lauantai 2. maaliskuuta 2013

Viikonlopun viiletykset

Ja pieni video..

Perjantaina Musta kipitteli puomitunnin ja ratsastin itse sen jälkeen reilun puolisen tuntia. Oli jostain syystä vähän vastahakoinen (ja vähän väsynyt, tosin se ei ole ihme). Osittain syy saattoi olla uusien ohjieni, jotka ovat vielä kovin jäykät ja 'taittuneet' yhdestä kohtaa. Hankala pitää sopivalla tuntumalla vaan valahtavat koko ajan liian pitkiksi, mikä aiheuttaa oman käden jännittymistä.
Taivutteluilla ja siirtymillä pikku hiljaa lämpeni ja rentoutui.
Tallissa venyttelin etuset ja lapoja sekä makupalalla selän.
Katinka meni yhden alkeis-jatko tunnin ja edellinen päivä sillä olikin poikkeuksellisesti vapaata, kun en itse ehtinyt liikuttamaan ja torstain tuntilaiset oli kipeinä/peruneet. Keskiviikkona oli päässyt pääkaupunkiseudun hiihtolomaratsuksi.

Lauantaina Musta meni alkeistunnin ja jatkotunnin. Itse kävin vain hölkkäilemässä pellolla rauhallista laukkaa ja ravia Mercin kanssa. Dino jäi johonkin puoleen väliin ja hissutteli takaisin tallille päin meidän ollessa pellolla. Otinkin Dinon sitten hihnaan ja käytiin vielä kävelemässä pelto kertaalleen ympäri. Loppupäiväksi Musta pääsi Mi:n pikkutarhaan, kun Mi oli valloittanut ponitarhan (loput ponit sisällä odottamassa vielä viimeistä tuntia).
Katinka ahkeroi kolme tuntia, joista kaksi pellolla hölkkäillen ja alkeis+jatkotunti kentällä. Alkeistunnilla Venla (5v.) pääsi harjoittelemaan Katinkalla laukkaa. Yleensä Venla menee Mustalla ja sillä ei ole vielä päässyt laukkaamaan.

Kävin lisäksi kamerani kanssa vakoilemassa pihattolaisia ja hepot tuntien varauduin lyhyellä putkella. Olisi varmaan tarvinut makro-putken kun taas ne tunki ihan kiinni (ja Vysti yritti maistella mun kameralaukkuakin) eli kuvaan meinasi useamminkin kuin kerran tulla vain puolikas pää. Pitkällä putkella tuolla on ihan mahdoton kuvailla.. Mimmi oli auttamassa ja yritti pitää heposet kauempana musta. Muutamia tosi kivoja otoksia kyllä sain, niitä on tuolla Kuvapoxissa näytillä. Lisäksi kuvailin Venlan ja Saaran laukkoja Katinkalla ja Mustalla, ihan äitien iloksi. Molemmat tosiaan laukannut vasta vähän.

Sunnuntaina kuvailin Simpasta rakennekuvia Nealle palkkioksi kuvaamisista ja omaksi harjoitteluksi. Muutamia kivoja otoksia tulikin, niistä myöhemmin Kuvapoxissa lisää. Nea lähti ratsastamaan Simpalla ja itse hain Katinkan puunailtavaksi. Ensin ajattelin ratsastaa, mutta päädyinkin ohjasajoon. Hetkeen en ole joutanut ohjasajamaan, mutta homma sujui ihan hyvin. Muutaman kerran seisoin itse vähän huonosti poniin nähden ja Katinka meinasi ruveta peruuttelemaan ja temppuilemaan. Hain ponin ympyrällä toimivaksi ja tuli myös molempiin suuntiin oikein nättejä laukannostoja, joissa poni pysyi pyöreänä. Vian siis pitää löytyä satulanpäältä (niin kuin yleensäkin), kun ratsasten on ongelmia. Vertsu ratsasti vielä Katinkalla ja mä hain vuorostani Mustan. Laitoin kentän keskelle pituushalkaisijalla pari kavalettia ja puomin niiden väliin. Olin laskevinan väliksi 6,5 metriä eli saman kuin viimeksi Robertin valkussa. Väli oli kyllä vähän lyhyempi (vaikka Anne sitä vähän pidensikin) tai sitten valkussa olikin pidempi väli. Tai sitten keskellä oleva puomi auttoi mua ratsastamaan. Okei, muutaman kerran tultiin totakin kahdella askeleella (tai 1,5) eli Musta otti miniaskeleen puomin jälkeen, mutta nää oli ihan vaan muutamia kertoja. Joka tapauksessa väliin osuminen oli paljon helpompaa eikä ylitsepääsemättömän vaikeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!