maanantai 17. syyskuuta 2012

Paljon pieniä poneja, taas

Russimestaruuksien finaali

Sunnuntaina käännettiin auton nokka kohti Tammelaa, matkaa oli puolisentoista tuntia ja tällä kertaa mukana vain Katinka. Poni lastautui oikein nätisti ja kisoissakin vein ihan vaan suitset päässä koppiin (hetkeksi seisomaan ja syömään sekä kotiin lähtiessä), treenaus on siis tuottanut tulosta.
Finaalissa ratsastettiin sekä koulu- että esteosuus. Tuuli oli vähän unessa radalle eikä keskittynyt, mutta poni meni ihan nätisti. Henna ratsasti perus siististi, mutta prosentit jäi melko alhaisiksi (60 ja risat). Tekstiä oli arvostelukohdissa melko niukasti, mikä on aina huono juttu, kun lapset nimenomaan (ja miksei aikuisetkin) tarvitsisi sitä arvostelua, josta voisi jotain oppia. Se pelkkä numero ei paljon kerro.
Tuuli hyppäsi esteosuudella kolmanneksi ja Hennalla tuli perusradalla yksi kielto. Vähän huono lähestyminen ja pieni työntäminen, niin poni totesi, ettei pysty siltä pohjalta hyppäämään. Pohja kentällä meinaan oli luvattoman pehmeä ja moni poni kompastelikin kulmissa. Esterata oli onneksi sellainen, ettei helposti ja pienesti kääntyvällä Katinkalla tarvinnut kulmiin mennäkään. Ratojen jälkeen hoidettiin poni pois ja mentiin kuuntelemaan lopputuloksia. Yllätys oli mieluinen kun molemmat ratsastajat sijoittuivat sarjassaan toiseksi! Hienoa tytöt ja super-hienoa Katinka!!

Kisoista päästiin kotiin melko ihmisten ajoissa ja ratsastin vielä nopeasti Mustan, kun oli ollut tunnilla (tai kahdella, en jaksanut kysyä). Piti tosin mennä ilman satulaa, kun Mi oli leikkiessään iskenyt hampaansa Mustan kylkeen, juuri satulavyön paikalle.. Isoja ympyröitä puolisen tuntia käyntiä ja ravia, pari laukannostoa. Musta oli mukavan rento, mutta pylly yritti taas työntyä sisälle, varsinkin laukannostossa..
Katinka voitto-riimunsa kanssa

Maanantaina jatkoin ilman satulaa työskentelyä, vajaan tunnin enimmäkseen käynnissä. Musta oli kivan rento ja pysyi hyvin 'radalla'. Oikea laukka oli vähän köpöä, johtunee vasemman takajalan pienestä haavasta. Mustan piti mennä alkeistunnille, kun yksi lapsista pärjää ilman satulaakin. Tämä ratsastaja oli tosin unohtanut, kun ei ollut hänen vakkaripäivänsä kyseessä. Joten Musta pääsi kevyellä päivällä.

Tiistaina jatkoin vielä ilman satulaa ja kävin kevyen maaston. Vasen laukka tuntui köpömmältä tällä kertaa eikä Musta mennyt mielellään hirveän reippaasti, edes kotiin päin.  Musta ei mennyt ollenkaan tunneille eli hyvin kevyt päivä. Itse menin viimeiselle tunnille Remolla eli vähän hyppelemään pikku ristikoita. Oli tosi kiva, vaikka aina ei ihan yhteinen sävel löytynyt. Remo oli helppo ratsastaa pyöreäksi (tai ehkä mä oon oikeesti vähän jotain oppinutkin). Muutaman kerran onnistuin provosoimaan parit pukit, mutta ei sen suurempia ongelmia. Hypyt oli kivoja ja Remo toimi niissä hyvin.
Musta sai painua yöksi laitsalle, kun keskiviikko on vapaa eli saa laiduntaa pari yötä ja päivää rauhassa.
Musta ja rakkipakit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!