sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Maastoon!

Pitkästä aikaa..

Lauantaina ratsastin Mustan kevyesti, mutta perusteellisesti tunnin jälkeen, jossa Ronja meni Mustalla. Seuraavan tunnin tuntilaiset tosin raahaili esteitä paikoilleen, joten Mustan keskittyminen ei ollut ihan parasta (tuntien välissä oli n. tunnin tauko). Perus ympyröiden jälkeen lähdin jälleen koettamaan halkaisijoita (koko-rata-leikkaa) vähän reippaammassa ravissa ja laukassa. Laukassa vielä tarkoitus, että Musta ei automaattisesti lähtisi vaihtamaan laukkaa uralle tultaessa vaan malttaisi siirtyä nätisti raviin. Linjat pysyi aika mukavasti, se julmettu pohkeen päälle painaminen on siis vihdoin saatu halkaisijoillakin kuriin. Ravissa askel jo hieman piteni, mutta enemmän se oli tempon lisäystä. Vasemmassa laukassa pyrkii vielä tulemaan kiihdytys ja ennakoi laukanvaihtoa jos ei ole skarppina. Vaihtaakin mielellään vasemmasta oikeaan tuon laukan. Aluksi tein muutaman pätkän pohkeenväistöä keskihalkaisijalta uralle. Tunnilla harjoittelivat pohkeenväistöjä ja vaikka Ronja saikin Mustan väistämään pätkiä, niin käyn mielelläni samoja asioita vähän läpi, mitä tunnilla on tehty, jotta asioiden oikeanlainen tekeminen jäisi Mustalle päällimmäiseksi mieleen. Varsinkin nyt, kun pohkeenväistöt alkaa sujua mukavan rentona ja pyöreänä. Lopuksi keskihalkaisijalla muutamat avot käynnissä, lähinnä jotta mulle tulee varmempi tuntuma homman tekemiseen ja sopivaan taivutukseen (ponilla menee niin helposti liikaa). Puunasin ja rasvasin vielä Mustan satulan, omat kengät kyllä unohdin.. Tarvisi uudet jalustinkumit hommata, alkaa olla turhan sileät ja jos on hiekkaa kengän pohjissa niin luistaa kivasti..

kivasti vielä tuota talvikarvaa kyljillä
Tänään tunti olikin poikkeuksellisesti jo melko aamusta vaikka sunnuntain tunnit alkaa yleensä yhden aikaan. Eli tulin tallille, niin Mustaa oltiin juuri purkamassa. Sanoin sitten ratsastajalle, että älä turhaan ota suojia pois (oli ollut puomi/ristikko tunnilla), koska lähden maastoon. Satula oli keritty jo riisua, mutta äkkiähän sen takaisin sai.. Oli tarkoitus alunperin lähteä maastoilemaan lauantaina, mutta sateiden takia (märkä maa) päätin siirtää maastoilun sunnuntaille. Otin Dinon mukaan ja varmuuden vuoksi vein Maisajärvelle asti hihnassa, jotta ei metsäpolulla saa päähänsä lähteä viipottamaan takaisin tallille (kuten syksyllä). Musta oli aluksi vähän nihkeä, laukassa vähän piristyi ja takaisin päin tultiin sellaista kyytiä että paikat aukeni hyvin. Laukan jälkeen (kun sen vihdoin sai alas) esitti sellaista ravia että jos sen saisi ulos kentälläkin olisin onnesta soikea. Vähän tuossa ravissa vielä levittää takaa kun on tottumaton tuollaiseen liikkeeseen ja kantamaan itseään siinä, mutta se etusten liikkuvuus! Eipähän ole ainakaan lavat jumissa.. Dino oli juoksemisesta ihan innoissaan ja meidän käyntien aikana kerkisi koluta mettän reunat ja juosta tietä edestakaisin monta kertaa. Vajaa puolitoista tuntia paineltiin menemään (suurin osa kyllä käyntiä, muutamat pitkät laukkapätkät ja pari ravi pätkää). Loppu ajan Dino lepäilikin tyytyväisenä satlarin sohvalla. Jalkoihin laitoin linimentit, en viitsinyt savia sotkea, kun todennäköisesti en itse kerkeä niitä harjaamaan puhtaaksi vaan tulen estevalkkuun suoraan Dinon treeneistä ja Musta kaiketi menee edeltävälle tunnille.

Mustan ens viikon suunnitelmat näyttääkin (alustavasti) tältä, tallin kisoja silmällä pitäen:

ma vapaa (kaikilla, sekä poneilla että minulla.. paitsi töihin on kyllä mentävä :/ )
ti estevalkku (ja mahdollisesti tunti ennen sitä)
ke kouluvalkku ja alkeistunti ennen sitä (todennäköisesti)
to 1-2h ja maasto
pe kevyt, mutta perusteellinen läpiratsastus (ehkä 1-2h)

Dino maastoilemassa, ponin selästä kuvattu

2 kommenttia:

  1. oon jo jonkun aikaa seurannut tätä sun blogia ja oon tykästynyt hirmusestti. Olen etsimässä vuokraponia ja tuli vaan mieleen, että olisiko sulla tarvetta vuokraajalle?(: Olen 14v tyttö ja harrastanut ratsastusta reilu 6vuotta, olen 160cm pitkä ja painan 45kg, olen tasoltani heB/re 80cm

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäät blogista. Ainakaan tällä hetkellä ei vuokraajalle ole tarvetta, kun molemmat ponit elättää itseään tunneilla. Poneihin toki saa tulla tutustumaan ja kokeilemaankin voi päästä tunneilla.

      Poista

Rohkeasti vaan!