maanantai 21. toukokuuta 2012

Paljon pieniä poneja!

Russimestaruuden 1. osakilpailu

Lauantaina molemmat ponit alkeistunnilla maastoon (vajaa tunti, loput kentällä). Sen jälkeen Tuuli ja Henna treenaili ratoja Katinkan kanssa ja mä yritin pyöritellä Mustaa jonkinlaiseen ojennukseen (ai miten niin olen löysäillyt koko viikon??), samalla seuraten tyttöjen ratsastusta. Toisessa päätä kenttää oli Emma Foriolalla tunnilla, joten meille jäi käyttöön vähän reilu puolet kentästä. Ja siinä oli vielä Essi Kitimalla. Kun tytöt sai radat jonkinmoiseen ojennukseen (ainakin mielessään) ja verkattua ponin pois jäi kentälle enää minä ja Essi. Emma talutteli Foriolalla loppukäyntejä. Parin laukkaympyrän jälkeen lähdin vielä kokeilemaan keskiravia halkaisijoilla tai siis jonkinlaista yritelmää keskiravista. Viime kesänä näitä jonkinverran treenailtiin (vai oliko se toissa kesänä?) ja maastossa Mustaltakin irtoaa ihan kivasti pidennystä, mutta millä sen liikkeen ja draivin saisi kentällekin, ilman että hevonen rikkoo laukalle? Siis oma mokahan toi laukalle heittäminen on, mitäs päästän edestä karkuun/luon liikaa painetta. Pari ihan kelpo askeltakin saatiin, mutta ihan halkaisijan lopussa eli ei kyllä riitä meille 20x40m kenttä keskiraville vielä. Näiden yritelmien jälkeen Musta olikin mukavan rento ja kuulolla, joten parien siirtymien jälkeen eteen-alas keventelyt ja loppukäynnit. Käytiin vielä saattamassa Emma ja Foriola tien yli laitsalle, tarkoitus oli vain katsoa että pääsevät tien yli, mutta Foriola rupesi himmailemaan niin paljon, että piti vähän avittaa. Mistä Musta taas otti sen verran paineita, etten edes yrittänyt heti takaisin tien yli tallin puolelle, vaan käveltiin sinne laitsalle asti ja Emman seurana takaisinkin. Poneille vielä vähän syöttelyä ja sitten varusteiden pikapuunaus.

Sunnuntaina otin tytöt kyytiin aamulla ja tallilla kaahasin ne ponien kanssa pellolle syömään (siis ponit söi, tytöt ei ;P). Siellä jouhien selvittely ja puunaus, itse laittelin tavaroita valmiiksi. Poneille letit (häntään ja harjaan, molemmille juoksuletti), kamat autoon ja ponit perässä. Musta ei aluksi voinut kävellä kulkkarien kanssa ollenkaan vaan pukitteli ja yritti melkein istua maahan. Parin askeleen jälkeen huomasi, että voihan niidenkin kanssa kävellä. Molemmat meni nätisti koppiin (Katinka ensin), heinäverkot nenän eteen ja matka kohti Hyvinkäätä. Perillä oltiin hyvissä ajoin ja huomattiin, että jotain unohtui matkasta, harja meinaten. Heinän mujua oli mukavasti pöllynnyt ponien päälle eikä meillä ollut kuin jouhiharja mukana.. Saatiin kyllä kädellä pyyhkimällä melko siisteiksi, Mustan häntäletti piti tehdä uusiksi, kun oli nojaillut takapuomiin.
Henna ja Katinka radalla
Kisat meni mukavasti, Tuuli nappasi voiton luokassaan (c-merkki) pienen alkukangertelun jälkeen (Katinka ei suostunut pysähtymään alkutervehdykseen vaan peruutteli ja pyöri sivuttain), loppurata meni todella hienosti ja tasaisesti. Hennalla tuli siisti ja tasainen rata (He C:2), mutta ilman vau-elämystä, poni oli jo melko väsynyt kuuman päivän takia. Poni kuitenkin kulki tasaisen pyöreänä molemmilla ja laukkasi tahdikkaasti väsymyksestä huolimatta (takapää rupeaa herkästi ravaamaan silloin kun ei viitsi). Mun ja Mustan radat (He C:2 ja K.N. Special) meni osittain hyvin, osittain melko huonosti. Prosentit parani kyllä viime kesän kotikisoista ja oli molemmissa luokissa vähän reilu 60, joten melko tyytyväinen pitää olla. Tarvitaan vaan lisää rutiinia, jotta saadaan suorituksia tasaiseksi. Musta oli kuitenkin kisapaikalla rento eikä pahemmin jännittänyt. Radalla melko tahmea (taisin olla vähän jännittyneellä istunnalla kyydissä, kun nyt tarkemmin ajattelee) ja ajoittain epätasainen (K.N:ssä pysyi jo ihan kivasti pyöreänä koko ajan). Pysäytykset oli hyviä, ainakin verrattuna siihen mitä kotona ollaan saatu aikaan ja muutamasta tulikin seiska. Muutenkin oli ihan mukavasti seiskoja, mutta valitettavasti sitten myös niitä vitosia. C:ssä tuli yksi laukanvaihtokin halkaisijalla, vaikka kuinka yritin pitää pohjetta vähän taaempana tukemassa. Tuomarilta tuli kuitenkin ihan positiivista palautetta ja virheistäkin olen ihan samaa mieltä (omista virheistäni siis). Kaiken kaikkiaan oikein mukava (joskin pitkä) päivä ja paljon söpöjä russeja

Maanantaina ihanan lyhyt ja nopea päivä töissä, joten kerkesin tallille melkein aamutunnin päätteeksi (maanantain tunti on aina aamupäivällä, jos sitä on). Soitin siis pikapuhelun Annelle ja käskin jättää Mustan kamat päällä karsinaan tms. ei siis laitsalle kuten eilen sovittiin. Sieltä en ois sitä enää tänään kiinni saanut.. Käytiin Mustan ja Dinon kanssa maastossa köpsimässä, kun kerran Mustalle lupasin tän viikon enemmän maastoilua. Alkoi viime viikolla osoittaa niin selviä kyllästymisen merkkejä kentän kiertämiseen, että lupasin tän viikon maastoilla (paitsi este- ja kouluvalkkupäivänä). Sellanen tunnin lenkki mentiin, lähinnä pelkkää käyntiä. Muutama pikku ravi ja laukkapätkä rauhallista vauhtia (paitsi ne pari pikku risun ylitystä meni vähän vauhdikkaammin..). Kylmetin vasurin, oli ihan aavistuksen nesteinen ja tässä vaiheessa on hyvä kysyä itseltään: olenko mä ylihysteerinen tän asian suhteen?
Laitumelle käpsyteltiin riimulla ja ilman satulaa. Ahneet tytöt Katinka ja Roventa ei ollut paljon päässyt portilta eteenpäin vaikka oli siellä lähemmäs kaks tuntia jo mährystäneet. Hyvä tietty et syövät tasaisesti. Heitin vielä pienet kaura-annokset ennen kotiinlähtöä ja jätin kauraämpärin portille. Se on todennäköisesti huomenna tarpeen Mustaa saalistaessa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!