torstai 13. joulukuuta 2012

Haaste

10 kysymystä jne..

Olen nähnyt tätä haastetta jo monessa blogissa, joten en itse haasta ketään. Tehköön kaikki ketkä haluaa :)

1. Miksi aloitit blogin pitämisen?

Ensimmäisen kerran bloggailua kokeilin kymmenisen vuotta sitten, kauan ennen kuin tästä hommasta tuli niinkään suosittua. Silloin minulla ei vain ollut mitään selkeää aihetta mistä kirjoittaa, joten se blogi loppui ihan alkuunsa.
Tätä nimenomaista blogia aloin kirjoittamaan hataran muistini tueksi. On kiva, että on jossain ylhäällä miten ponilaiset on liikkuneet tai milloin ne on rokotettu/raspattu tms. Jos joku saa teksteistäni vinkkejä omaan treenaukseensa tai muita ahaa-elämyksiä, sitä parempi.


2. Oletko kilpaillut / millä tasolla kilpailet?

Seuratasolla ko He C - He B ja re aina 80cm asti. Raviluokkiin minua ei ole syystä tahi toisesta koskaan päästetty, mutta estekammon takia hyppelöt on alkaneet niinkin pienistä kuin 40cm.


Mustan eka estesyksy, alle 10 kertaa hypätty

3. Kuinka kauan olet ratsastanut?

Hirveän monta. Hirveän siksi, että se saa oloni tuntumaan vanhalta, varsinkin jos vertaa vuosia siihen tasoon jolla (vieläkin) olen. Aloitin ratsastuksen 12-vuotiaana tunneilla ja siitä se sitten on jatkunut välillä vähemmän, välillä enemmän säännöllisenä. Viimeiset 8 vuotta olen ratsastanut lähes päivittäin ja joskus useammankin hevosen päivässä.


4. Koulu vai esteet?

Sekä että. Esteratsastus on hauskaa ja kilpailut on selkeämpiä kuin kouluratsastuksessa (joka on arvostelulaji, jossa ratkaisee yhden/kahden ihmisen mielipide), mutta esteratsastusta ei ole ilman kouluratsastusta. Kaikki se mitä esteiden välillä tehdään on kouluratsastusta.


5. Valmennus vai kilpailut?

Jos samalle päivälle osuisi molemmat, niin valmennus. Pienin varauksin tosin.. valmentajan tulisi olla sellainen, jonka valmennukseen menisin muutenkin ja ehkä jotkut isot kisat (jos sellaisissa kävisin) ajaisi valmennuksen ohi..


6. Poni vai hevonen? Perustele.

Poni! Ponit vaan on.. parempia ;)
Jotenkin niillä on enemmän pilkettä silmäkulmassa ja energiaa sellaiseen turhaan höseltämiseen ja venkoiluun, ettei elämä niiden kanssa ole koskaan tylsää. Ja onhan ne nyt käytännöllisemmän kokoisiakin..

Palikkainen Vermossa.. 2009?

7. Onko sinulla ollut hoito-, vuokra- tai omaa hevosta?

Pari hoitohevosta aikoinaan (7v. lv-ori Margus Star ja pv-tamma Greta), nyt kaksi omaa ponia.


8. Oletko hypännyt maastoesteitä?

Tukkeja pellolla ja mettäteillä, mutta sellaisia 'oikeita' maastoesteitä en ole (pikku bankettia lukuunottamatta) hypännyt.. ei kun hei, käytiinhän me puistoestekisoissa kerran Katinkan kanssa.. siellä oli pari sellaista 'oikeaa' maastoestettä..


9. Lempihevosrotusi?

Russi.. tarviiko tätä perustella?




Viimeinen aktiivitalvi Katinkan kanssa


10. Korkein hyppäämäsi este?
 
Molemmilla poneilla on tullut ylitettyä 110cm. Katinkalla pystynä ja Mustalla okserina. Ratana menee sellainen vajaa 90cm. Tämä on jo mun päälle ihan huima saavutus.
 

Musta nuorenapoikana (4v.) match-showssa.. lopputulos BIS III ja päivän parhaat liikeet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!