sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Viikko 43

Katvealueella..


Olen itse ollut vähän katvealueella tällä viikolla tämän päivittelyn suhteen (=lue väsynyt), joten tässä tulee nyt useampi päivä kerralla..

Tiistaina ratsastelin Mustalla perus eteen-alas -settia vajaan tunnin verran. Oli ihan normaalin jees, suusta vähän 'jäykkä'. Ei siis niin pehmeä edestä kuin parhaimmillaan.

Keskiviikkona Anne otti Mustan maastoon (rauhallinen), meni vissiin ihan hyvin. Katinka tosin oli saanut jotkut pienet spurtti-pukki kohtaukset alamäessä, kiva että ponilla on virtaa :)
Itse en keskiviikkona päässyt, kun auto oli huollossa. Dinolla ei siis tällä viikolla ole treenejä, kun on syyslomatauko eli sen puolesta olisin päässyt.

Torstaina vapaapäivä (itsellä) ja Mustalla. Töissä meni ihan törkeän pitkään (n.11h) ja kaaduinkin suoraan nukkumaan Dinon lenkityksen jälkeen..

Perjantaina Musta oli Ainolla tunnilla, aiheena puomit (ja ilmeisesti pääsivät muutaman pikku ristikonkin hyppäämään). Itse menin sen jälkeen (poni kerkesi tosin odotella puolisen tuntia) vajaan tunnin, eteen-alas ja muutamia laukanvaihto harjoituksia parilla ristikolla (lähes kiinni toisissaan 90 asteen kulmassa, molemmat koko-rata-leikkaalla lähellä toista päätyä). Esteillä tein isoa kahdeksikkoa niin, että joka hypyssä olisi pitänyt vaihtua laukka. No ei kyllä vaihtunut kaikissa, omia mokia suurin osa. Musta kyllä hyppäsi ihan innoissaan ja oli muutenkin reipas. Oli kuulemma tunnillakin ollut ihan reipas.
Lisäksi ohjasajoin Katinkan, kun oli ollut vain yhdella tunnilla. Oli reipas ja helppo. Vasempaan kierrokseen ulos asettuminen yhä vaikeaa ravissa, käynnissä jo sujuu. Päästin vielä lopuksi juoksemaan vapaana (ja piehtaroimaan). Vetelikin ihan vipopäänä laukkaa monta kierrosta ympäri kenttää..

Lauantaina keventelin vähän ponia rennoksi, kun alkoi polvea juimia tosi pahasti. Yleensä ei ole ratsastaessa sattunut. Milja oli Kitimalla juuri lopettelemassa, joten ehdotin haluisiko kokeilla Mustaa. Miljahan suostui ja väänsi sitten Mustan kanssa perusjuttuja (suoristusta yms.)
Itse menin puolisen tuntia ja Milja reilun tunnin. Kitima ainakin sai kunnon loppukävelyt kun köpöttelin sen kanssa koko ajan.
Musta oli aika hikinen, koska joutui oikeasti kunnolla hommiin ja ajattelemaan, Milja kun vaatii loppuun asti jotain tehdessään. Kivan rentona Musta kuitenkin pysyi. Mustahan on kyljistä vähän vino, siis banaanin mallinen. Jalat kulkee nätisti kahdella uralla, mutta vasen kylki pullottaa hieman ulos ja oikea kylki jää siis banaanin sisä kaareksi. Nyt pääsin todistamaan tätä kunnolla edestä päin. Ongelma on varsinkin oikean laukan nostossa jossa takapuoli meinaa valua sisälle. Tätä Milja sitten treenasi ympyrällä ja poni raukka mietti välillä minne laittaa kinttujaan. Vasen oli huomattavasti helpompi. Lopuksi vielä Milja auttoi ponia venymään eteenkin päin enemmän (alas kyllä menee helposti).
Ehdotinkin, että saa Mustaa lainata kun haluaa kunnolla vääntää, Kitima kun on 'venyttely' lomalla (lihasjumeja). Sanoin, että voin sitten samaan aikaan vaikka Kitsulla maastoilla tai humputella eteen-alas. Itse kun tulee harvoin kunnolla väännettyä ellei joku ole maasta vähän piiskaamassa ja ohjeistamassa.. Maanantaina lupasinkin Kitimalla maastoilla, kun Milja on laivalla ja muutenkin ensi viikolla liikutella jos ei tunneilla pahemmin mene. Joku kun lähtee Pariisiin loppuviikosta (juu, en minä ainakaan..)
Itsellä ensi viikolla lomaa, niin kerkeää tarvittaessa useammankin liikutella.
Katinkakin jaksoi hyvin 3h (alkeis-koulu-alkeis) edellispäivän spurttailusta huolimatta. Onkin kuulemma ollut nyt hyvinkin reipas. Katinkalle tosin sopiikin säännöllinen liikunta (mielellään vaikka parikin tuntia per päivä), niin pysyy vetreänä. Lisäksi karvattomuus on viilentänyt oloa sen verran, että ei tule heti hiki.

Raspaajaakin tarvitsisi soitella, Mustalla on taatusti taas toisella puolella enemmän tavaraa kuin toisella, koska tukeutuu kuolaimiin epätasaisesti (ja meillä kaikilla kolmella eli mulla, Annella ja Miljalla ei voi kaikilla olla sama käsi 'huonompi') ja välillä meinaa vasempaan jäädä kiinni.

Tänään olisi Mustan (ja Dinon) kanssa tarkoitus maastoilla kevyesti ja maanantaina hypätä jonkinlaista jumppasarjaa (kavaleteilla, en jaksa raahata yksin esteitä). Loppu viikon ohjelma muodostuu sitten sen mukaan miten päästään tunneille, toivottavasti olisi edes yksi kouluvääntötunti..

Taidekuva eli Musta ja Roventa vastavaloon kuvattuna ponitarhan 'kukkulalla'


Musta ja uusi (vielä puhdas) riimu. Hööksin pehmeä cushionweb-riimu, ostettu samalta Tampereen reissulta kuin Mustan ja Katinkan thermo master -sadeloimetkin. Väri on violetti vaikka kuvassa jostain syystä näyttää aika siniseltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!