lauantai 24. syyskuuta 2011

Kontaktit..

.. pikkuhiljaa hallussa

Keskiviikkona siis Dinon treenipäivä. Itse olinkin vapaalla, käytiin aamusta Sunrisen kanssa Hippoksen näyttelyssä blokkaamassa se II-palkinto. Tai siis minä olin lähinnä hoitajana/henkisenä tukena/neuvonantajana mukana. Sunrise käyttäytyi tosi hienosti. Pikkutamma ekaa kertaa poissa kotoa ja pidemmän matkan kopissa. Pari kertaa lehahteli, sen jälkeen kun muut oli saanut 'kohtauksen'. Eli ei itse pelästynyt mitään, mutta reagoi toisten pelästymisiin. Koppiinkin käveli tosi hienosti molemmissa suunnissa. On kyllä perinyt emältään onneksi vain niitä hyviä ominaisuuksia ;)

Mutta Dinon treenaukseen siis. Tällä kertaa harjoiteltiin pidempää radanpätkää (putkia + useampi hyppy), kahta erilaista. Lisäksi harjoiteltiin putken pimeään päähän menemistä, mikä siis suomeksi tarkoittaa koiran lähettämistä putkeen toisesta suunnasta kuin suuaukko on eli koiran pitää lähteä ohjaajasta pois päin ja kääntyä takaisin päästäkseen putkeen. Tajusihan se Dinokin sen lopulta, oikein näki kun lamppu syttyi..

Hypyissä koirat pääsi jo vähän hyppäämäänkin rimojen kanssa (paitsi yksi pentu) eikä se tuottanut kellekään ongelmia. Eka harjoitus oli neljä hyppyä peräkkäin, niin että esteet oli 'lomittain'. Dino painoi aina viimeisen ohi kunnes vetäjä seisoi sillä puolella edessä. Silloin paino hyvin yli. Muistaakseni tässäkin harjoituksessa oli mutkaputki jossain välissä.. en nyt tarkkaan muista koska itse seison aina jonkun takana piilossa, jotta Dino keskittyy Eveen paremmin. Toisena harjoituksena oli pari hyppyä, mutka putki, hyppy (muistaakseni), pimeään päähän-putki ja pari hyppyä, joista viimeisestä Dino taas meni ohi vaikka esteet tällä kertaa olikin linjassa. Tais tulla joku viimeisen-esteen-kierto -syndrooma. Muuten teki tosi hienosti tälläiset useammankin esteen sarjat. Väliajalla harjoiteltiin kontaktia A:lla, niin että minä olin hihnan kanssa tulossa perässä eli sain pysäytettyä tarvittaessa Dinon kontaktille. Pari kertaa kun tätä suhattiin, niin taas syttyi lamppu ja Dino hiffasi, että ne kontaktit tehdään myös silloin kun mennään koko este.
Lopussa sitten kaikki teki puomia vetäjän avustuksella ja Dino teki viimeisellä ylityksellä niin tyylipuhtaan kontaktin että melkein pillahdin itkuun ilosta. Eve siis jatkoi matkaa eteenpäin ja koira oma-alotteisesti pysähtyi täydellisesti kontaktille. JESS!!!

2.10. onkin Dinon ekat kisat, junnuluokka eli vain hyppyjä ja putkia. Otetaan ihan treenin kannalta eli ei lähdetä tavoittelemaan 0-rataa tms. vaan sitä että koira tottuu kisatilanteeseen ja toimii ohjauksen mukaan. Kisat on treenihallilla eli paikka ja esteet on tuttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!