tiistai 27. syyskuuta 2011

Kulmia

eli kouluratsastusta

Tänään olikin estevalmennuksen paikalla 1,5h kouluvääntöä, pitkästä aikaa pääsinkin kunnon koulutunnille. Aiheena oli kulmat tai pikemminkin hevosen kääntäminen kunnolla ulkoa. Harjoitus vain tehtiin kulmien avulla.
Eli aina ennen kulmaa seis, asetus sisään (hevonen ei saa lähteä liikkeelle) ja ulkoavuilla kääntö, niin että hevonen kanssa kääntyy sieltä ulkoa. Samalla hevonen siirtää painoaan taakse. Takaosan on siis tarkoitus pysyä suht samassa kohtaa ja etuosan liikkua, vähän kuin takaosa käännöksessä, tätä käännettiin kuitenkin aina VAIN sen 90 astetta. Mustan kanssa tätä on aikoinaan harjoitettu, kun tullessaan puski ties mihin suuntaan, se siis opetettiin kääntymään tälläisellä harjoituksella ja aina kun puskeminen alkoi (esim. ravissa), niin siirryttiin alempaan askellajiin ja käännettiin.
Kun käännökset sujuivat hyvin paikoiltaan jatkettiin samaa käynnissä. Pitkät sivut ravattiin ja tehtiin ympyröitä (tarpeen mukaan).
Sama homma toistettiin toiseen suuntaan. Tässä alkoi jo huomata hieman väsymistä hevosissa, Mustallakin lähti takapää helposti kääntymään etuosan ympäri eli juuri päin vastoin mitä oli tarkoitus.
Kun toiseenkin suuntaan onnistui paikaltaan ja käynnistä, siirryttiin laukannostoihin (suoralla uralla). Koska Musta mielellään siirtää takapäätä oikealle, piti mun tehdä oikeassa kierroksessa nostot avosta.
Musta oli kivan pehmeä, ei ehkä terävimmillään, mutta ihan hyvä. Katinka oli ihmeen reipas, sillä tosin olikin eilen vapaapäivä. Katinka meni reippaasti vielä seuraavankin tunnin, oli ihan ilo katsella.
Tunnilla oli mukana Tuuli Katinkalla, Titta Vepsillä ja Henna Foriolalla (mun ja Mustan lisäksi siis).

Eilen Anne meni Mustalla maastossa, sanoi että oli ihan ok, mutta ei niin reipas kuin yleensä. Eli sunnuntai varmaan painoi vähän jaloissa. Huomenna saakin vapaan, kun Dinon kanssa treenataan taas agia.

Tässä vielä muutama kuva lauantain ja sunnuntain kisoista


Henna ja Katinka Messilässä

kiva ilmavara ponilla..

aargghh..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!