torstai 15. syyskuuta 2011

Treeniä ja treeniä

ja treeniä

Tiistaina menin valkussa Kitimalla, olihan taas vaihtelua kiivetä hevosen selkään (ison). Tästä muutama katselija huomauttikin ettei oo mua ison hevosen selässä nähnytkään. Muut meni samoilla kuin viime viikolla (Henna-Rovis, Titta-Katinka ja Tuuli-Musta). Lisäksi Suvi tuli Konstalla hyppäämään, kun niillä on viikonloppuna kisat.
Harjoitus oli vähän vaikeampi kuin viime viikolla, mutta ihan perushommaa. Alunperin oli tarkoitus tehdä kuja ja hypätä ilman käsiä, silmät kiinni yms. mutta kun oli luvattu sadetta ja huonoa ilmaa, niin se siirtyi sitten ensi viikolle tai johonkin hamaan tulevaisuuteen.
Tällä kertaa huomasi paremmin, että ei menty vakiohepoilla. Harjotus olisikin Mustan kanssa ollut ihan helppo, Kitimalla oli vähän haasteellisempi, varsinkin pysyä rentona hypyissä.
Alkuverkkana pienennettiin ja suurennettiin ympyrää ravissa ja laukassa, ja pienennettiin tosi pieneksi. No, Kitimahan kyllä taipuu kun lämpiää ja osaa homman muutenkin tosi hyvin, kunnon kouluratsu kun on. Musta vaan tuntui aina välillä etten saa pohkeilla minkäänlaista kontaktia kun jalat tuli just ja just satulasiiven yli (koulusatula, estejalustimet, lyhyet jalat..)

Lopussa hypättiin koko harjoitusta lyhyillä teillä. Kitima ja Katinka teki tosi lyhyet tiet (koska Katinka nyt mahtuu kääntymään missä vaan ja no, kääntyhän se Kitimakin) ja Rovis, Musta ja Konsta sai tehdä vähän isommat. Ongelma oli, etten meinannut saada Kitsua koskaan vasemmassa laukassa alas, onneksi se osaa hyvät lentävät vaihdot.. Harjoituksena tehtiin eräänlaista kaheksikkoa. Eli pysty suoralla sivulla, kokorataleikkaalla pysty, okseri ja viimeinen pysty. Ja ne lyhyet tiet oli tosi lyhyitä, tuli vähän vinoon hyppyjäkin kun ei kerinnyt kääntää niin paljon.

Onneksi ei pahasti satanut tunnin aikana, koska olin nuhainen jo valmiiksi (ja nyt kunnon flunssassa). Musta jatkoi vielä seuraavan tunnin, jossa tehtiin samaa puomeilla. Aattelin että tekee vaan hyvää kevyt loppuverryttely hyppyjen jälkeen, kun keskiviikkona on kuitenkin vapaalla agility treenien takia.

kuva harjoituksesta



Keskiviikkona alkoi Dinon agilityn jatkokurssi. Dino meni aamulla jo Evelle, myös Eve oli vähän kipeä, joten olivat koko porukka nukkuneet koko päivän. Menin sinne myös töiden jälkeen ja lähdettiin sitten yhdessä hallille. Treenit meni tosi hyvin. Aluksi pujottelua, sitten hyppyharjoitusta jossa mentiin ensin putkeen ja sen jälkeen kaksi hyppyä. Dino alkoi toiseen suuntaan mennä jo hirmu vauhtia, Evekin joutui juoksemaan jotta kerkisi putken toiseen päähän (kiva kipeenä..)
Lisäksi tehtiin puomia ja pari kertaa rengasta + kierto harjoituksia. Uutena esteenä tuli pussi. Yllätyin kun Dino meni niin hyvin, riitti että sille vähän näytettiin valoa 'tunnelin päähän'. Huomasin että Dino keskittyy paremmin kun itse piiloudun jonkun ihmisen selän taakse. Eli pystyn seuraamaan tilannetta, mutta Dino ei voi ottaa musta turvaa. Oltiin Even kanssa molemmat ihan supertyytyväisiä Dinoon.
Tiistaina Dino hyppelikin tallilla puomien ylitse ja hillui tyttöjen kanssa kentällä. Pari kertaa veti okseri yli (n. 50cm ja leveyttä 65cm, agilityssä minien estekorkeus on 35cm). Yritin kyllä sille sanoa, että se on vähän turhan suuri sille..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!