lauantai 17. syyskuuta 2011

Team Horseblogs haaste 1

Kipeenä on tylsää..

Koska olen kipeä ja minulla on vähän tylsää, niin teenpä tämän. Ht.nettiä lukiessa (kyllä, tunnustan!) on muutenkin tullut selväksi, että varustepostaukset ovan suosituimpien listalla. Kuvia vanhoista varusteista ei nyt ole, joten laittelen tähän niitä uusia mitä haluaisin ja osa onkin ihan vakavasti hankitalistalla. Kyseessä nyt siis ihan perusvarusteet..

Aloitetaan suitsista, Katinkalla ja Mustalla on molemmilla käytössä remonttiturpis, joten sillä linjalla jatketaan. Itse en ole mikään tiettyjen merkkien perässä juoksija enkä halua maksaa tuotteista kohtuuttomasti vain siitä syystä, että niissä jokin tietty logo on..


Suitset:
Näistä Hööksin suitsista olen haaveillut jo jonkin aikaa. Mustana tietenkin ja molemmille, jos koko vaan passaa. Näitä vähän hypistelin Ylöjärven Hööksissä missä kävin Tampereen reissullani ja näytti sen verran reiluilta, että myös Mustalle menisi pony koko. Jos tulee sopiva alennus jossain vaiheessa, varmasti tilaan ainakin yhdet kappaleet näitä ja testaan sitten kumman päähän menee paremmin. Tämä malli nätin näön vuoksi ja myös sen, että turpahihnan pituutta saa säädettyä myös päältäpäin. Ongelmana meinaa molemmilla olla, että turpahihnat ovat nimenomaan tuosta päältä liian pitkiä.



Satula:
Sydneyn estepenkki on pitkään ollut haaveena ja taitaa vielä aika pitkäksi aikaa jäädäkin haaveeksi. Mustallahan on tällä hetkellä Sydneyn yleissatula (16"/31) ja se menee Katinkallekin, joka yleensä käyttää omaa Daslön koulusatulaansa (joka ei ihan optimi, mutta ei paina). Yleispenkkini on koulupainoitteinen ja siinä on kohtalaisen suora siipi. Pystyy sillä kyllä hyppäämäänkin ihan hyvin, mutta verrattuna kaverini uudempiin Sydneyhin, Mustan penkissä todella on suorempi siipi.
Sydney on nahkasatulaksi todella edullinen, hintaa tonnin molemmin puolin ja nahka hyvälaatuista. Lisäksi se istuu poneilleni hyvin ja tuntuu hyvältä myös oman takapuolen alla. Ehkä se ei varsinaisesti persusta suutele, kuten esim. Cliff Barnsbyt, mutta ei se kyllä purekaan. Oikeasti yksi parhaimmista satuloista missä olen istunut. Tällä satulalla ei siis korvata nykyista satulaa, vaan tulisi rinnalle estekäyttöön. Katinkalle ihastelin viime hevosemessuilla (Tampereella keväällä) Batesin koulusatulaa, näytti niin sen selkään sopivalta.


Huopia ja muita pikkuhärpäkkeitä minulta löytyy jo ihan liikaakiin, loimiakin on tämän hetkiseen tarpeeseen riittävästi. Ainoastaan haluaisin Mustan toppaloimeen kaulakappaleen, mutta tarpeen vaatiessa pärjätään kyllä sadeloimen kaulakappaleella. Musta kun ei yleensä pahemmin hikoa ja saa talvella pitää karvansa. Suojatkin olen hetki sitten ostanut molemmille uudet, kisakäyttöön siis.. Alekorin löytöjä Horzesta viime keväänä.


Mustalle tälläiset kirkkaan siniset ja Katinkalle hempeän vaalean violetit. Kuvan suojat eivät ole ihan niin kirkkaat kuin Mustan ja liloista ei kuvaa löytynyt. Vanhoja värejä siis.. Etu- ja takasuojat tietenkin sävysävyyn. Käyttösuojina molemmilla Hööksin Equitare Ponyt, Mustalla babybluet ja Katinkalla limenvihreät. Suojia käytetään siis esteillä ja joskus maastossa. Edessä jännesuojat ja takana tavalliset, matalat hivutussuojat. Hokkiaikana Katinka kyllä oikeastaan tarvitsee takasuojia aina..
Molemmilla on myös kisasuojiin mätsäävä satulahuopa. Katinkan huopa tarttui mukaan samalla reissulla Horzesta kuin suojatkin ja Mustan huovan ostin Tampereen hevosmessuilta. On kyllä ihan saman sininen kuin suojatkin..


Tälläiset loimet muuten tarttui alekorista matkaan Ylöjärven Hööksistä. Vuoreton (sileä kangasvuori) sadeloimi. Ilman alennusta en olisi ostanut, koska molemmilla tosiaan riittävästi loimia. Alunperin lähdin tätä ostamaan Mustalle, mutta loimiin oli laitettu 'virallisen' koon rinnalle oikea selänpituus, niin hämmennyin lopulta koko valinnassa niin paljon, että otin molemmat. Tallilla onneksi on erikokoisia poneja ja muutama varsa, joten olin varma että jollekin ne loimet kyllä sopii..
Eli pähkäilin kokojen 115cm (käsin mitattuna 122cm) ja 125cm (käsin 133cm) välillä. Katinkalle menee mallista riippuen 105-115cm ja Mustalle sopiva pituus on 125cm. Molemmilla loimet jää helposti edestä liian isoiksi, kun eivät ole mitään leveä ryntäistä mallia. Kokeilin ensin Mustalle pienempää ja se olikin vähän nifti. Isompi istui sitten tosi hyvin. Ensimmäinen loimi, jossa etukiinnityksiä ei tarvitse säätää tiukimmilleen! Pienempi meni Katinkalle ihan hyvin. On aavistuksen pitkä, mutta istuu edestä. Jos kaikki ThermoMasterit on edestä näin kaposia, niin jatkossakin suuntaan loimitarpeineni varmasti sinne suuntaan. Loimet on nyt sateilla olleet ahkerassa käytössä ja on mukavaa kun ei tarvitse vielä fleecevuorista laittaa niskaan. Varsinkin kun Mustan fleecevuorinen on vähän reilu :/


Viimeisenä ultimatena: KÄRRYT! Vanhoja ei ole, ei siis varsinaisesti mitään korvattavaa, mutta tahtoo.. kuvassa finntackin ponikoppikset, nekin kelpaisi, mutta oikeasti haaveena hyvin tuolta näyttävät koppakärryt JARRUlla. Viime talvena tallille tipahti paksu luettelo hevostavaroista ja irtolehtisenä sitten näitä kärryjä. Hintaa oli jarrukärryillä siinä 700e, joten aika samoissa kuin esim. nämä finntackit. Esite oli hms sport tai jokin vastaava kirjainyhdistelmä.. Ei voi muistaa.. Tarkoituksena saada kärryt sen verran pitkillä aisoilla, että Mustakin sinne mahtuisi. Eikä Katinkakaan kunnolla shettiskärryjen aisojen väliin istu..


Tälläistä siis tällä kertaa, lupaan kuvata joku päivä sen järkyttävän loimi ja huopa kasan joka minulla on (unohtamatta riimuja ja naruja joita tuntuu myös kertyvän).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!