mila ja Veps, Titta ja Roventa sekä Tuuli ja Katinka valmiina lähtöön
Porukka kuvaa: Kitima (Siiri), Katinka (Tuuli), Veps (Mila), Foriola (Anne), Musta (minä), Roventa (Titta ja Veronica) sekä Emma. Kuvasta puuttuu Vilma, Päivi ja Riitta.


Tänään sunnuntaina oli myös Tallin Tuntiratsastajien Mestaruuskisat, niistä kerron tarkemmin myöhemmin. Luokkia oli kaksi, juniorit (eli vähemmän ratsastaneet ja lapset) sekä seniorit (eli aikuiset ja enemmän ratsastaneet teinit). Junnujen voiton vei ylivoimaisesti Tuuli ja Musta, sennujen voiton sai tiukan kamppailun jälkeen Pauliina ratsuinaan Beetu ja Roventa. Seniorit ratsastivat siis ensin 'omalla' hevosella ja sen jälkeen arvotulla ratsulla. Toisilla oli enemmän arpaonnea kuin toisilla.
Kyseessä siis tehtävärata jolta otettiin aika. Virheet lisättiin aikaan (esteen pudotus, tötsän kaato, pallon tiputus yms.) ja ajasta vähennettiin tyylipisteet. Jokainen tehtävä siis arvosteltiin pistein 1,3 tai 5 jotka sitten vähennettiin sekunteina kokonaisajasta. Näin siis nopein aika voitti. Tyylissa arvosteltiin tehtävän sujumista ja yhteistyötä hevosen kanssa, ei siis niinkään istuntaa. Tuuli sai hienosti täydet pisteet, itseltäni hieman epäonnistui lähestyminen yhdelle esteelle (okseri tiukalla tiellä) ja hevonen otti pikkuaskeleen, tästä rokotettiin heti ja annettiin 3, muista tulikin sitten täydet pisteet. Voitin siis Mustalla oman kierrokseni, mutta arpaonni ei suosinut ja sain toiselle kierrokselle Foriolan, jolla en ole koskaan ratsastanut. Valitettavasti Foriola oli jo himpun väsynyt joten jäimme toisella kierroksella 5. Yhteis'pisteet' näin 6, jolla pääsi 4. sijalle. Mutta hengissä selvittiin ja hauskaa oli. Lisäksi olin erittäin tyytyväinen voitettuani Miljan ja Kitiman, joille edellisvuonna hävisimme Mustan kanssa niukasti. Tyyli se on joka kannattaa ;)
Vierailla hevosilla ei onneksi katsottu enää tyylipisteitä, kaikki oli siis kiinni ajasta ja virheistä. Mutta näistä kisoista siis 'ratapiirustusta' ja lisä infoa joskus myöhemmin, kuvien kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!