perjantai 22. helmikuuta 2013

Pikkuhiljaa kunnossa

Kuski meinaten

Perjantaina Mustan piti mennä alkeistunnille, mutta ratsastaja olikin kipeä. Olin ajatellut itse ratsastaa vain kevyesti tunnin jälkeen, mutta puinkin sitten ponille kanget päähän ja työstin vajaan tunnin kentällä. Oma kunto kesti yllättävän hyvin.
Ensin tein ympyrällä käynti-ravi siirtymiä, Musta olikin heti alusta lähtien mukavan rento ja nopea. Parhaimmillaan siirtymät tapahtuivat 'ajatuksen voimalla', en siis tietoisesti käyttänyt pohkeita tms. vaan ajattelin vain 'ravi' 'käynti'. Vaikka olikin kanget päässä, en hakenut mitään kovin korkeaa muotoa vaan sellaista melko matalaa ja rentoa perustyöskentely muotoa.
Lopuksi vielä melko lyhyttä laukkaa kumpaankin suuntaan ja muutama laukanvaihto. Vasemmasta oikeaan vaihtoi tosi hyvin, mutta oikeasta vasempaan oli aluksi vähän tekemistä.
Musta oli kiva ja eteenpäinpyrkivä, tiedä sitten kuinka vauhdikas olisi ollut ilman kankia. Se on ainakin varmaa, ettei oma kunto olisi vielä riittänyt työstämään, jos olisi tullut vähääkään vastaanhangoitteluja jossain asiassa. Tämänkin vuoksi laitoin kanget vaikka kyseessä olikin vain läpiratsastus. Edellispäivän juoksutus tehnyt selvästi hyvää selälle, kun poni oli alusta lähtien rento.

Lauantaina Musta meni alkeistunnin ja jatkoin sen jälkeen kankityöskentelyä. Poni oli melko hyvin virittynyt ja ensimmäisistä käynti-ravi siirtymistä meinasi tulla laukkasiirtymiä. Oli taas alusta asti mukavan rento ja työskenteli hyvin läpi selän. Tein taas ympyrällä käynti-ravi siirtymiä, muutaman pätkän laukkaa (jossa aavistus eteen) ja aavistuksia askeleen pidennyksiä. Tuntilaisia väistellessä tein pidempiä pätkiä käyntiä myötä- ja vasta-asetuksilla sekä pysähdyksiä ja peruutuksia. Kangilla en olekaan ennen peruuttanut, Musta ajattelee muutenkin niin helposti taakse, että ei ole ollut vielä tarpeen treenata peruutuksia kangillakin. Melkein lähti ravissa jo lavat oikein liikkumaan (niin kuin ne kuuluisi keskiravissa lähteä). Annekin kehaisi, että näyttää jopa liikkuvan eteen. Lopuksi vielä perinteiset eteen-alas keventelyt.

Mustan jälkeen hyppäsin vielä Katinkan kyytiin treenaamaan muutamia laukannostoja. Katinka oli hyvin verrytellyt alkeistunnilla (jossa oli harvinaisen reippaan näköinen) ja jatkotunnilla. Aluksi hain ympyrällä asetuksia kohdilleen, poni taas vähän vasemmalla kiinni ja oikealta tyhjä - ei tosin niin pahasti kuin viimeksi alussa. Lisäksi vasen lapa punki vasemmalle ja pylly oikealle, varsinkin oikeaan kierrokseen se eteneminen oli välillä ihan kylkimyyryä tai lähes takapuoli edellä menoa. Onneksi Katinka on kevyt korjata, mutta hirmu tarkkana saa olla. Vasempaan tuli heti ihan siedettäviä nostoja, mutta se oikea kierros.. eka oli kohtalainen ja toinen jo ihan ok, mutta sitten meni ponilta käpy.. ja nuo ensimmäisetkin oli melko tuskallisia, kun poni vaan jäisi paikoilleen pomppimaan eikä haluaisi nostaa laukkaa. Tästä kun vähän raipalla huomauttaa niin johan hilppaa perä ylemmäs kuin kuuluisi. Onneksi nuo on ihan naurettavia nuo Katinkan pukit.. Pienen väännön ja keskustelun jälkeen sain pari siedettävää nostoa oikeallekin ja päästin rouvan venyttämään ravissa. Tytöt hoiti Katinkan pois ja minä lähdin kuvailemaan Annea ja Foriolaa sekä tyttöjä Missin kanssa. Myöhemmin käytiin vielä Annen kanssa Absilla hamppareilla.. Annen seurassa liikkuminen on turmiollista välillä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!