lauantai 15. joulukuuta 2012

Viikko pulkassa

Eiku liukurissa..

Sunnuntaina meni iso joukko pellolle hankitreeniin. Me tyydyttiin Mustan kanssa vain käppäilemään siellä ja toimimaan kameramiehinä. Toiset meni vähän edeltä ja Musta vaikutti tiellä innostuneelta, kun näki pellolla laukkailevia hevosia. Hangessa tyytyi kuitenkin vain seisomaan paikoillaan vaikka toiset laukkaili ihan vierestä ohi (sain kivoja kuvia Päivin ja Mimmin kameroilla) eli vähän väsyneen oloinen oli. Eikä mikään ihmekään, kun torstaina ja lauantaina hypättiin ja kentälläkin on vähän hankea. Otin lopuksi ihan muutaman askeleen ravia hangessa, mutta Musta ei ollut yhtään innostunut. Käytiin sitten maastossa vähän matalamassa hangessa (vanha polku vähän näkyi) ravailemassa ja ottamassa pikkupätkä laukkaa. Venyttelin etuset kevyesti.
Kun kaikki hepot oli takaisin tarhoissa ja saaneet päiväheinät, painuttiin taas porukalla pihatto-pellolle jatkamaan aitojen tekoa. Päivi, Riina ja Emma veti lankakeriä, Mimmillä lankakerän lisäksi kätösissään Wissy jonka selässä Vertsu istui. Mercikin piti ottaa kiinni, kun meinasi karata tielle. Anne ja minä kiinniteltiin langat paikoilleen. Isolla porukalla päästiinkin yhdellä kierroksella ja saatiin kerralla kaikki langat. Aikaa meni silti ja alkoi vähän hämärtää, onneksi Dinon treenit oli peruttu (Eve Helsingissä, enkä jaksanut itse lähteä), joten saatiin homma lähes valmiiksi. Metsästä otin muutami kuusenoksia Katinkan karsinaan.
Dinokin tuli tällä kertaa pellolle juoksentelemaan, vaikka kävikin välillä tarkistamassa olisiko tallilla joku joka voisi päästää sen sisään.

Jasmin ja Katinka vuonna joskus.. kun ei ole tuoreita kuvia, saatte tyytyä arkiston aarteisiin..

Maanantaina kävin töiden jälkeen vielä shoppailemassa joululahjoja ja ehdin tallille vasta vähän kuuden jälkeen. Musta oli kipitellyt lasten alkeistunnilla ja itse taivuttelin tunnin verran kentän päädyssä pääty-ympyrällä, kun lopulla kentällä oli koulutunti.
Koska Musta on taas helposti ruvennut työntämään takapuoltaan sisälle (varsinkin oikealle), tein ympyrällä avoa. Vasempaan kierrokseen ei ongelmia, mutta oikeaan oli Mustan mielestä tosi vaikeaa, varsinkin laukassa. Käynti-ravi siirtymissä toimi ihan ok. Lopuksi eteen-alas ravissa.
Illalla sainkin melko myöhään viestin, että aamulla pitäisi mennä jo 5.15 töihin (normisti menen kuuteen). Jäi yöunet vähän vähiin..

Tiistaina ihan tappopäivä töissä ja hyvä kun jaksoin raahautua tallille. Musta onneksi kipitteli lasten alkeis-jatko tunnilla ja perustunnilla. Itse kävin tosi nopeasti ratsastamassa vain eteen-alas ja aika loppuikin hieman kesken, kun seuraava tunti alkoi. Musta oli kuitenkin melko hyvä, hieman väsyneen oloinen (edellisellä tunnilla paljon vastalaukka-harjoituksia).

Keskiviikkona kävimme vähän hangessa pellolla ravailemassa ja laukkailemassa. Mimmi tuli Katinkalla mukaan ja varsinkin Katinka oli ihan innoissaan. Musta innostui vasta kun laukkasimme rinnakkain. Menimme melko kevyesti eikä luntakaan ihan hirmu syvästi ollut (alle polven jopa Katinkalle), ponit eivät edes hionneet. Loppuravit eteen-alas kentän ympärys tiellä.
Musta oli hajottanut edellispäivänä toisen Polar Padin (älkää kysykö miten, kun en ymmärrä), joten leikkasin sille uuden. Jätin tällä kertaa vähän isomman, jotta ei uppoaisi niin helposti sinne kavionpohjaan. Vaan kuinkas kävikään.. hetken päästä se jo oli siellä, en vaan tajua mitä teen väärin?? Katinkalla on toiminut tosi hyvin, sillä menee kaviota vasten vain osittain, tosin siltä ei saa kavioita putsattua ilman, että ruuvailee nuo irti, mikä on aika hirveä homma.. Mutta Padit toimii, varsinkin Katinkalla tosi hyvin.. ehkä koitan Mustalle ensi kerralla leikata vähän pienemmiksi noita.

hiihtisvauhtia vuodelta 2010

Torstaina yli 12h työpäivän jälkeen (matkoineen) en jaksanut innostua kunnon ratsastelusta. Onneksi lauma tallityttöjä oli viikottaisella tunnillaan ja innostui kovasti hiihtis-ajatuksesta. Musta siis liukurin eteen ja menoksi. Oli kyllä säikkyvinään pimeässä ties mitä, vaikka normaalisti ei kyttäilekään mitään. Anne 'ajoi' Wissyllä samaan aikaan ja Mustaankin saatiin vähän enemmän vauhtia kun otettiin Wissyä kiinni. Loppuravit Vertsu liukurissa ja loppukäynnit viltin alla ja vetäen heiniä ponitarhalla liukurilla. Musta on ihan pro näissä työheppajutuissa, malttaa seistä paikoillaan ja tehdä hommaa rauhassa.

Perjantaina Musta oli aamusta aikuisten tunnilla ja illalla pidin töiden jälkeen itse yhden tunnin (jossa ei Musta kyllä ollut). Olin ihan poikki, enkä jaksanut Mustalle tehdä mitään vaan tein tunnin jälkeen suoraan iltatallin. Katinkakin sai vapaapäivän, vaikka niitä yritän vähän vältellä sillä, kun jäykistyy niin helposti.
Palikkainen ihanainen 2008?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!