perjantai 28. joulukuuta 2012

Joulu on taas, Joulu on taas

Kattilat täynnä puuroo!

Torstaina annoin Mustan nauttia itseni lailla vapaapäivästä, olin joulukiireistä täysin poikki, joten yksi iltapäivä kotona nukkuen teki todella hyvää. Katinka oli tunnilla tekemässä pikkuhyppyjä.

Perjantaina hyppelin Mustalla kavaletteja ja ristikoita, mitä torstain tuntilaiset olivat unohtaneet kerätä. Paremminkin olisi voinut mennä, onneksi Anne oli Oromiksen kanssa vähän huutelemassa perään ja saatiin ihan mukiinmeneviäkin loikkia. Musta jatkoi vielä tunnille, jossa hyppelivät samoja pikkuesteitä. Katinka teki yhden kevyen lasten tunnin.

kuva harjoituksesta

Lauantaina aamulla Musta meni yhden tunnin, jonka jälkeen itse ratsastin pikaisesti eteen-alas. Melkein jäädyin jo siinäkin. Hommaa jatkettiin lasten pikkujouluilla, joissa lopuksi Katinka pääsi hiihtistelemään ja oli turhankin innoissaan. Muokkasin 'hiihtisvaljaita' ja käytin vain yhtä liinaa, jolloin tuli juuri sopiva Katinkalle. Eka tein solmun liian taakse ja narut pääsi takajalkoihin (Katinka kun ei suostu seisomaan paikoillaan, niin liinat on herkästi takasissa). Korjasin solmun ja se jäikin turhan ylös ja pyllyn päälle. Tämä taas aiheutti megapukkeilua laukassa, Katinka kun ei siedä potkuremmiä tms. alkuunkaan (kerran testattu tämä pellolla kärreillä, ei ollut kivaa..)
Onneksi solmu saatiin lopulta paikoilleen ja ponikin rauhoittui loppuakohden. Pari kertaa vielä teki pukkeja laukassa, onneksi noissa pysyy kyydissä.. Nea veti Simpan kanssa myös hiihtistä ja Katinkan mielestä ei voinut sinne Simpan taakse jäädä, vaan piti aina ottaa kiinni ja mennä ohi jos edessä näkyi. Lapsilla ainakin oli hauskaa ja sehän oli pääasia. Litimärkä ponirukka sai jäädä karsinaan syöpöttelemään heinää villaviltin ja fleecen alle (ja oli kostea vielä seuraavanakin aamuna, pitää todellakin klipata uudestaan).
Kun lapset saatiin kotiin, tehtiin pikaisesti talli valmiiksi iltaa varten ja painuttiin sisään saunomaan. Dippailtiin vähän vihanneksia ja haettiin yksissä tuumin heposet sisään ennen kaupunkiin lähtöä. Minä, Anne, Vilma ja Pauliina mentiin Amarilloon syömään. Emma lintsasi, kun oli kipeänä.. Ilta vietettiin siis hyvän seuran ja ruuan parissa (ja ihan muutaman pienen, kerrankin kun oli kyyti). Hauskaa oli!
harvinaista ajokuvaa Katinkasta. Ja masu on noin suuri, kun on melko viimeisillään kantavana, kevät 2007

Sunnuntaina pääsin tallille vasta ihan iltaisella. Oma auto hajosi edellisenä päivänä (laturi tahi akku tms.), mutta sain joulunviettoon saapuneen siskoni auton lainaan. Pimeässä en jaksanut enää ruveta ratsastelemaan vaan tein molemmille poneille harjaukset ja vein ne kirmaamaan kentälle vapaana. Pienien lämmittelyspurttien jälkeen molemmat alkoi vinkua ja mennä pieru-pukki-laukkaa ympäri kenttää.. pölhöt! Muitakin outoja äännähdyksiä kuului ja Katinka kävi piehtaroimassa ainakin kolmesti (ihanaa, kun sai kelliä ilman takkia!)
Ainakin sain molempia vähän verryteltyä seuraavan päivän jouluratsastusta varten.

Maanantaina lähdettiin porukalla jo perinteeksi muodostuneeseen Joulumaastoon. Anne lähti Orhideella, Vilma sai ratsukseen Vystin, minä olin Mustalla, Pauliina Beetullansa, Reetta Claran kanssa ja Henna tuli Katinkalla. Aluksi käytiin käärmetien päässä, ravailtiin ja laukkailtiin paljon lähes umpihangessa. Jouduin kokoajan pidättämään Mustaa Vystin perässä ja takaisin tullessa kiilasinkin ohi. Menimme vielä ylämäki-alamäki pätkälle reipasta laukkaa ja takaisin vähän rauhallisemmin. Katinkakin kiilasi ylämäki-pätkällä Clarasta ohitse ja pysyi ihan hyvin mukana menossa (sillä onkin superkunto!) ja oli muutenkin ihan innoissaan. Tuskin tarvitsi Hennan pahemmin eteen ratsastaa. Koko porukka oli ihan innoissaan, niin ratsastajat kuin hevosetkin. Pientä kulkusten kilinääkin oli joulun kunniaksi havaittavissa, kun virittelin Katinkalle otsapantaan ja Mustalle poskihihnoihin joskus aikoinani Hööksistä ostamani kulkussetin (josta turhan moni kulkunen on kyllä jo tippunut..)
Ilma oli ihana ja viihdyttiin reilu puolitoista tuntia retkellämme. Maaston jälkeen hoideltiin hepat tarhaan päiväheinille ja autettiin talli iltakuntoon. Sen jälkeen jokainen hajaantui omille jouluhommilleen. Mulle tuli melkein kiire Lahteen Dinon joulutreeneihin, vaikka aikaisin oltiinkin liikkeellä. Dino treenasi Even kanssa ja mä totutin vähän Merciä kontaktiin ja putkeen. Meni Dinon perässä hienosti! Dinolla kesti hetken aikaa ennen kuin taas tottui Korkevireen halliin ja esteisiin. Pujottelu meni ihan nätisti, lopulta ja kontaktit oli supereita! Hirveällä kiireellä kotiin ja vaatteiden vaihtoon. Lähdimme vielä perheen kanssa käymään hautausmaalla ja molemmissa mummoloissa (vaikka kummassakaan ei kyllä enää mummoja eikä pappoja ole) sukulaisia tapaamassa. Nälkä oli kotiinpalatessa ihan järjetön ja vauhdilla laitettiin sauna ja joulupöytä valmiiksi.
törkeästi Annen facebook-sivuilta pöllitty kuva Joulumaastosta. Kuvasta puuttuu Anne ja Orhidee, kun ovat kameran takana ;)
Joitain joululahjoja mainitakseni Katinka sai Hennalta lahjaksi toivotun harjakassin (kauniin violetin). Omista lahjoistani paras oli ehkä auton sisätilan lämmitin, josta olen pidempään jo haaveillut, mutta en ole tullut ikinä ostaneeksi. Hyvästi huuruiset ikkunat ja ratin ympärillä palelevat sormet!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!