sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Viikonlopun viettelykset

Pikkuhyppelöitä

Lauantaina Musta meni ensin alkeistunnin, jossa lapset pääsi kokeilemaan laukkapätkiä ensimmäistä kertaa, sekä jatkotunnin, jossa mentiin puomeja. Jonkinverran jäi vielä tilsoja vaikka oli jo pakkasen puolella, plääh.
Itse menin tuntien jälkeen puolisen tuntia kentällä isoilla ympyröillä. Ensin hain ponin pohkeiden väliin, mikä sujuikin aika nopeasti ja sen jälkeen lähdettiin treenaamaan reagointia. Eli siirtymiä käynti-ravi ja ravi-laukka. Aluksi Musta yritti esittää, ettei pohkeeseen tarvi reagoida ripeästi, mutta pieni muistutus raipalla auttoi ponia sisäistämään ajatukseni. Muutamien siirtymien jälkeen Musta alkoikin reagoida ripeästi ja pysyä pyöreänä. Laukkaa otin vain pari siirtymää suuntaansa ja sen jälkeen loppuravit eteen-alas. Kylmetin Mustan etuset. Patti etusessa osoittautui luuliiaksi, toivottavasti ei tuosta kasva, jotta ei jouduta operoimaan. Nyt on onneksi pieni ja sellaisessa paikassa ettei häiritse.


Anne toi perjantaina Hesassa käydessään Hööksistä Mustalle uudet suojat. Punaiset equi-guardin jump off -suojat. Takajalan suojat vaan oli pettymys, kun oli kuvaston (ja nettisivun) kuvasta huolimatta yksitarrallinen eikä tuplatarrallinen kuten olin olettanut. Nyt mietin vakavasti suojien palauttamista ja olenkin jo ottanyt yhteyttä Hööksiin. Tuollainen yksitarrallinen ei vaan asetu jalkaan niin hyvin eikä varsinkaan pysy niin hyvin. Harmittaa kyllä vähän, koska väri oli tosi kiva, mutta en halua kuitenkaan pelkästään etujalan suojia.


hui mikä loikka :D

Sunnuntaina hypättiin, kenttä oli edellispäivänä aurattu ja oli ihanan tilsaton mennä. No, ihan pikkuiset jäi alkuverkkailussa, mutta naputeltiin ne pois ja sen jälkeen mentiinkin loppuaika ilman tilsoja. Verkattiin itsenäisesti, ehdin reilun puolisentuntia ratsastaa, lähinnä siirtymiä ympyrällä ja muutaman kerran puomit ravissa. Varsinaista hyppytuntia kesti vajaan kolme varttia. Aloitettiin ravissa kolmen puomin ylitys (kavaletit ala-asennossa), ensin keventäen ja sitten kevyessä istunnassa. Molempiin suuntiin ensin ravissa, sitten laukalla. Puomien etäisyys vajaan 6m eli melko rauhallista laukka sai Mustankin kanssa tulla, jotta välit ei jääneet ahtaaksi. Mi:llä ja Milalla olikin vähän enemmän ongelmia, poni kun ei vielä osaa lyhentää niin paljon (eikä varsinkaan tahdo). Lopulta muutaman kerran pieni radan pätkä. Ensin vasemmassa kierroksessa kavaletit, päädyssä 'ympäri' ja vinosti keskimmäisen kavaletin yli (kohti uraa) ja jatkettiin oikealle. Sen jälkeen vielä pitkän sivun vierellä oleva pikkuinen pysty. Tätä muutaman kerran, jotka tuli ihan ok, Musta jäi vähän vasemman pohkeen päälle tuossa vinohypyssä ja pikkupystylle otti helposti pikkuaskelta. Tosin ratatempoa ei tuolla pohjalla oikein voinut lasetella, vaikka ihan pitävä olikin. Lopuksi jatkettiin tuolta pikkupystyltä vielä oikeassa kierroksessa keskimmäisen kavaletin yli (vinosti uralta) ja siitä suoraan koko-rata-leikkaalla olevalle pystylle. Keskimmäinen kavaletti oli tässä vaiheessa pystyasennossa, muut pysyi puomi korkeudella. Melko haastava harjoitus pitää hevonen oikeasti suorana, onneksi noita vinohyppyjä on tultu paljon harjoiteltua. Musta oli melko kiva ja liikkui ihan hyvin eteen. Oma kevyt istuntakin alkaa pikkuhiljaa löytyä noilla superlyhyillä jalustimilla, joten eiköhän se tästä. Nyt jos pohjat vaan pysyy kunnossa, niin ruvetaan hyppäämään tekniikkaharjoituksia matalilla korkeuksilla joka sunnuntai.
kuva harjoituksesta

Ensiviikolla mennään Robertin valkkun ja Pilvi tulee tän kuun lopulla taas käymään, toivottavasti on hyvä keli ja onneksi on jo valoisampaa illallakin.
Hennan äiti oli mukavasti tänään paikalla ja viitsi kuvatakin, kesäksi pitäisi löytää joku innokas, joka jaksaisi silloin tällöin seistä kameran takana estetuntien aikana, vaikka videoitakin ottaen. Joku joka viitsisi edes vähän opetella käyttämään kameraani ja noudattaa annetuja ohjeita (simppeleitä). Hennan pikkusisko vaikutti lupaavalta, harmi että hänen kesänsä taitaa mennä jalkapallon parissa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!