sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Avotaivutusta

eli koulutunnilla vaihteeks..

Tänään oli siis koulutunti ja koska oli pienempi ryhmä ja osaavampia ratsastajia päästiin ihan kunnolla hommiin. Alotettiin avoilla pitkillä sivuilla, itse tosin menin reilusti uran sisäpuolella, Musta kun pysyy jostain syystä suorempana niin kuin lähellä aitaa. Huomasi kyllä, ettei ole hetkeen tätä tehnyt.. Vasempaan kierrokseen meni taivutus herkästi yli tai jäi vähän vajaaksi ja piti olla todella tarkkana pohkeiden ja ohjien kanssa ettei tehnyt mitään liikaa. Lisäksi suoristuminen avosta jäi helposti vajaaksi kropan osalta. Kun alkoi sujua käynnissä, tehtiin siirtymiä raviin (ja käyntiin) avon 'sisällä'. Tässä vaiheessa myös jätettiin avo toiselta sivulta pois ja kevenneltiin reipasta ravia siellä. Oikeaan kierrokseen Musta taas toimi todella kivasti, hyvin pienillä avuilla ja juuri sopiva taivutus. Oli myös paljon tasaisempi oikeaan kierrokseen. Ainoa ongelma oli ravisiirtymissä, vaikka kuinka kevyesti yritti siirtymän tehdä olisi Musta mielummin nostanut laukan.
Lopussa jatkettiin vielä ympyrällä avoa ravissa, josta laukannostoja. Oikea kierros taas hyvä, osa nostoista jäi vähän löysäksi, mutta muuten Musta oli rento ja pyöreä sekä työskenteli kunnolla. Vasen kierros hankala, erittäin hankala. Nostot sujui hyvin ja laukka oli hyvää, mutta se avo ympyrällä vasempaan.. no, se oli ponille vaikeaa. Vasemmassa kierroksessa tuntuu muutenkin, että satula lähtisi valumaan oikealle varsinkin jos vähänkin enemmän taivuttaa hevosta. Eli itselleni on hankalampaa istua vasemmassa kierroksessa tuollaista harjoitetta tehdessä, sen lisäksi että se on ponillekin hankalampi suunta. Suoralla mulle vasen on kuitenkin helpommin käsitettävissä oleva suunta tuon avon suhteen..

Tunti vähän venähti ja oli lähemmäs 1,5h. Anne meinasikin että ensi keväänä voisi ruveta pitämään noita 1,5h koulutuntejakin estetuntien lisäksi, tunnissa kun ei meinaa kunnolla keritä tehdä jos siihen sisällyttää alku- ja loppuverkat.. varsinkin jos opetellaan uutta asiaa (tai edes yksi ryhmästä opettelee uutta, muille jo tuttua asiaa).

Huomenna sitten kevyttä eteen-alas menoa taas tai maastoon. Tiistaina todennäköisesti hypätään jumppasarjaa.. Huomenna mahdollisesti lähtee Katinkalta karvat, jos vaan jaksan ja on aikaa. Pepunpäälliskuvio on vielä mietinnän alla..



Lisää kuvia arkistojen kätköistä, oiskohan kesältä 2008? Korkeus puomin kanssa n.65cm (pelkkä kavaletti on 45cm).
Nää kavaletit on kyllä ihan onnettoman matalan näköisiä, niitä kun heittää 2 päällekäin saadan 90cm este ja sen mäkin uskallan hypätä koska vaan ja vaikka ilman satulaa, mutta jos se sama korkeus tehdään tolpilla ja puomeilla niin näyttää paljon kamalammalta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!