perjantai 15. helmikuuta 2013

Löysäilyä

ja blogi 'siivousta'

Maanantaina Musta sai vapaan ja Katinka oli yhdellä alkeistunnilla. Itse istuimme Annen ja Nean kanssa sääntökoulutuksessa Lahdessa. Oli ihan kiva koulutus, kouluttajina koulutuomari Johanna Kyrö ja estetuomari (nykyisin vain stewardi) Matti Kuusi. Hyviä puhujia molemmat, oli oikein mielenkiintoista kuunnella. Ennen sääntökoulutusta ehdin vielä käyttää Dinon ja Mercin rokotuksessa, jossa molemmat esitti erittäin vakuuttavasti lähes kuolevansa kyseiseen piikkiin. Rokote tosin sisälsi sekä neloisrokotteen että rabieksen, joten kirvelikin vähän enemmän kuin pelkkä perus neloisrokote.
 
Tiistaina Katinka kipitteli kolme tuntia (alkeis, alkeisjatko ja jatkotunti) ja Musta kaksi tuntia (alkeis ja alkeisjatko), jonka jälkeen ratsastin itse ensin kentällä ympyröillä taivutellen käynti-ravi siirtymiä ja suorilla avoja sekä pohkeenväistöjä. Siirryin kuitenkin pienen hetken jälkeen tielle tekemään töitä laukassa. Otin pari pätkää lyhyempänä ja sen jälkeen annoin venyttää laukassa eteen-alas. Lopuksi vielä ravia eteen-alas. Hilpparoitiin vielä Nean ja Simpan kanssa pellon reunalle katsomaan, kun Vilja ja Wissy paineli menemään hippulat vinkuen. Poni paineli menemään viisi kierrosta, joista tosin viimeisen suurimmaksi osaksi ravilla. Ekat kierrokset meni tosi reippaasti, mutta pikku hiljaa vauhti alkoi vähän hiipua. Paljon mitään ei nähnyt, mutta hauska sitä oli silti katsella.
Oma kunto oli kyllä ihan onnetonta tuon jälkeen ja oli pakko laittaa töihin viestiä, etten sinne pysty seuraavana päivänä saapumaan.

Musta sai keskiviikon vapaaksi, Henna huolehti pikkupipipään liikutuksesta. Mustalle tämä on jo toinen vapaa parin päivän sisään, mutta oma kunto ei vaan yksinkertaisesti anna nyt myöten liikuttaa (vaikka työterkka antoikin luvan hoitaa hevoset saikunkin aikana..)

Tein aikani kuluksi (ja sairaspäivien ratoksi) itselleni toisen blogin, jossa laittelen näkyviin ottamiani valokuvia sekä mahdollisesti piirustuksiani. Siellä on lähinnä kuvia muista hevosista, jotka eivät niinkään liity tähän blogiin, enkä niitä sen vuoksi täällä julkaise eli kaikki kuvien katselusta kiinnostunee voivat vierailla Helin Kuvapoxissa. Blogi on vielä hyvin alkutekijöissään, joten nyt voi antaa toiveita ulkoasusta, postaustyyleistä yms.

Olen myös lisäillyt vanhoihinkin postauksiin tunnisteita ja sivupalkkiin tunnisteluettelon helpottaakseni sekä omaa, että teidän lukijoiden mahdollisia hakuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!