lauantai 26. tammikuuta 2013

Puomeilua

Alkuviikon treenailut

Maanantaina Musta kipitteli yhden lasten alkeistunnin, jonka jälkeen tein hetken ympyrällä työskentelyä käynnissä ja ravissa (ylitaivutusta) ja lähdin sen jälkeen pellolle raviradalle Nean ja Simpan seuraksi. Hölkkäiltiin rauhallisesti rataa ympäri ja pyrin vain pitämään Mustan edessä alhaalla. Muutamat pätkät otin rauhallista laukkaa antaen Simpan mennä ensin hetken matkaa edelle. Pari pätkää tuli hyvää pitkää ravia ja sanoinkin Nealle, että ens kerralla tullaan kunnolla ravaileen ja laitan kanget, niin voidaan Mustan kanssa harjoitella keskiraveja Simpan hölkätessä normaalisti edellä.

Tiistaina ratsastin Mustan ennen tunteja ja koska oli vielä valoisaa, hyppäsin pientä jumppasarjaa. Laitoin 4 kavalettia n. 2,5 metrin väleillä ja keskityin vain tuomaan Mustan hyvin ekalla ja sen jälkeen istumaan nätisti. Harjoittelin myös käyttämään uusia ekstra lyhyitä estejalustimia, joilla en vielä tunne oloani oikein kotosaiksi. Mila tuli ottamaan muutaman kuvan kamerallani, jonka kanssa Milalla oli vähän tähtäysongelmia..
Lopuksi otin vielä muutaman hypyn niin, että sarjan toiseksi viimeinen kavaletti nostettiin viimeisen päälle. Tarkoitus säilyttää sama rytmi koko harjoituksen läpi. Muutaman kerran niin, että päällimmäinen kavaletti oli ala-asennossa ja sen jälkeen keskiasennossa (n.75cm). Musta hyppäsi kivasti ja oli innoissaan, muutaman kerran meinasi kavaletit kolista kun pyrki liian reippaassa tahdissa sisään.
 
Tämän jälkeen Musta sai odotella karsinassa viltin alla tuntien alkua ja meni kahdelle tunnille. Molemmilla tunneilla tehtiin puomeja. Ensimmäinen oli alkeisjatko ja toinen jatkotunti. Ratsastin tuntien jälkeen vielä nopeasti ravissa eteen-alas.
Katinka teki kolme tuntia, joista ensimmäinen ihan alkeistunti ja seuraavat samat puomitunnit, joilla Mustakin oli.

Keskiviikkona jatkoin puomityöskentelyä, kun puomit oli valmiina kentällä. Toisen pitkän sivun vieressä oli kaksi puomia (kavalettia ala-asennossa) 12 metrin välillä ja toisen pitkän sivun vieressä 4 puomia n. 3 metrin väleillä. 12 metriin päästiin reippaassa laukassa kolmella askeleella tai rauhallisemmassa laukassa neljällä askeleella. 4 puomin sarja tuottikin vähän ongelmia. Kaksi laukka-askelta oli vähän turhan paljon, mutta yhdelläkään ei oikein meinannut venyä. Ihan aluksi työskentelin ympyrällä yliasettaen käynnissä ja ravissa molempiin suuntiin ja tehden muutamia käynti-ravi siirtymisiä. Sen jälkeen ensin puomeja ravissa, tehden osan puomeista ympärille voltin (joilla Musta ei olisi halunnut taipua). Kun olin saanut neljän puomin sarjankin sujumaan laukassa, jossa yhdessä vaiheessa Musta meni vähän turhan kovaa ja välittämättä mihin jalkojansa laittaa, jatkoin ympyrällä työskentelyä tehden nopeita käynti-ravi -siirtymisiä melko korkeassa ja lyhyessa muodossa sekä lyhyitä pätkiä lyhyttä laukkaa. Koska Musta oli päässyt puomeilla innostumaan, sujui siirtymiset oikein kivasti.
Katinka oli aamupäivällä ollut Vertsun ratsuna noin tunnin verran, joten en itse ruvennut enempää liikuttelemaan. Oli kuulemma ollut reipas ja Vertsu laukkaillut paljon.
Tässä näkyy koko tiistain harjoitus

Torstain Musta sai vapaaksi.

Koirat on nyt olleet vain 'kotiliikunnalla' eli Dinolla on ollut agilitysta taukoa. Joulun jälkeen oli ensin Mercillä yskää ja sen jälkeen Dinolla, joten tietenkään emme pariin viikkoon voineet treeneihin mennä. Seuraavalla kerralla oli Evellä selkä kipeä, enkä vaan jaksanut yksin lähteä ajelemaan. Treenit pitäisi kuitenkin jatkua Korkeavireellä viikolla 6, joten sen jälkeen enemmän koira-juttujakin tiedossa.
Pojat järven jäällä hillumassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!