keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Vauhdin hurmaa

Peltorallailua ja rauhallisempaa menoa estevalkussa

Musta verkkaili kahdella alkeis- ja alkeisjatkotunnilla ennen pellolle menoa. Oli oikein sopivasti lämmitelty. Laitoin vähän lyhyemmät jalustimet kuin normaalisti, en kuitenkaan ihan estejalustimia, ja pysyinkin hyvin kevyessä istunnassa laukkakiekat. Vähän piti kurveissa hillitä, kun Musta olisi halunnut mennä vain tallatulla 'uralla' ja vauhtia oli melkoisesti. Simppa pääsi pitkästä aikaa vähän revittelemään kunnolla ja se kyllä näkyi.. Lopussa Mustakin pystyi jo vähän venyttämään ravissa eteen-alas.

Keskiviikkona oli tarkoitus ratsastella kevyesti ja venytellä poni lopuksi. Valitettavasti uni maistui paremmin ja jäin töiden jälkeen kotiin suoraan nukkumaan.
alkoi jo kyllästyttää nuo lumitaustaiset kuvat..
Torstaina käytiin taas hyppäämässä Robbyn valkussa. Aluksi mentiin ravipuomeja, joissa tähdättiin keskelle, pitkää linjaa ja suora hevonen eli paluu perusasioihin. Musta sai rennon kerran ja annettiin sen mennä mukavuusalueella eli sai ottaa puomien väliin kaksikin askelta (kolme ja kolme puomia), toinen väli tuli aina yhdella ja toinen kahdella vähän pienemmällä askeleella. Toinen puomiryhmä nostettiin ristikoksi ja tultiin yhä ravilla linjaa. Suuntaa vaihdettaessa toiset puomit nostettiin okseriksi ja tultiin ristikon kautta sisään linjalle (ravilla), jonka jälkeen viisi askelta okserille (Musta tuli ekalla kerralla kuusi, mitä ei sallittu kun viidelläkin hyvin pääsisi). Tästä piti jatkaa suoraan hyvillä kulmilla ja myöhemmin koko-rata-leikkalle kapeammalle pystylle, joka piti ylittää suorana ja ehdottomasti keskeltä. Toinen peruspysty ei tuottanut mitään ongelmia, ehkä aavistuksen hidastusta ovelle päin hypätessä. Toisella halkaisijalla oleva okseri oli meidän 'testieste' eli katsottiin rupeaako Musta (eli minä) epäröimään sillä, oli vähän 'normaalia' pidempi. Hyvin meni molemmista suunnista ja Musta oli muutenkin mukavan rento hypätessä. Viimeisen radan kaarre saatiin mennä kaarteena ja ottaa se ylimääräinen askel sinne ja melkein jäi liian lyhyeksi vaikka en patistanut ponia eteenpäin. Eka tultiin kyllä kaarteelle vähän huonosti, joten otettiin se vielä uusiksi yksinään. Loput teki vikaksi oman sovelluksen radasta ja jokaisella tuttuun tapaan vähän eri tavoite.
Lopuksi Robby totesi, että ainakaan tämä ei ollut huono kokeilu (päästää Musta vähän löysemmällä, vaikka se ei itse lähtenytkään puomeilla venyttämään), kun ei tullut kieltoja ja monta pikkuaskeltakin jäi pois, jotka poni olisi voinut esteille ottaa. Katsotaan mitä ensi viikolla, pääsenkö ollenkaan, kun seuraavat kaksi viikkoa menen töihin jo 4.15 ja valkkuillat menee niin myöhään.

Punaiset viivat puomeja, jotka siirrettiin alun jälkeen pois. Ja linjan pysty oli itseasiassa ristikko ja puomi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!