lauantai 12. toukokuuta 2012

Voittajan on helppo hymyillä

tai jotain muuta yhtä pateettista

Tänään oli tallin estekisat, osallistujina lähinnä tallin ratsastajia ja hevosia, sekä muutama ratsukko 'naapurista'. Kevään ekat kisat, niin luokkina ristikkoluokka, 60-70cm ja 80cm. Itse menin Mustalla kaksi viimeistä. Arvostelu A.2.0 eli ei uusintaa/toista vaihetta, vaan piti mennä reippaasti koko homma. Koska ekat ratsukot jo ristikkoluokassa veti melkoista vauhtia, niin kaasua oli itsekin pakko painaa ja oikaista kaikki mahdolliset kohdat tietenkin. Näillä avaimilla päästiin voittoon molemmissa luokissa. Ekalla radalla vauhtia oli ehkä himpun liikaa, tultiin monelle esteelle ihan juureen ja tuli sellaisia pysähdyspomppuja (siis rytmi ei säilynyt tasaisena). Poni kuitenkin kääntyi ongelmitta ja liikkui kivasti. Sade ja muutamat lätäkötkään eivät haitanneet. Kasikympissä rytmi säilyi parempana, mutta itse olin vähän jännittynyt (käsi ei ollut ihan rento) ja kolmosella jäin jälkeen. Seiskan kolautti (kun olin aavistuksen kädellä kiinni), mutta ei pudonnut, joten nollarata siitäkin. Tiukat tiet tein siellä missä mahdollista eli kakkoselle käänsin nelosen edestä, samoin seiskalle. Kolmoselle käänsin ihan vitosen takaa. Kasikympissä tein kolmoselle aavistuksen pidemmän tien ja vauhti oli aavistuksen rauhallisempi. Ajat kuitenkin melkein samat (46,73 ja 48,48).
Katinka liikkui todella kivasti eteen sekä Tuulilla että Hennalla. Hennalla tuli 60-70 luokassa harmillinen pudotus tokavikalla esteellä, ajan perusteella olisi ollut toinen.

Ratapiirros
Kisojen jälkeen vähän ruohon syöttelyä ja savet jalkoihin. Jalka oli muuten aamulla ihan normaali vaikka oli yön ollut sisällä, ota tosta nyt sitten selvää.. Katinka meni vielä alkeisköpsy tunnille (käynti-ravi) kisojen jälkeen. Nyt pitäisi vissiin alkaa suunnittelemaan niitä ensi sunnuntain koulukisoja (tai opettelemaan pikku hiljaa ratoja..)
Piti ottaa ruusuke-kuva, vaikka poni ihan märkä.. parempaa en saanut, kun kännykän akku loppui..
Pienensin sitten vissiin liikaa tätä kuvaa, taitaa olla 60-70 luokasta. Kuvan otti Mimmi Suntela Veera Teräväisen kameralla, kiitos molemmille kuvista!
Kuvissa nuo esteet näyttää surkean pienille, mutta hypätessä ne ei tunnu siltä.. tai tuo 60-70cm menee helposti, mutta 80cm alkaa jo vähän jänskättää. Olen kyllä ylpeä itsestäni, että talven hyppytauon jälkeen selviän hengissä ja ilman paniikkia 80cm radasta, joita en ole muutenkaan järin hyppinyt. Ja vielä tiukoilla teillä.. nyt kun vielä löytyy se rentouskin, niin ponikin alkaa esittää parastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!