lauantai 1. syyskuuta 2012

Kisat ja vieraissa..

ja kaikkea siltä väliltä

Perjantaina estesileää tai oikeammin puomityöskentelyä. Huomasi, että hyppäämisestä ollut taukoa, kun Musta innostui ihan pelkistä puomeistakin. Himpun saattoi mukana olla väsymystäkin, kun köpötteli ensin alkeistunnin ja sen jälkeen vielä Birgitan kanssa ennen meidän 'este'tuntia. Puomeilla tehtiin muutamaa erilaista peruslinjaa. Vähän Musta yritti puskea oikean pohkeen päälle (kuten aina) mutta loppua kohden parani. Ratsastettavuudeltaan ei ollut kaikkein parhaimmillaan, melko rento kuitenkin. Ponipoppoo pääs vielä laitsalle muutamaksi tunniksi ja me ruvettiin rakentamaan kisarataa seuraavan päivän kisoja varten (kun Pete ensin lanasi kentän). Rakennettiin ja suunniteltiin ja koristeltiin ja suunniteltiin vähän lisää. Hienoa jälkeä tuli, täytyy kyllä sanoa. Annen kukat pääsi taas tosi toimiin yhdistetyiksi johteiksi ja koristeiksi. Harmi kun ei sattunut olemaan kännykkä taskussa, jotta olisi saanut kuvan radasta, niin hieno siitä tuli. Mila ja Siiri ahkeroi vielä illalla ponit tarhaan nukkumaan ja aamulla pyyhkivät pahimmat pölyt/kurat esteistä. Mun hommaks jäi ratapiirrosten puhtaaksi piirtäminen ja se hoitui seuraavana aamuna kohtalaisen kivuttomasti (worksin word ei ollu niin yhteistyöhaluinen kuin perusword eli pitäis ilmeisesti asentaa sekin..)

Kisat alkoi lauantaina vasta neljältä, joten tallille menin puolilta päivin. Ratapiirrokset paikoilleen ja kanslia muutenkin kuntoon. Äänentoistolaitteet kondikseen, kummasti se aika hurahti ja ekat ulkopuoliset tuli kun käveltiin rataa lasten kanssa. Oma radan kävely jäikin vähän huteralle pohjalle, kun opetin enemmänkin ristikkoluokan rataa sitä ratsastaville. Sitten alkoi huiske ja hulina kun tytöt puunasi poneja. Mulla ei järin kiirettä ollut, kun starttasin vasta toisessa luokassa, mutta hain (tai haetutin) Mustankin sisälle melko varhain. Seiskakympin verkassa kaikki hypyt meni melko juureen, sekä pystylle että okserille (vaikka sille osuttiinkin himpun paremmin). Muuten toimi melko kivasti, varsinkin liikkui hyvin eteen (oli vain mini kannukset). Radalla kaikki meni täysin nappiin, toiseen vaiheeseen asti. Tempo ja rytmi säilyi hyvänä, tiet oli jees ja joka ikinen hyppy osui kohdalleen. Toisessa vaiheessa joku (ei nyt mainitä ketään nimeltä), lähti vähän ahnehtimaan, toi ponin lyhyellä lähestymisellä okserille ja vielä vähän tyrkkäsi, lähti itse hyppyyn ja jätti ponin yksin. No ei taatusti hyppää sen Messilässä tapahtuneen jälkeen jos oon vähääkään edellä ja pitäis ihan juuresta lähteä. Mä sitten kellahdin pyrstölleni maahan, tosi pehmeästi tosin. Kelasin siinä hetken, että kuinka tähän päädyttiin, nousin johteina olleilta postilaatikoilta uudestaan kyytiin ja jatkoin toisen vaiheen loppuun. Loppu menikin taas tosi hyvin ja ilman hutilointia ois tullu ihan hyvä aikakin. No, tekemällä oppii.. Anneltakin tuli kehuja perusradasta, sanoi, että meni tosi hyvin eikä poni ajatellut hetkeäkään taakse. Sujuvaa ja rennon reipasta menoa.
Kasikympin verkan aikana alkoi ihan järjetön sade. Pystylle tuli hyvät hypyt, okserille Musta kielsi joka toisen (jäin itse vähän epäröimään). Odotettiin sade, jonka jälkeen ulkopuoliset lähti, kun luuli kentän olevan liukas eivätkä uskoneet, kun sanottiin ettei todellakaan ole. Meitä jäi sitten neljä hyppäämään sen kasikympin. Itse tein vähän pidemmät tiet kuin alunperin kaavailin ja sille samaiselle okserille tuli vähän huono lähestyminen ja jäin epäröimään, jonka takia Musta kielsi. Uusi yritys ja yli. Suvi teki Konstan kanssa tasaisen ja siistin (sekä nopeankin) radan ja voitti, me tultiin toiseksi (Essillä ja Kitimalla yks kielto ja pudotus, Hennalla hylky). Ei oltaisi kyllä puhtaallakaan radalla peitottu Suvia ja Konstaa ajassa, itse tein sen verran pidemmät tiet.
Musta hyppäsi vielä Birgitan kanssa ristikkoluokan voittoon eli pari rusettia taas poikaa koristamaan. Ihan tyytyväinen olen suorituksiin vaikka pari omaa mokaa olikin. Seiskakympin perusrata oli kuitenkin niin unelmahyvä, että sen voimin jaksetaan taas eteenpäin.

Tää oli se meidän 'surman'este. Kuva perusradalta 70cm. Pinja kuvasi
Sunnuntaina hypeltiin Mustan kanssa ristikoita (ja pari oli pystynä) samaan aikaan kun Riina hyppeli Roventalla ja Anne Remolla. Musta oli innoissaan ja tehtiin erilaisia kaarevia linjoja. Sarjan eka osa oli poistettu ja kaikki okserit oli vain pystyinä (esteet ristikkoluokan jäljiltä). Sai tosiaan ihan näppäriä kaarteita ja erilaisia 'ratoja' noilla esteillä (katso ratapiirustukset alempaa). Ennen hyppelöitä Musta meni yhden tunnin ilman satulaa, kun satula oli mulla vielä pesussa edellisen päivän kurarallin jäljiltä. En vaan millään viitsinyt lauantaina jäädä litimärkänä vielä varusteitakin puunaamaan..
Anne hyppeli vielä Foriolalla ja Päivi Vürstilla (tutummin Vysti). Päivi ilmeisesti kyllästyi mun yllyttelyihin ja rataehdotuksiin, kun totesi jossain vaiheessa, että tule itse hyppäämään. Pienen yllytyksen jälkeen hain kypärän ja kiipesi Vystin kyytiin. Pari kierrosta ravia, että poika vähän rentoutui ja sitten pienet pätkät laukkaa, jonka jälkeen niitä ristikoita. Meni ihan kivasti. Pääsin hyvin hyppyihin vaikka onkin ihan erilainen kuin Musta ja viimeksi olen hypännyt Vepsillä kun sitä oli ostajaehdokkaat katsomassa ja esittelin ratsain. Siis hypännyt jollain muulla kuin Mustalla. Parille ristikolle vähän kiemurteli ja yhden hyppäsi sitten paikoiltaan kun yritti pysähtyä. Muuten meni kaarteetkin ihan hyvin. Vähän alkoi olla väsynyt, joten onnistuneen pikkuradan jälkeen ravia eteen alas, jossa taas rentoutui mukavasti. Päivi otti itselleen jotain videota muistoksi, mahdollisesti se tullaan joskus näkemään täälläkin.. Vysti oli ihan hauska poika kentälläkin, mähän olen vain maastoillut sillä muutaman kerran.
70cm rata arv. 367.2. 3 portti, 6 muuri.
 

80cm rata. arv. A.2.0
punainen viiva on lähtö-maali -linja

Kisakuvia tulee varmaan myöhemmin lisää, kunhan ensin saan niitä itselleni.. Jatkan kuluvaa viikkoa seuraavassa postauksessa, jotta ei tule taas ihan kilometrin mittaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!