perjantai 4. toukokuuta 2012

Päivittelyä

Siis blogin saattamista ajantasalle

Lauantaina  aamulla käytiin Messilässä estekisoissa (Henna ja Katinka, Anne ja Foriola). Hennalla ja Katinkalla tuli yksi kielto (Katinka oli melko väsyneen oloinen) ja Annella ja Foriolalla yksi pudotus perusradalla. Kotiin päästiin siis tosi nopeasti. Paikalla oltiin n. 20 vaille yhdeksän ja kotimatkalla jo puoli kymmenen jälkeen. Matkalla käytiin nappaamassa Hesestä sapuskaa mukaan ja kiirehdittiin tallille. Vepsille tuli katsoja aamupäivästä ja minä sitten esitin ensin mitä poni osaa (tai miten se liikkuu). Olikin peräti kolmas kerta kyseisen ponin selässä.

Päivällä olin Mustalla tunnilla ja teimme eräänlaisia kontrolliharjoituksia puomeilla. Pitkän sivun vierässä kaksi puomia (joku reilu 20m etäisyys) ja niiden väliin ensin ravista käyntisiirtymiä ja sitten laukasta. Tarvittaessa voltti laukassa ennen käyntiin siirtymää. Musta oli aluksi ihan hulivili, mutta lopuksi tosi hyvä ja tuli pehmeästi pidätteistä läpi. On vähän turhan innoissaan vielä puomeista ja esteistä, tai siis hyvähän se on, että on innoissaan. Oli ponitunti, kun meidän lisäksi oli vain Roventa ja Epron. Alkuverkkana taivuteltiin yliasetuksilla ympyröillä.

Illemmalla vielä esittelin Vepsin seuraavalle ostajaehdokkaalle ja ilmeisen hyvin, kun Vepsi heille lähti. Sunnuntai-aamuna käytiin Annen kanssa viemässä Veps uuteen kotiin ja sai siellä heti oman pienen perskärpäsen vuotiaasta tinkeri-oripojasta. Tuo varsuli oli ylen ihastunut Vepsiin, eikä Vepskään näyttänyt panevan pahakseen pientä seuralaista. Taas kiirellä takaisin tallille (mäkkärin kautta, Annen kanssa reissatessa on omat vaaransa..) ja ponit vauhdilla kuntoon. Musta meni kevyellä alkeistunnilla ja ratsastin itse sen jälkeen. Tarkoitus oli mennä vain nopeasti, mutta vääntäessä hurahtikin lähemmäs puolitoista tuntia.
Aluksi kokeilin halkaisijoita ja vähän ravin ja laukan pidennystä, mutta poni karkasi linjoilta koko ajan niin pahasti, että päätin vaihtaa suunnitelmaa ja ratsastaa pohkeet läpi kunnolla ympyrällä. Ensin paljon käynnissä kunnolla rennoksi ja pyöreäksi, sitten siirtymiä raviin. Aina pieni pätkä ravia, niin että pysyi kunnolla rentona ja pyöreänä. Suukin alkoi vihdoin tuntua taas normaalille raspauksen jälkeen (ei se pahalta ole aiemminkaan tuntunut, mutta jotenkin 'vieraalle'). Kun ravissa sujui hyvin, tein käynti-laukka siirtymiä. Hain vain nopeita siirtymiä ja pehmeänä pysymistä. Lopuksi vielä muutamat halkaisijat pienellä askeleen pidennyksellä. Nyt poni jo pysyikin pohkeiden välissä ilman omia kuvioitaan. Eteen-alas ratsastuksen jälkeen kävimme vielä Annen ja Vürstin kanssa vilkaisemassa miltä maastoissa näyttää.
Musta siirtyi ulkoruokintaan, siis jäi yöksi ulos. Vielä tosin yöt loimitettuna, kun tuppaa tulemaan räkäiseksi keväisin/syksyisin nukkuessaan maassa ilman loimea. Josko päästäisiin niistä pienistäkin nesteistä eroon kun ei tarvitse seisoa karsinassa.

Maanantaina Musta oli aamupäivällä tunnilla ja itse ratsastin apuja läpi iltapäivällä. Tein perusjumppaa eli ympyrällä eteen-alas ja kokoamista vuorotellen. Muutamia pohkeenväistöjä molempiin suuntiin. Tiistaina Musta oli ensin puomi/ristikko -tunnilla ja sen jälkeen itse ratsastin avut lävitse seuraavan päivän koulutuntia varten. Tunnin jälkeen laitoin savet etujalkoihin poistamaan nestettä. Aloitin Mustalle taas kauran syöttämisen vajaalla puolella litralla. Katinka saa vajaan litran päivittäin. Katsotaan ja seuraillaan meneekö Mustan masu taas löysälle, jos menee niin on pakko keksiä kauran tilalle muuta energiaa.
Musta savijalka valmiina yöpuulle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!