sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kopsista Kopseen koulukisoissa

Ei kuvia eikä taatusti videota..

Perjantaina ratsastin ensin kevyesti pellolla Hennan ja Epronin kanssa. Sen jälkeen kentällä hetken aikaa ympyrällä, mutta Mustalta katosi keskittyminen kun tuntilaiset alkoi kantaa puomeja kentälle. Mentiin muutamia puomeja ravilla pari kertaa ja siirryin sen jälkeen tielle tekemään väistöjä ja avoja. Musta ei ollut ihan yhtä hyvä kuin edellispäivänä, mutta ok. Tarkoitus oli muutenkin mennä vähän kevyemmin.

Lauantaina Musta meni kaksi alkeistuntia, jonka jälkeen käytiin Hennan ja Epronin kanssa puolisen tuntia kävelemässä maastossa (takaisin tullessa muutamia ravisiirtymiä) tehden käynnissä töitä. Sen jälkeen Henna meni hetken pellolla ja minä tein tiellä avoja ja niiden sisällä käynti-ravi siirtymiä. Laukassa ratsastin Mustan vain suoraksi. Laukattiin vielä pellolla rauhallista ja pitkää laukkaa yksi kierros, Epron edellä. Sen jälkeen pitkää ravia eteen-alas venyttäen ja kunnon loppukäynnit. Meni vähän enemmän aikaa kuin ajattelin alunperin, mutta käveltiin yli puolet siitä vajaasta tunnista jota ratsastettiin, niin ei ollut liian rankkaa. Venyttelin vielä kaikki jalat ja porkkanan avulla selän sekä kyljet.

Lauantaina vähän kiireellä kisoihin letityksen ja muiden hommien jälkeen. Kiireellä, koska hoitaja perui viime hetkellä ja matkaan lähdettiin vain Hennan ja kuskina toimineen Pasin (Hennan isä) kanssa. Henna kipitteli sitten ilmoittamaan meidät molemmat sillä aikaa kun minä suitsin ponit ja otin ne ulos kopista Pasin avustuksella. Nopeasti satulat molemmille ja Henna talutteli hetken mun kiskoessa saappaita jalkaan (jotka menikin ihan vastustelematta kiinni). Ulkokentällä oli ihana auringon paiste, mutta maneesissa jäätävän kylmä. Toisen radan jälkeen sormet oli jo ihan tunnottomat. Radat meni melko ok, tuttarissa ei tullut rikkoja vaan oli tasainen, mutta hevonen vähän jännittynyt eikä yhtään pyöreänä, joten melko hankala ratsastaa. Specialissa vähän paikoitellen rentoutui, mutta itse olin jo ihan jäässä ja jotenkin se ratsastaminen jäi. Ihan ok kohtia eikä hirmu suuria rikkoja, mutta ei todellakaan mitään supersuoritusta. Tuomarointi melko iisiä ja prosentit oli jotain 62 ja 59 luokkaa. Tuttarissa tuolla suorituksella pääsi toiseksi, mutta itse en ole hirveän tyytyväinen kumpaankaan rataan.
Ulkokentällä muksahdin erään sattumuksen seurauksena oikealle polvelleni alas Mustan selästä ja tästä kärsittiin sitten seuraavat pari päivää. Lisäksi tuppasin istumaan vähän vinossa oikealle (kuka käski vaihtaa jalustinhihnat toisin päin juuri ennen kisoja..)
Yllättävän pitkään meni kisoissa, vaikka lähtöjä oli vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!