lauantai 2. helmikuuta 2013

Kevyempää menoa

Palautteleva viikko

Maanantaina Musta meni lasten alkeistunnin, todennäköisesti ratsastajana oli Venla (jalustimen pituuksista päätellen). Itse en käynyt ollenkaan tallilla maanantaina, vaan ajattelin päästää Mustan kevyemmällä ja palauttelevalla liikunnalla.

Tiistaina oli hirveä tilsakeli ja kun pari tuntilaista oli kipeänä, ei Musta poikkeuksellisesti mennyt ollenkaan tunnille. Kävin köpsöttelemässä ilman satulaa maastossa. Musta oli melko hyvä, ei siis jäykkä mistään, mikä myös viittaisi, että maanantain ratsastaja oli Venla. Venla ratsastaa niin rentona, ettei Mustakaan jännity eikä näin ollen ole välttämätöntä aina käydä selässä hänen jälkeensä.
Puolen tunnin mettätiellä ravailun ja laukkailun jälkeen oli jo sellaiset tilsat jaloissa, että oli paras köpötellä rauhassa kotiin. Menköön tämä kevyt alkuviikko palauttelusta parin rankemman päivän jälkeen. Katinka kipitteli alkeistunnin ja alkeisjatko tunnin, jolla mentiin puomeja. Sillä onneksi vielä toimii nuo Polarpadit.

Keskiviikkona Musta sai vapaata ja Katinka hölkytteli taluteltavana venäläisille ratsastajille. Katinka on nyt viime päivät ollut melko kiukkuinen muille hevosille. Ei niinkään tarhassa, missä on aina alimmaisena, mutta aamuisin tarhaan vietäessä ja iltaisin kun muita kulkee hänen armonsa karsinan ohi. Katinka oli kuulemma yhtenä aamuna Mustan kanssa järjestänyt sellaisen shown,  että Annella oli mennä herne nenään. Mustahan ei kauaa jaksa katsella jos joku louskuttaa leukojaan lähellä, vaan antaa (tai yrittää antaa) kyytiä louskuttelijalle.
 
 
 
Torstaina ratsastin tiellä, joka onneksi hyvin aurattu (tai ainahan se on). Kentällä olisi tullut älyttömät tilsat.. Menin reilun puolisen tuntia tietä edestakaisin. Käynnissä ensin vähän pohkeenväistöjä, sen jälkeen alkuverkaksi laukkaa vähän lyhentäen ja pidentäen (sekä muutamat vaihdot). Homma jatkui vielä raviväistöillä. Loppukäyntejä tehtiin kentän ympäri menevällä tiellä, jossa oli hieman lunta ja hetihän ne tilsat tuli.. pitääkö tässä vielä kuitenkin virittää jäljelle jääneet Polarpadit Mustankin alle? Jos vaikka laittaisi vain ratsastuksen ajaksi.
 
Perjantaina Musta meni lasten alkeistunnille, jonka pidin itseasiassa itse. Anne kun oli Hesassa eikä kerinnyt paikalle. Anne piti sitten seuraavan tunnin, jonka aikana menin Mustan kanssa taas tielle hipsimään edes takaisin. Aloitin käynti- ja raviväistöillä, sen jälkeen avoja molempiin suuntiin (ei ollut parhaimmillaan) ja muutamat pätkät laukkaa pitkänä ja matalana. Ratsastuksen jälkeen venytin vielä etuset. Huomasin myös vasemman etusäären sisäpuolella pienen patin, luun kohdalla. Ei aristanut eikä ollut kipeä..

Peltoilua Hennan kanssa.. Katinka johti ja vei..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!