sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Viikko 36

On vähän jäänyt taas muiden hommien jalkoihin tää kirjoittelu, joten tehdään nyt kerralla vähän pidempi. Tämä viikko on muutenkin ollut kohtuullisen karsea, pitkästä aikaa olen juossut kunnolla rappusia töissä ja se tuntuu aika mukavasti reisissä. Perjantaina jo vähän helpotti, mutta torstaina ei meinannut jalka millään nousta. Tämän takia Musta on saanut turhan monta lepopäivää tällä viikolla. Keskiviikkona meni alkeistunnilla ja itse ratsastin sen jälkeen vähän kokoomisia ravissa ja laukassa, sekä tietenkin eteen-alas venyttelyä. Loppuviikon saikin sitten ookailla laitumella, sunnuntaina olisi kyllä tarkoitus kiivetä taas selkään..


Maanantai

Maanantaina oli Dinon vikat agiharkat alkeiskurssista. Uutena esteenä A. Lisäksi kierto-hyppyä ja hyppyjä yhdistettynä putkeen ja pöytään. Ja tietenkin yksittäisiä perusesteitä (putki, hyppy, kontakti, rengas, pujottelu).
Ihan aluksi Dino sai hillumiskohtauksen, mikä oli musta (ja Evestä) vain positiivistä. On siis jo ryhmässäkin sen verran rento että uskaltaa hillua. Rupesi kyllä naurattamaan kun koira mennä painattaa ympäri hallia ihan onnessaan. Sujui hypytkin ihan kivasti. Kontaktit alkaa olemaan tosi vahvoja, mikä on hyvä. Samoin pöytä. Putki ei jostain syystä tällä kertaa oikein innostanut ketään koirista, liekö ongelma sijainnissa vai missä (Dino suostui menemään vain toisesta päästä sisään). Pöytä on myös Dinolla supervahva. A:kin meni hienosti heti ekalla yrittämällä, ajattelin että saattaisi sitä vähän jännittää..

Ensi viikolla alkaakin jatkokurssi ja päiväkin muuttuu keskiviikoksi. Siellä varmaan tulee keinu eteen, saas nähä mitä poika siitä sanoo..


Tiistai

Nyt saatiin vihdoin aikaiseksi hevosten vaihto. Sain siis vihdoin alleni Vepsin. Henna meni ensimmäistä kertaa esteitä Roventalla, Titta sai pitkästä aikaa Katinkan ja Tuuli meni Mustalla (on hypännyt sillä joskus pari kertaa).
Mentiin ihan perusharjoituksia. Pysty-okseri linja (4 askelta) ja pysty-okseri-pysty -sarja yhden laukan väleillä. Kaikki meni ihan superisti. Jopa Veps ja minä onnistuttiin ihan hyvin hypyissä. Vepsillä on aika helppo pysyä hypyssä mukana. Jalkani pysyi hyvin paikallaan ja onnistuin jopa rentouttamaan käden, varsinkin lopputunnista. Tunti meni siis huomattavasti paremmin mitä odotin. Kevennyksen kanssa piti olla tosi tarkkana, jos yhtään herpaantui rytmistä, lähti Veps heti kaahottamaan, varsinkin puomi linjalle. Laukkaahan ei vielä pysty hirveästi lyhentämään, joten vauhti oli samanlaista kuin Mustan kanssa kunnon ratatempossa. Ensi kerralla pitäisi taas olla ihan eri hevoset, saas nähä mitä silloin eteensä saa..

kuva tiistain harjoituksesta




Lauantai

Olin Vau:n järjestämissä agilityn piirinmestaruuskilpailuissa toimihenkilönä. Tehtäväni oli kuljettaa tuomarin sihteeriltä lappuja kirjaajille. Eli pääsin samalla näkemään itse kilpailua hyvin. Lisäksi toimin teknisenä printteri henkilönä (3 printteriä käytössä, kun aina jossain oli joku vika..)
Oli tosi mukava päästä näkemään agikisat ekaa kertaa ja mielessäni näin jo Dinon ja Even kiitävän radalla :)
Ehkä Dino pääsee mukaan jo ensi vuonna. Tarkoitus olisi mahdollisesti joulukuussa aloittaa möllikisoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!