sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Vuoden ekat kisat

Huomattavasti paremminkin ois voinut mennä..

Keskiviikkona molemmat ponit sai vapaata (samoin minä..)

Torstaina Musta meni kaksi tuntia, ratsastin vajaan tunnin sitä ennen, suurimmaksi osaksi käynnissä taivutellen. Jonkin verran ravia ja laukkaa isolla ympyrällä. Musta lämpeni melko hitaasti, joten kunnon töitä en tehnyt vaan lähinnä lihakset lämpimiksi tunteja varten taivuttelulla. Tuntien jälkeen ratsastin itse vielä nopeasti eteen-alas ravissa.

Perjantaina Musta meni lasten tunnin ja koska kentän pohja ei mikään kaikkein paras ollut, ratsastin tiellä avut läpi ja ponin rennoksi. Oli tosi vastahankainen ohjastuntumalle ja puski urakalla pohkeiden päälle, todella hankala aluksi siis. Melko kauan sai työstää pohkeenväistöillä ja avoilla kuulolle ja pyöreäksi, mutta onnistui lopulta. Olisin kisoja ajatellen halunnut tehdä ihan vain pikaisen ratsastuksen, mutta en todellakaan voinut sitä jättää toimimattomaksi.
kameran testailua - asetukset vielä vähän hakusessa

Lauantaina aamulla melko aikaisin suunnaksi Korpikylän Kartanon talli. Tällä kertaa jouduin vuokraamaan Päiviltä kopin ja vetämään itse, kun muuta kyytiä ei saanut. Onneksi oli melko hyvä ajokeli, vaikka parin plussapäivän jälkeen olikin muutama aste pakkasta. Auton ovet oli tosin aamulla jäässä, samoin takakontti, mutta lievää väkivaltaa apuna käyttäen sain lopulta kaikki auki ja tarvittavat tavarat ulos autosta. Mimmi lähti hoitajaksi kisoihin (ja kuvaamaankin kamerallani, tosin jostain syystä niitä kuvia tuntui olevan enemmän muista kuin musta..)
Musta meni nätisti koppiin ja matkusti siivosti. Aamusella ei onneksi paljon liikennettä ollut, niin ei tarvinut pelätä kaupungin valoissa ketään äkkijarruttelija-urpoja.. Perillä poni pois kopista, kamat päälle ja Mimmi taluttelemaan. Itse vaihdoin vaatteet ja seurasin paria suoritusta ennen verkkaamista. Verkassa Musta oli reipas ja innostunut, hypytkin oli ihan ok. Radalle pääsi odottamaan vuoroaan ja käytinkin koko edellisen ratsastajan ajan saadakseni ponin rennoksi katsomopäädyssä, joka sen mielestä oli melko pelottava. Olin luokkani viimeinen ja edellinen ratsastaja ei jostain syystä jäänytkään maneesiin suoritukseni ajaksi. Mustahan ei tästä välittänyt, mutta itsellä meni pasmat jotenkin sekaisin. Ykkönen mentiin yli ihan ok, kakkoselle tein todella huonon tien ja tiukassa kurvissa vielä poni vähän kompastui (oli vähän rallitettu kohta pohjassa) ja kielto. Tein tyhmästi ja käänsin nopeasti uudestaan esteelle ja yhtä huonolla tiellä -> kielto ja hylky. Radan sai onneksi jatkaa loppuun ja kolmannella päästiin yli, tosin ei mikään hirmu hyvä hyppy. Loppurata meni sitten ihan ok, mutta ei todellakaan parhainta suoritusta kummaltakaan meiltä.
Hetken huilit ennen seuraavaa luokkaa, parit verkkahypyt (okseri verkkamaneesissa oli mun mielestä jotenkin pelottava ja hetken sitä tuijottelin ennen kuin uskalsin lähteä hyppäämään). 80 radalla (joka oli sama kuin edellisessä luokassa) eka este meni hyvin, tein pitkän tien kakkoselle, mutta Mustalla oli jo kyseisestä esteestä huonot fiilarit ja sitten vielä toheloin ja näpäytin raipalla vähän ennen estettä (kun tuntui ettei liikkunut tarpeeksi eteen ja oli vähän oikean pohkeen päällä), josta poni veti palkokasvin sieraimeen oikein kunnolla ja kielsi useammankin kerran ennen kuin päästiin yli. Jatkettiin rataa kunnes vitosella taas kielto ja päätin jättää homman siihen. Hypättiin vielä yksi jo ylitetty este ennen kuin häippäsin verkka-alueelle ottamaan okserin muutaman kerran (yritti siitäkin puskea ohi). Onneksi poni meni nätisti koppiin ja päästiin hengissä kotiin vaikka liikenteessä vähän jo niitä idiootteja olikin. Kisoista jäi vähän huonot fiilikset, lähinnä oman ratsastuksen osalta, mutta tulipahan taas opittua muutama uusi asia, mitä ei kannata Mustan kanssa esteillä tehdä.
80cm eka este - luoja noita mun kyynärpäitä..

Sunnuntaina Musta meni lasten tunnin ja itse lähdin maastoilemaan ylämäki-alamäki lenkille, jossa mentiin melko reippaasti. Annen kanssa varattiin paikat torstaille Robertin (tai Roberts, Robby.. joku sellainen) estevalkkuun Miekkiön tallille. Mitään kokemusta ei kyseisestä valmentajasta kummallakaan meistä ole, mutta Annen tuttavat on kehuneet miestä, joten lähdetään nyt pari kertaa ainakin kokeilemaan. Musta saakin alkuviikon mennä kevyemmin, jotta jaksaa valkussa. Lauantain kisoissa tuntui vähän väsyneeltä, mutta seuraavana päivänä oli taas ihan virtaisa.

2 kommenttia:

  1. Onkohan sulla musta ja Mi'stä kuvia? Meinasin ett voisit vaikk facen kautta lähettää tai jollekki tikulle mahollisesti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tikulle helpompi, kuten tallillakin jo sanoin. Face toimii välillä niin onnettomasti.

      Poista

Rohkeasti vaan!