keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Lätäkkö

ja miten sinne pyllähdetään..

Sunnuntaina Musta meni tunnilla, jonka jälkeen ratsastelin sillä itse puolisen tuntia. Ronjan jäljiltä Musta on aina kivan rento ja pehmeä, vaikka tyttö on ratsastanut vasta puolisen vuotta. Osaa kuitenkin istua rentona mikä on Mustalla se avainasia. Musta oli ihan mukavan reipas, vähän jäykempi oikeaan kierrokseen, mutta tosi rento ja varsinkin hyvä suusta. Veronica teki sitten loppukäynnit.
Loikkasin lisäksi Katinkan selkään (pitkästä aikaa), koska se oli tunnilla niin kevyellä. Taivuttelin (oli aika jäykkä, pitäsi keritä itse puuhaileen useammin) ja tein vähän kokoamisia. Huomaa ettei niitäkään ole tehty kunnolla piiiiiitkäääääänn aikaan.. Loppukäynnit käveltiin Miljan ja Kitiman seuranana maastossa.

Maanantaina käytiin Mustan ja Dinon kanssa rauhallinen maastolenkki, vähän sateli, mutta onneksi vältyttiin suurimmalta sateelta. Tunteja ei ollut, koska Anne lähti Beetulla kouluvalkkuun.

Tiistaina hypättiin, kenttä oli kyllä aika kostea.. Alkuverkkana pääty-ympyrällä asetusta sisään ja ulos (yliasetusta) sekä ympyrän pienennystä ja suurennusta. Me tehtiin Mustan kanssa vielä tosi pientä laukkaympyrää myötä- ja vasta-asetuksella. Koska oli sateinen keli, sonnustauduin sadeasuun, ihan housuja myöten. Alkuverkassa käynnissä onnistuin sitten pyllähtämään alas, suoraan lätäkköön.. En oikein tiedä itsekään mitä tapahtui, mutta niin vaan istuin lätäkössä. Onneksi sade oli loppunut, joten kuoriuidun ulos sadeasusta ja lopputunti sujuikin satulassa pysyen.
Hypättiin pääty-ympyrällä kahta ristikkoa, väli n. 14m (aika jyrkästi). Tarkoitus oli siis pitää hevonen koko ajan asetettuna ja taivutettuna. Apupuomit oli toisen ristikon edessä ja toisen perässä eli harjoitusta pystyi tulemaan molemmista suunnista symmetrisenä. Puomi siis innarivälillä ristikosta. Ihan aluksi tultiin yksittäin pari hyppyä, jotta löydettiin hyvää 'linjaa' ja etäisyyttä puomille. Vasen kierros oli minulle itselle paljon helpompi, mutta Musta oikeastaan toimi paremmin oikeaan.. Väli oli meille sopiva 5 askeleella, joskus tuli 6, mutta silloin jompi kumpi hypyistä meni vähän huonommin (pikkuaskelia..) Pari kertaa tulin myös 4 askeleella, tarkoituksella, eli kääntäen todella jyrkästi.
Lopuksi hypättiin kaikki peräkkäin useamman kerran yksittäistä ristikkoa, niin, että tarkkaillaan hyvää ponnistuspaikkaa (ja mun piti niihin siis jo osuakin). Tunnilla Titta Roventalla ja Tuuli Katinkalla. Tytöt on hypänneet nyt kesän aktiivisemmin, viime talvena vähän harvemmin, joten hevosen tuominen oikeaan ponnistuspaikkaan on vielä vähän hämärämmän peitossa. Eipä se kyllä multakaan todellakaan aina onnistu..

kuva harjoituksesta



Dinon keskiviikon treenit päätettiin siirtää, koska Evellä oli klinikkapäivä 7 asti eli ei kerennyt. Onneksi noita saa korvata, kun on hyvä syy. Olisinhan mäkin tietty voinut mennä Dinon kanssa kahdestaan, mutta en tiiä onko siitä niin paljon hyötyä, kun Evenhän sen kanssa on tarkoitus harjotella ja kisata...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!