lauantai 23. helmikuuta 2013

Kauhuristikoita ja peltorallittelua

Estetunti siis

Sunnuntaina hypättiin, kavaletteja tosin. Ennen estetuntia Musta kipitteli alkeis-jatkotunnin ja minä vedin Foriolan kanssa 'maaston' pellolla. Foriola oli melko kierroksilla ja Epronin ja Katinkan laukkaamisäänet takana meinasi aiheuttaa pikku hepuleita. Foriolan kanssa riitti siis ravailu ja ponit pystyi tulemaan reippaahkoa laukkaa perässä.

Estetunti aloitettiin kolmikaarisella kiemurauralla ravissa. Molemmissa päädyissä oli 'ympyröillä' puomit, joiden yli kolmikaarinen meni. Eli kunnon taivutus, suoristus puomille ja uusi taivutus. Toisessa päädyssä nostettiin puomilla laukkaa, siirryttiin takaisin raviin ja kun palattiin samalle puomille, uusi laukannosto. Kolmikaarista tehtiin siis molempiin suuntiin ja koko ajan. Tämän jälkeen pikkukavaletteja noin kuuden metrin välillä. Mustan kanssa ongelma oli taas suoristuminen eli ei taipunut kulmassa kunnolla pohkeen ympärille ja yritti vähän oikoa. Ongelma ratkaistiin jatkamalla laukkaa pääty-ympyrällä niin kauan, kun poni ei enää ennakoinut linjalle menoa. Väli tultiin yhdellä laukalla ja melko rauhallisesti sai Mustankin kanssa tulla ettei käynyt ahtaaksi.
hurjan suuri kavaletti
Anne oli unohtanut toisen ristikon päälle lampaantaljan, jota oli käyttänyt istuma-alustana. Tämä hurja peloke järkytti Mustaa perinpohjaisesti, saattoihan sen alla vaania vaikka mikä hirviö. Ekalla mentiin yli melko mielenkiintoisella hypyllä, mutta sen jälkeen alkoikin pikku kieltelybuumi. Kun päästiin pari kertaa yli kunnialla, tehtiin pientä rataa. Eli ristikko - kavaletit - ristikko. Tämä tultiin molemmin päin. Onneksi Musta suostui tuota taljaa ylittämään asiallisesti sentään toisesta suunnasta.
kuva harjoituksesta

Tunnin jälkeen lähdettiin loppuverkaksi vielä pellolle vähän rallittelemaan. Neljä ponia ja reipas vauhti, niin pieniä hepuleitakin syntyi. Katinka päästettiin edelle, mutta ennen kierroksen loppua saatiin se kiinni. Ponin ilme oli kyllä tuima kun paineltiin ohitse. Laukkojen jälkeen vielä reipasta ravia ja loppukäynnit teimme taluttaen. Heitettiin satulat tallille ja poneille viltit niskaan, kaikki oli sen verran hikisiä, jopa Musta.
ekalla yli..

.. mutta seuraavilla ei..

lopuksi tämäkin alkoi olla jo normaalieste

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!