torstai 27. joulukuuta 2012

Siiri Kyrön valkku

Vanhojen viikkojen purkua..

Lauantaina piti jaksaa raahautua melko aikaisin tallille ja viskata heposet pihalle. Vilma onneksi tuli avuksi siinä hevosia raahatessani ja aloitti karsinoiden siivouksen. Sitten vaan lapsille poneja kuntoon ja tuntien pitoon. Eka ryhmä lähti maastoon, tosin Ronja tuli puolen tunnin päästä kentälle ja Vilma jatkoi toisen kanssa pellolle laukkailemaan. Sen jälkeen alkeistunti, jossa Epron onnistui taas tiputtamaan ratsastajan hankeen (ottamalla muutaman reippaan raviaskeleen yhtäkkiä). Viimeinen tunti onneksi meni ilman tippumisia (alkeisjatko). Tunneilla tehtiin pääty-ympyröitä ja pituushalkaisijalla pysähdyksiä. Musta oli alkeistunnilla ja sai jäädä karsinaan odottamaan viimeisen tunnin ajaksi, jonka jälkeen ratsastin reilun puolituntia ympyrätyöskentelyä.
Puhelinkin on vielä hajalla, mutta ehkä se siitä. Merci lähti illalla tapaamaan 'yhdenillan' juttua, josta toivottavasti on seurauksia. Sovittiin alustavasti, että haen tiistaina töiden jälkeen takaisin, kun maanantai ja tiistai on kuitenkin ihan hirveitä päiviä töissä (näin joulukortti aikaan).

Sunnuntaina oli joulumaastot ja aamutalli (tällä kertaa ihan yksin). Anne ei ehtinyt takaisin ajoissa, joten eka lähdettiin rauhallisemmalle lenkille Elinan kanssa Mustalla ja Katinkalla. En vaan raukka tajunnut, että käärmetie olisi niin luminen. Ponit tarpoi polviin asti olevassa hangessa, mutta ihanaa oli. Aurinko paistoi ja tuulikaan ei niin pahalta tuntunut metsikössä. Ravattiin ja laukattiin monta lyhyehköä pätkää. Tytöt laittoi seuraavan maaston ponskeja kuntoon ja lähdin vetämään reippaamman maaston Foriolalla.
Ekassa ravipätkässä Foriola lähti harppomaan hirmuisilla askelilla ja ehdin jo ajatella, että mitähän tästäkin tulee, mutta enemmän ravattuamme senkin into vähän hiipui. Laukattiin mäki ylös kolme kertaa, ekalla hieman himmailin, kun en ollut täysin varma kuinka nopeasti Foriola tulee takaisin. Ekan kerran jälkeen piti myös vaihtaa Mi Vystin eteen ja Katinka jonon viimeiseltä paikalta Roventan eteen, jotta tyttöjen ei tarvitsisi niin paljon jarrutella. Seuraavat kaksi mäkeä mentiinkin melko reippaasti ja viimeisellä oikein käskin Foriolaa lisäämään vauhtia, minkä se mielellään ja helposti tekikin. Ihme kyllä, kaikki ponitkin pysyi perässä, vain Roventa jäi hieman. Katinka oli ihan kierroksilla ja menossa. Alaspäin mettän läpi kävellessä tytöt ilahdutti joululauluilla, kun ei ollut tonttulakkeja mukana. Erittäin riemukas ja vauhdikas maasto siis.
Tallilla vielä päiväheinät heposille, karsinat iltakuntoon ja nopeasti kotiin vähän syömään ennen Dinon treenejä.

Treeneissä Dino meni ihan nätisti, kepit otettiin suosiolla ihan erikseen ja hihnan kanssa. Joku homma tuolla Vau:n hallissa on, kun Dino yrittää merkkailla siellä ja teki putkeenkin läjät. Jonka jälkeen ei tietenkään voinut kyseiseen putkeen mennä vaikka se siivottiin.. *huoh*
Dino jäi porukoille hoitoon pariksi päiväksi, jotta ei tarvitse olla yksin kotona pitkää päivää (ilman vessataukoa).

Pyyrylän kisoista.. 80cm verkkaa tai 70cm..
Maanantaina Musta meni lasten tunnille (alkeisjatko), jonka jälkeen itse ratsastin kevyesti taivutellen. Musta oli melko jees. Itse olin tosi väsynyt, kun töissä painanut 11h lähes tauotta.

Tiistaina Musta meni jatkotunnilla ja itse ratsastin nopeasti avut läpi ja eteen-alas. Yritin pitää melko kevyenä, jotta jaksaisi seuraavan päivän valkussa, jota tulisi pitämään Siiri Kyrö. Väsymyskin taas painoi, kun töissä painanut pitkän päivän. Musta olikin ihan ok ratsastaa ja sain homman tehtyä nopeasti.

Keskiviikkona ihan älyttömällä kiireellä töistä, koirat kotoa kyytiin ja ponia kuntoon laittamaan. Anne oli onneksi saanut Mustan tarhasta kiinni ja se oli karsinassa odottamassa. Ja eka ryhmäkin oli venynyt vähän pitkäksi ja toka ryhmä aloittanut parikymmentä minuuttia myöhässä. Ehdimme siis Hennan kanssa tehdä alkukävelytkin kunnolla ennen valkun alkua.
Siiri oli mukava ja vaikka ihan kaikkea en olisi tehnyt samalla tavalla. Musta ei ollut parhaimmillaan, mutta tuttuun tapaan laukkatyöskentelyn jälkeen alkoi toimia kunnolla rennosti. Olisinkin ajan salliessa käynyt maastossa laukkailemassa alkuverkaksi. Teimme ympyrällä perustyöskentelyä, jossa haettiin rentoa ja rehellisesti taipunutta hevosta. Muutamat asiat olisin itse tehnyt toisin, esimerkiksi vaihtanut välillä asetusta ulospäin jos hevonen ei vain yksinkertaisesti toimi ja ratsastanut vähän reippaammin eteen. Siiri halusi melko hidasta ravia ja todella hidasta ja koottua laukkaa. Siinähän ei ole mitään vikaa tahi outoa, mutta mielestäni silloin, kun mennään niin koottuun laukkaan ettei hevonen enää kykene/jaksa polkea kunnolla, pitäisi ratsastaa eteen. Mustan laukka pääsi välillä nelitahtiseksi, kun ei vaan yksinkertaisesti jaksanut ympyrätolkulla niin koottua laukkaa.
Varmasti kuitenkin menen uudestaan jos Siiri vain tallille tulee. Tosin jos vaihtoehtona on Pilvi tai Siiri, niin itse kallistun enemmän Pilvin kannalle. Onneksi tuskin tarvitsee vain toista valita.

Henna ja Katinka Pyyrylän koulukisoissa..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!