lauantai 16. helmikuuta 2013

Torstain tohinat

Villiponien liikutusta ja koiran perässä pinkomista

Torstaina pääsi Dino taas vihdoin viimein agilityyn, pitkästä aikaa. Eve oli töissä iltavuorossa, joten ohjaus lankesi mun kontolle. Aloitettiin ihan hyppy-putki-rengas -pätkällä (radan alkua), koska Dinolla ollut pidempi tauko takana. Pari kolme kertaa tota lyhyempää pätkää ja sen jälkeen puolikasta rataa. Pussiinkin Dino meni nätisti vaikka sitä ei tainut kertaakaan olla Vau:n hallilla. Mulla vaan oli ongelmia pysyä koiran perässä, kun ei oikein voinut/saanut juosta.
Toka puolikas olikin vähän ongelmallisempi, jostain syystä Dino ei olisi halunnut mennä puomille tai sitten ei vaan tajunnut mikä se oli. Lopulta ohjasin sen ihan pannasta viemällä ja sen jälkeen menikin ongelmitta. Kontaktia piti kerran muistutella, niin teki superhienot siihenkin. Kepit otettiinkin suosiolla ensin yksin ja hihnan kanssa (ja meni heti ihan oikein) sekä pari kertaa irtona (tässä meinasi ruveta lopettamaan 10. kohdalla) ennen kuin ne tuli eteen radalla. Radalla meni kepitkin ihan oikein ja hienosti, vaikka ei ollut edes namikuppia odottamassa rivistön päässä. Jälkimmäinen puolikas pari kertaa ja sitten koko rata putkeen (18 estettä). Koko rata menikin ihan nollana läpi, vaikka mä olinkin pari kertaa jäljessä. Onneksi Dino osaa tarvittaessa paikata mun pikku mokia ja oli sen verran keskittynyt hommaan että seuras hyvin ohjausta.
Jos jollain on kiinnostusta, niin voin näistä agilityradoistakin tehdä 'pohjapiirroksia'..

Ennen agilityä kävin tallilla irtojuoksuttamassa pari pientä viripäätä. Mustalle ei todellakaan sovi kaksi vapaapäivää näin lähekkäin, kun ei ole millään rankalla liikunnallakaan ollut. Se oli ihan kierroksilla jo siinä vaiheessa, kun vasta talutin poneja kentälle. Katinka kävi heti piehtaroimaan melkein portille ja kun päästin Mustankin vihdoin irti (sen ensin rynnättyä hirveällä vauhdilla portista sisälle), meinasi Katinka raukka jäädä jalkoihin, kun pipipää lähti niin vauhdilla liikkeelle. Mustalla oli ihan omat zembalonsa ja Katinkakin veti parit pätkät pukkia menemään. Se oli sentään liikutettu edellisenä päivänä, joten ei kauaa viitsinyt hillua, piehtaroimassa kävi kyllä ainakin 4 kertaa. Oli vielä melko valoisaa, joten sonnustauduin kameralla ja sainkin kivoja kuvia. Testasin myös kameran videotoiminto pätkän verran.
Video on melko huono, kun jouduin kävelemään samalla. Suurimmat riekut oli jo riekuttu, niin vähän piti hätistellä eteenpäin. Ehkä joskus opettelen käyttämään jotain videoeditoriakin..

1 kommentti:

Rohkeasti vaan!