lauantai 9. helmikuuta 2013

Palauttelu päivät

Rentoilua alkuviikolla

Sunnuntaina Musta meni meidän estetunnin jälkeen vielä alkeis-jatko tunnille, jonka jälkeen kylmetin etuset. Katinka meni vain yhden tunnin. Tunnilla pyöriteltiin poneja vähän liinassa ja teetettiin ratsastajille istuntaharjoituksia. Tämä unohtui viime postauksessa mainita.

Maanantaina Musta ja Katinka oli lasten alkeistunnilla, jossa osa tunnista mentiin taas liinassa (pyöritin Mustan) istuntaharjoitteiden merkeissä. Ratsastin itse tosi nopeasti vain siirtymisiä ja eteen-alas. Oli kivan rento ja tuli nopeasti nopeaksi pohkeelle. Katinka meni vain alkeistunnin enkä jaksanut/ehtinyt itse ratsastaa.

Tiistaina Musta meni kaksi lasten tuntia, jonka jälkeen tein tiellä käynnissä ja ravissa avoja suoristaen ponia taas vähän suoremmaksi. Pylly on taas ruvennut uhkaavasti valumaan oikealle ja poni muutenkin banaanin malliseksi jos vähänkin antaa mahdollisuutta. Laukassa tein myös muutaman avon ja vasemmalle se oli Mustalle todella vaikeaa. Siinä tulikin muutama laukanvaihto, kun ponilta petti tasapaino, vaikka kuinka yritin tukea ulkoavuilla. Kun ei vaan pysty, niin ei pysty..
Wissyn kanssa lähdettiin sitten vielä pellolle ja otin Wissyn ja Viljan narunpäässä kätöseeni laukkailemaan. Wissyn perässä ei oikein kukaan jaksa jalkaisin juosta, niin helpompi näin. Wissy yritti kyllä koko ajan kiilata, mutta kun mentiin melko reipasta tahtia sain ponin pidettyä (juuri ja juuri) meidän rinnalla. Musta parka, aina joutuu pellolla pinkomaan pienempiensä perässä. Hikihän siinä pojalle tuli, mutta saatinpahan Wissykin vähän rauhoittumaan. Vilja pysyi hienosti kyydissä ja sanoinkin, että ensi kerralla kokeillaan ihan ilman narua, niin on mullekin helpompaa. Pelto kun on aidattu, radan 'ympärillä' on korkeat lumivallit ja portin saa kiinni, niin eihän se poni sieltä mihinkään karkuun pääse.
Katinka teki kaksi lastentuntia eli melko kevysti siis.

Keskiviikkona työskenneltiin Mustan kanssa kentällä vähän reilun tunnin verran. Aluksi ylitaivutusta käynnissä ja ravissa sekä pitkänä vähän laukkaa molempiin suuntiin. Kun oltiin saatu paikat lämpimiksi tein siirtymiä keskiympyrällä, josta tein tarpeen vaatiessa voltit päätyihin (käynnissä pienemmät reilulla taivutuksella, ravissa vähän isommat). Vasemmalle ei oikein halunnut asettua ja pylly lähti helposti ulospäin. Olikin helpompi saada edes vähän taipumaan vasemmalle vasta-asetuksella ja hakea asetus vasemmalle taas oikeassa kierroksessa vasta-asetuksella. Ravissa alkoikin jo sujumaan, laukassa vielä vähän tökki. Laukassa ratsastin vähän reippaammin eteen ajatellen seuraavan päivän estevalkkua. Ratsastus oli muutenkin kokonaisuudessaan lähinnä verkkaa seuraavaa päivää varten eli notkistelua ja ripeän reagoinnin hakemista. Lopuksi oli jo tosi kiva ratsastaa, vaikka vähän jäikin vajaaksi tuo vasemmalle taipuminen/asettuminen.
Tallissa venytin kunnolla kaikki jalat (takajalat myös ristiin) ja hain vielä Katinkankin sisään suojaan lumisateelta. Tarkoitus oli juoksuttaa Katinka kahdella liinalla, mutta en vaan viitsinyt kun lunta tuli sen verran reippaasti. Katinka sai siis vapaapäivän.
Katinkan tukka on alkanut pysyä paremmin yhdellä puolella Effolin harjanjuuri nesteen käytöllä. Olen sitä laittanut ihan vain muutaman kerran, mutta harja oikeasti lähtenyt kasvamaan ja alkaa näyttää jo lähes normaalilta. Kuvassa näkyy aika selvästi raja, mistä harjaa kääntyy väärälle puolelle ja on selkeästi ollut lyhyempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rohkeasti vaan!